۳ اسفند ۱۳۸۸، ۱۳:۱۰

نهاوندیان:

تحریم علیه ایران به زیان هند و چین تمام می شود

تحریم علیه ایران به زیان هند و چین تمام می شود

رئیس اتاق بازرگانی جمهوری اسلامی ایران گفت: هر گونه تحریم بر علیه ایران بیش از همه به ضرر کشورهایی مثل هند، چین و حتی خود آمریکا خواهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد نهاوندیان روز دوشنبه در همایش روابط ایران و هند در محل دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران گفت:  رشد اقتصادی بی نظیری که طی 20 سال اخیر در هند و چین در منطقه شرق آسیا بوجود آمده است، حجم واردات نفت این دو کشور را بالا برده به گونه ای که حجم واردات نفت هند و چینن مجموعا بیش از حجم واردات نفت از سوی آمریکا و ژاپن خواهد بود.

وی افزود: در سال 2030 برآورد می شود که واردات نفت هند به دو برابر شرایط کنونی افزایش پیدا کند و همین عامل رابطه ایران با این کشور را به یک رابطه استراتژیک تبدیل می کند و در عین حال بحث از تحریم نفتی ایران بیشترین ضربه را به هند و چین وارد خواهد کرد.

نهاوندیان در ادامه با بیان اینکه بنا بر پیش بینی ها باید تا سال 2030 یک میلیون و 250 میلیارد دلار در زمینه انرژی در هند سرمایه گذاری شود، گفت: این میدان برای ایران بسیار امیدوار کننده است و می تواند ایران بدین وسیله پروژه های بسیاری را برای هند تعریف کند.

وی در ادامه گفت: بدین واسطه می تواند دهها هزار نیروی انسانی از دو کشور در این پروژه ها فعال بوده و همین زیر ساختی برای کارکرد فرهنگی و اجتماعی میان دو کشور باشد.

رئیس اتاق بازرگانی با تاکید بر اینکه در زمینه زیر ساختهای حمل و نقل کشور هندوستان نیازهای گسترده ای دارد گفت: در زمینه راه سازی و سیستم های مواصلاتی این کشور به راه آهن وابسته بود ولی با افزایش رفاه در این کشور و صاحب خودرو شدن هندی ها نیاز به جاده ها به شدت افزایش پیدا کرده و حدود هزار میلیارد دلار برآورد می شود که برای راهها در این کشور باید سرمایه گذاری شود.

وی تاکید کرد: گروهی از هند اخیرا به ایران سفر کرده بودند که متوجه شدند در زمینه نانو تکنولوژی و بیوتکنولوژی می توانیم ارتباطات تنگاتنگی را داشته باشیم.

نهاوندیان زمینه واقع بینانه ای برای روابط اقتصادی تنگاتنگ میان ایران و هند پیش بینی کرد و گفت: بدون ملاحظات سیاسی روابط دو کشور بسیار سود آور است و علاوه بر آن به تنهایی استفاده از تجربه 20 ساله اخیر هند در برقراری عدالت اقتصادی می تواند برای ایران بسیار موثر باشد.

وی با اشاره به رشد قابل توجه هند طی 20 سال اخیر گفت: با وجود اینکه در سال گذشته بخش عمده ای از کشورها رشد منفی را تجربه کردند، کشور هند 5.5 درصد رشد مثبت داشته و این توفیقی برای اقتصاد این کشور محسوب می شود که به صورت مستقل و با الگویی جدای از الگوی سرمایه داری راه پیشرفت خود را دنبال می کند.

نهاوندیان افزود: هند در 20 سال اخیر با توجه به الگوی خاص توسعه نتیجه ملموسی از کاهش فقر را به جهان معرفی کرده و از سال 2000 تا 2005 توانسته است هر ساله حدود 11 میلیون شغل ایجاد کند.

رئیس اتاق بازرگانی همچنین نقش هند را در WTO ( سازمان تجارت جهانی) بسیار موثر دانست و گفت: چنانچه ایران بخواهد در این سازمان حضور پیدا کند همکاریهای اقتصادی ایران با این کشور بسیار موثر است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه اقتصاد جهان از غرب و منطقه آتلانتیک به شرق در حال حرکت است، گفت: ایران و هند به عنوان قدرتهای منطقه ای می توانند در تامین بازارهای همین منطقه به صورت فعالی ظاهر شده و آن را مدیریت کنند.

نهاوندیان در پایان خواستار نهادینه کردن مناسبات اقتصادی با کشور هند شد و گفت: این مناسبات بیشتر باید در شکل غیر دولتی ظاهر شده و شرکتهای بخش خصوصی به کمک هم روابط جدیدی را پایه ریزی کنند.

وی در ضمن از دو کشور ایران و هند خواست که رفت و آمدهای متداول را تسهیل کرده و موانعی همچون ویزا را از این نوع ارتباطات حذف کنند.

کد خبر 1038892

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha