به گزارش خبرگزاری مهر، سخنگوی وزارت بازرگانی یکی از راهکارهای اصلاح شبکه توزیع را تجهیز آن به بانکهای اطلاعاتی عنوان کرد و اظهار داشت : با توجه به جغرافیای وسیع ایران و تنوع گسترده کالایی در کشور باید شبکه توزیع به بانک های اطلاعاتی مجهز شود که شرط اولیه این مساله هم اعطای هویت الکترونیکی به کالاهاست .
سید علیرضا شجاعی ادامه داد : پروژه ایران کد و اعطای هویت الکترونیکی به کالاها در کشور از سوی وزارت بازرگانی از دو سال پیش آغاز شده و در حال حاضر درباره برخی کالاها از جمله آرد ، شیر و روغن نباتی این طرح اجرا می شود ، اما به هم پیوستن همه اجزای این پروژه و تکمیل طرح تا چند سال آینده امکان پذیر است .
مشاور وزیر بازرگانی با بیان اینکه وزارت بازرگانی هر سال دایره کالاهایی را که به آنها هویت الکترونیکی اعطا می شود بیشتر می کند ، تصریح کرد : دخانیات هم در سال 89 وارد این شبکه می شود تا به این ترتیب بتوانیم به شناسایی کالاهایی که به صورت قاچاق و غیر قانونی وارد کشور می شوند بپردازیم .
وی یاد آور شد : واردات کالا با ابزار تعرفه به راحتی قابل کنترل است اما وقتی واردات از طریق قاچاق صورت می گیرد امکان کنترل و نظارت بر آن به شدت کاهش می یابد . به همین دلیل وزارت بازرگانی در نظر دارد به اصلاح شبکه توزیع و کنترل قاچاق کالا بپردازد تا به عنوان یک راهکار ریشه ای باعث رفع بسیاری از مشکلات شود .
وی خاطر نشان کرد: اصلاح شبکه توزیع از جمله مهمترین راهکارهایی است که وزارت بازرگانی در برابر کالاهای قاچاق اتخاد کرده است .
مشاور وزیر و سخنگوی وزارت بازرگانی با اشاره به اینکه غیر شفاف بودن شبکه توزیع در کشور به افزایش کالای قاچاق دامن می زند ، گفت : یکی ازمحوری ترین اهداف هفتگانه دولت در راستای تحول اقتصادی ، ساماندهی شبکه توزیع است که در صورت شفاف بودن می تواند شرایط را برای قاچاق کالا ناامن سازد.
شجاعی افزود : اصلاح شبکه توزیع در وزارت بازرگانی آغاز شده و یکی از پروژه های مهم در راستای شناسایی و بهبود فرایند انتقال کالا به شمار می رود. وی تصریح کرد : نظام توزیع کارآمد می تواند بر افزایش رقابت کالای داخلی در برابر تولیدات خارجی تاثیر گذار باشد.
نظر شما