۳ اسفند ۱۳۸۸، ۱۲:۲۸

کاهش کشش آیرودینامیک /

امکان صرفه جویی سالانه 3.4 میلیارد گالن سوخت با ابداع محقق ایرانی

امکان صرفه جویی سالانه 3.4 میلیارد گالن سوخت با ابداع محقق ایرانی

محقق ایرانی لابراتوار لارنس لیورمور با آزمایشی که در بزرگترین تونل باد جهان در مرکز مطالعاتی امس سازمان ناسا انجام داده است می تواند با کاهش کشش آیرودینامیک بر روی خودروهای بزرگ مانند کامیون از میزان سوخت مصرفی آنها بکاهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر کامبیز سالاری از موسسه لارنس لیورمور که به مدت 10 سال بر روی پدیده جریان و حجم هوایی که در اثر حرکت خودروهای بزگ جابجا می شوند و کشش آیرودینامیکی که در تحت تاثیر این هوا بر خودروها وارد می شود مطالعه کرده است می تواند با کمک نتایج به دست آمده از آزمایشاتش سالانه حدود 3.4 میلیارد گالن در مصرف سوخت مورد نیاز خودروهای بزرگ صرفه جویی کند.

برای کامیونها شکل جعبه مانند بهترین حالت برای حمل بار به شمار می رود اما همین شکل از نظر آیرودینامیکی این خودروهای باری را کاملا ناکارا خواهند ساخت. از این رو "سالاری" بر روی شیوه هایی به مطالعه پرداخت که علاوه بر حفظ ساختار جعبه ای در کامیونها به میزان کارایی آنها را بیافزاید.

راه حلی که پس از 10 سال این محقق ایرانی موفق به ارائه آن شده است فناوری نصب ابزار ضد کشش نام دارد. به تازگی بر اساس این فناوری آزمایشی در تونل باد ناسا بر روی یک 18 چرخ به عمل آمد و بخشهای مختلفی از خودرو از جمله قسمت میان تریلر و کابین، زیر تریلر و همچین پشت آن تغییرهایی شدید را در جریان هوا و فشار در سرعت بالا از خود نشان دادند. "سالاری" این بخشها را قسمتهای مولد کشش نامید.

آزمایشها توانستند کارکرد موثر ترکیبی این بخشها را در کاهش کشش آیرودینامیکی محاسبه کند و "سالاری" با استفاده از این اطلاعات توانست این خودروهای بزرگ را برای حرکت موثر و کم مصرف در جاده ها طراحی مجدد کرده و ابزارهای آیرودینامیکیی را برای قرار دادن بر روی این مناطق خالق کشش و فشار ابداع کند. به گفته وی طراحی جدید می تواند سالانه 50 درصد از میزان مصرف سوخت کامیونهای بزرگ را کاهش دهد.

بر اساس گزارش سی نت، کشش آیرودینامیک طی حرکت به خودرو به ویژه خودروهای بزرگ فشار زیادی وارد می آورد به صورتی که خودروها در هنگام حرکت در حدود 50 درصد از سوخت خود را صرف غلبه بر این فشار می کنند. از این رو در صورتی که از فناوری جدید این محقق ایرانی در بدنه کامیونها استفاده شود سالانه در حدود 10.2 میلیارد دلار در هزینه ناشی از تامین سوخت این خودروها صرفه جویی خواهد شد.

کد خبر 1038682

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha