۴ اسفند ۱۳۸۸، ۹:۳۹

امام جمعه تبریز:

اشتراک فرهنگی عامل توسعه روابط تبریز و باکوست

اشتراک فرهنگی عامل توسعه روابط تبریز و باکوست

تبریز- خبرگزاری مهر: نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز گفت: اشتراک در دین و مذهب تشیع و زبان ترکی از جمله عوامل مهم در توسعه و تقویت روابط بین تبریز و باکوست.

به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، آیت الله محسن مجتهدشبستری عصر دوشنبه در دیدار رئیس مجلس ملی جمهوری آذربایجان با وی افزود: 85 تا 90 درصد از مردم جمهوری آذربایجان را مسلمانان شیعه مذهب تشکیل می دهند و از نظر زبانی نیز با آذربایجان شرقی مشترک هستند که هر دوی این عوامل می تواند به وحدت و دوستیهای بیش از پیش دو طرف منتهی شود.

وی با تاکید بر اینکه اسلام تمام مسلمانان را برادر یکدیگر قرار داده است گفت: علاوه بر مشترکات فوق، همسایگی دو کشور نیز مزید بر علت است تا روابط دو طرف در ابعاد مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و سیاسی روز به روز گسترده تر و محکمتر شود.

امام جمعه تبریز، با اشاره به مسلمان بودن اکثریت مردم جمهوری آذربایجان از رئیس مجلس این کشور درخواست کرد تا اهرمی در تصویب قوانین داشته باشند تا پارلمان این کشور مقررات و قوانین خلاف اسلام تصویب نکند.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی اظهارداشت: در این زمینه طرفهای آذربایجانی می توانند از قانون اساسی جمهوری اسلامی و آیین نامه مجلس شورای اسلامی بهره مند شوند چرا که آنچه برای همیشه ماندنی است، اسلام ناب محمدی (ص) است.

آیت الله مجتهدشبستری خاطرنشان کرد: دین مبین اسلام در ابعاد مختلف زندگی بشری از جمله اقتصاد، روابط بین الملل و روابط اجتماعی قوانین بسیار دقیق و مترقی دارد که عمل به آنها می تواند هم سعادت دنیوی و هم اخروی را در پی داشته باشد.

وی از مسئولان جمهوری آذربایجان خواست با آزادی کامل اجازه دهند آیینهای مذهبی مردم مسلمان این کشور برگزار شود چرا که در غیر این صورت نمی توان پاسخ قانع کننده ای برای مردم متشرع داشت.

امام جمعه تبریز اضافه کرد: البته پس از فروپاشی شوروی و استقلال جمهوری آذربایجان، مساجد و برخی از مقبره های امامزاده ها در این کشور مرمت و بازسازی شده که این اقدامات قابل ستایش است.

وی با تاکید بر اینکه مراودات جمهوری آذربایجان و ایران باید گسترده و عمیقتر باشد، گفت: وقوع انقلاب اسلامی در ایران و استقلال آذربایجان از یوغ استعمار شوروی از مواردی است که برای هر دو طرف توسعه و آبادانی به ارمغان آورده که باید از این موضوع نیز برای توسعه ارتباطات سود جست.

کد خبر 1039394

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha