۵ اسفند ۱۳۸۸، ۱۲:۳۲

گزارش مهر/

تولیدکنندگان آثار صوتی در نبود حمایت دست و پا می زنند

تولیدکنندگان آثار صوتی در نبود حمایت دست و پا می زنند

خبرگزاری مهر -گروه موسیقی : یک ناشر و تولیدکننده آثار صوتی می گوید: متاسفانه هیچ حمایت مادی و یا معنوی از تولید کننده های آثار موسیقایی نمی شود و مسئولان و متولیان کوچکترین برنامه ریزی و اقدامی برای بازگشت حداقل سرمایه ناشران نمی کنند.

متاسفانه مدتها است که شاهد هستیم کپی آثار تولیدی هنرمندان ودیگر سی دی های غیرمجاز سرچهارراهها و پشت چراغ قرمز و در روز روشن به فروش می رسد و هیچ مسئولی هم پاسخگوی این بی قانونیها نیست. به گفته مدیر انتشارات"ایران گام" با استمرار این وضع و حجم بالای فروش اینگونه آثار کار از بی قانونی هم گذشته و گویا همه کمر به نابودی هنر فاخر موسیقی زده اند و شگفتا که مسئولان امور فرهنگی نیز نظاره گر وضع موجودند.

 مدیر انتشارات ایران گام معتقد است که بی توجهی مسئولان و همچنین عدم فرهنگ سازی در شناساندن بازار سالم هنر موسیقی باعث به وجود آمدن اختلال در سیستم تولید و عرضه آثار در ژانرهای مختلف موسیقی شده است.

صدرالدین حسینخانی در تکمیل صحبتهای خود به مهر گفت: متاسفانه هیچ حمایت مادی و یا معنوی از تولید کننده های آثار موسیقی نمی شود و برخی همکاران به دلیل نداشتن پشتوانه های حمایتی از این حرفه کنار کشیدند چرا که برای تولید یک اثر هنری هزینه های زیادی صرف می شود ولی متاسفانه پس از انتشار دچار دانلودهای اینترنتی و یا کپی های غیر مجاز می شوند و فروشندگان دوره گرد و اسفند دود کنان سر چها راهها هم سی دی تکثیری غیر مجاز را در دست دارند و به مردم می فروشند.

اعتراض به جایی نرسیده است

حسینخانی در ادامه با اشاره به این مطلب که اعتراضهای مکرر اهالی موسیقی و ناشران این هنر به جایی نرسیده است گفت: حدود 25 سال سابقه فعالیت در این حرفه را دارم و هزینه های بسیاری بابت حرفه خود پرداخت کرده ام. به اتفاق سایر همکاران خود جلسه های متعددی با وزیران وقت ارشاد و کمسیون فرهنگی مجلس برگزار کرده ایم، مکاتبه های زیادی رد و بدل شد، اعتراضهای فراوانی کردیم اما این اعتراض به جایی نرسیده است. به اعتقاد من تا زمانی که این معضل رسانه ای نشود و فرهنگ سازی مناسب روی آن صورت نگیرد اتفاقی نخواهد افتاد. اگر چهارسال پیش کسی کمربند ایمنی می بست عجیب و شاید خنده دار به نظر می رسید اما دکتر قالیباف بحث فرهنگ سازی در این زمینه را با تبلیغات تلویزیونی و انیمیشنهای مختلف پررنگ کرد تا اینکه در مدت زمان کمتر از شش ماه همه مردم متوجه شدند که بستن کمربند ایمنی برای حفظ سلامتی است و این اتفاق به دلیل فرهنگ سازی مناسب صورت گرفت ولی متاسفانه در عرصه هنر به خصوص در حوزه موسیقی هیچ سازمانی دلسوزانه در جهت فرهنگ سازی قدم برنداشته و به داد هنرمندان و تهیه کننده های هنر موسیقی نرسیده اند.

 محمدعلی چاوشی مدیر انتشارات "مشکات" نیز معتقد است: وضعیت نشر آثار موسیقی در قالب آلبومهای موسیقی و کپی غیرمجاز و تکثیرهای اینترنتی معضل بزرگی است و مدتها است که تولید ملی موسیقی ایران بین ماندن و نماندن معلق است.

وی یکی از دلایل عدم فرهنگ سازی در این حوزه را مستقل ندانستن هنر موسیقی از سوی مسئولان دانست و گفت : متاسفانه هنر موسیقی در این سرزمین با مشکلات مختلفی مواجه است و این هنر در نگاه متولیان و سیاستگذاران فرهنگی جایگاه درست و تعریف شده ای ندارد و هیچگاه به عنوان یک هنر مستقل به آن نگاه نشده است. در واقع متولیان از این هنر ارزشمند به عنوان یک ابزار استفاده می کنند تا جایی که اگر نگاهی به بودجه سالانه کشور در حوزه فرهنگ و هنر بیاندازیم به درستی متوجه می شویم که بودجه همه بخشهای فرهنگی مانند سینما، تئاتر و هنرهای تجسمی و هنرهای مذهبی افزایش پیدا کرده ولی موسیقی در سطح نازل فرهنگی به سر می برد.

مردم آگاه شوند دانلود اینترنتی نمی کنند

 صدرالدین حسینخانی در پاسخ به این سئوال که چگونه می توان با آموزش به تغییر نگاه مخاطبان امیدوار بود گفت: روزی یک شخص فرهنگی به انتشارات مراجعه کرد و گفت که mp3 استاد شجریان را می خواهد بعد توضیح دادم که این درخواست عین دزدی از حداقل 500 نفر است و گفتم که یک آلبوم چه مشکلاتی را در تولید طی می کند و بعد این شهروند عذرخواهی کرد و اعتراف کرد که واقعا نمی دانسته است. خوب این تفکر از عدم آموزش نشئت می گیرد. در واقع مسئولان در اطلاع رسانی صحیح و فرهنگ سازی آنقدر کوتاهی کردند که مردم نا آگاه باقی مانده اند.    

مدیر انتشارات ایران گام  در ادامه افزود : ملت ما ملت شریفی است و ما مردمی داریم که اگر آگاه باشند و بدانند که برای یک آلبوم چه هزینه هایی پرداخت و چه مراحلی طی می شود محال است که آثار موسیقی را کپی و یا دانلود اینترنتی کنند.

اما مدیر موسسه مشکات، صدا وسیما را عامل اصلی در کوتاهی آموزش و فرهنگ سازی در حوزه موسیقی دانست و گفت : صدا وسیما به عنوان رسانه ملی و رسمی بیشترین استفاده را از موسیقی می کند بدون اینکه کوچکترین اسمی از صاحب اثر ببرد در این شرایط چطور می توان انتظار داشت که فرهنگسازی مناسب انجام شود. به عقیده من تا زمانی که نگاه مسئولان و سیاستگذاران به هنر موسیقی نگاهی مشکل دار است تولیدات موسیقی همواره با تکثیر غیرقانونی مواجه می شود چرا که این تفکر سدی برای فرهنگ سازی و آموزش برای استفاده از محصولات موسیقایی است. 

چاوشی در ادامه افزود: موسیقی یک هنر درونی است و مقوله ای است که با گوش و مغز در ارتباط است به همین دلیل جنبه های تبلیغاتی شهرت محور سینمایی را ندارد از همین رو دچار نوعی مظلومیت مضاعف است و متاسفانه به تازگی با خبر شدم که شرکت دولتی سروش که در گذشته آلبومهای موسیقی را تبلیغ می کرد اخیرا از پخش تیزرهای تبلیغاتی آثار موسیقایی منع شده است و حالا با این اوصاف چطور می توان انتظار فرهنگ سازی داشت.

موسیقی زیرزمینی خوراک نسل جدید است

جدا از بحث فرهنگ سازی و آموزش در حوزه موسیقی یکی از مسائل نشناختن هنرمندان این هنر توسط مردم است که حسینخانی این عدم شناخت را معضل بزرگی عنوان کرد و گفت : هنرمندان در شاخه های دیگر هنری با مردم ارتباطهای نزدیکتری دارند و در رسانه ها به کرات دیده می شوند ولی متاسفانه در حوزه موسیقی چنین نیست و مردم بیشتر با هنر هنرمندان موسیقی آشنا هستند و کمتر چهره آنها را می شناسند و تنها معدودی از چهره های موسیقایی هستند شناخته شده اند. این در حالی است ما خواننده های جوان زیادی داریم که اگر از آنها حمایت شود می توانند الگویی باشند برای علاقمندانی که به موسیقیهای زیرزمینی و لس آنجلسی کشیده شده اند ولی متاسفانه هیچ توجهی به آنها نمی شود در نتیجه عده ای جوان به عنوان خواننده زیرزمینی که هر شعر و موزیک مبتذل را می خوانند و در هر شبکه ماهواره ای حضور پیدا می کنند آثاری را پخش می کنند که هیچ سنخیتی با فرهنگ موسیقی ایران ندارد و تاسف بارتر اینکه هیچ مرجع رسیدگی کننده ای وجود ندارد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد :از سوی دیگر خواننده ای می شناسم که سه سال است که پشت در ارشاد ایستاده فقط به این دلیل که می خواهد در چارچوب قانون حرکت کند ولی مورد حمایت قرار نمی گیرد. درد ما این است که هیچ مسئولی به درد ما نمی رسد و از جوانی که می تواند الگویی برای دیگر جوانهای علاقمند باشد حمایتی نمی کنند و در مقابل عده ای از جوانها هستند که از طریق شبکه های ماهواره ای بال و پر گرفته اند و در اتاق خلوت نسل جدید رخنه کرده اند. از سوی دیگر برخی فروشگاههای سودجو هم وجود دارند که سی دی هایی از موسیقی لس آنجلس، آهنگهای زیرزمینی و مجاز به صورت درهم تکثیر می کنند و در قالب یک سی دی با 150 قطعه به مشتری برای خرید پیشنهاد می کنند و توضیح هم می دهند که هرنوع موسیقی بخواهند در آن وجود دارد. به اعتقادمن این حرکت یک تقلب فرهنگی است که بین نوجوان و جوان رخنه کرده است.

محمدعلی چاوشی نیز با تائید این سخنان اضافه کرد: من مایوسم که در این فضا بتوان ادامه داد و این در حالی است که اگر متولیان دنبال مبارزه با ابتذال، بی اخلاقی و بی هویتی هستند تنها راه آن تولید فرهنگ فاخر در حوزه موسیقی است و این در حالی است که از تهیه کننده ها به عنوان رکن اصلی تولید آثار فرهنگی هیچ اسم نمی برند و هیچ حمایتی هم نمی کنند و نکته تاسف بارتر سرخوردگی و تغییر شغل برخی از همکاران از این حرفه است که به تازگی اتفاق افتاده است و در این مدت شاهد  10 مورد تغییر شغل در صنف خودم بوده ام.

کد خبر 1038830

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha