۵ اسفند ۱۳۸۸، ۱۱:۰۴

رئیس انجمن نگارگران:

برگزاری جشنواره‌ها وقتی موثر است که برگزیدگان سفارش کار بگیرند

برگزاری جشنواره‌ها وقتی موثر است که برگزیدگان سفارش کار بگیرند

محمد باقر آقامیری با می‌گوید برگزاری جشنواره‌های تجسمی در صورتی نتیجه‌‌بخش است که به فروش آثار و چرخه اقتصادی منجر شود.

محمد باقر آقامیری، رئیس انجمن نگارگران و داور نخستین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی دانشجویان در مورد داروی آثار بخش نگارگری که روز گذشته، سوم اسفند به پایان رسید، به خبرنگار مهر گفت: آثار در زمینه‌های مختلف نقاشی ایرانی، تذهیب، گل و مرغ و تشعیر بودند. در میان این رشته‌ها، تذهیب از رونق و جلوه بیشتری برخوردار بودند و در نقاشی ایرانی هم تعداد کارهای خوب نسبتا زیاد بودند. اما مقداری از کارها نیز کپی شده بودند یعنی ابتکاری نداشتند و از روی آثار اساتید قبلی مشق شده بودند.

او در مورد تاثیر این جشنواره در رونق هنرهای تجسمی گفت: اگر واقعا هر سال چنین جشنواره‌ای برگزار شود، می‌تواند  جا بیفتد . متاسفانه خیلی‌ها از برگزاری جشنواره آگاه نبودند. شاید اشکال در اطلاع‌رسانی و انتشار فراخوان بود.  فکر می‌کنم اگر برنامه‌ریزی در این زمینه با انجمن نگارگری صورت می‌گرفت، اطلاع‌رسانی بهتری انجام می‌شد تا جشنواره جذاب و خوب برگزار شود.

آقامیری در مورد اینکه برآیند نسل جوان نگارگر را با توجه به آثار این جشنواره چگونه ارزیابی می‌کند، عنوان کرد: خوشبختانه در رشته‌های  نگارگری و هنرهای تجسمی جریان و حرکت مثبتی آغاز کرده‌اند تعداد جوانان زیادی وارد این رشته‌ها شده‌اند. بنابراین حضور این جوان‌ها قطعا در روند نگارگری و هنرهای تجسمی موثر خواهد بود. ایده برگزاری این جشنواره هم مناسب است. بهرحال جوان‌های مستعد معرفی می‌شوند و همین جرقه‌ای برای ادامه کار آنها می‌شود.

رئیس انجمن نگارگری اما نتیجه کاربردی جشنواره‌ها را در ارائه سفارش به برگزیدگان قلمداد کرد: هنوز وضعیت معیشت عموم هنرمندان به خصوص هنرمندان جوان خیلی خوب نیست و جوایز می‌تواند کمکی برای دانشجویان باشند. خیلی از دانشجویان رشته‌های هنرهای تجسمی در دانشگاه‌ها یا کلاس‌های مختلف آموزش می‌بینند اما باید بعد از آموزش جذب بازار کار شوند. اگر بازار کار رونق نداشته باشد، هنر هم افت پیدا می‌کند.

او در این باره پیشنهاد داد: خیلی از ادارات و وزارتخانه‌ها با همکاری ناشران و موسسات فرهنگی می‌توانند از چنین جشنواره‌هایی بازدید کنند و به پدیدآورندگان آثاری که دلخواهشان است، سفارش کار بدهند یا کتاب‌هایی از آثار برتر چاپ شود. به این ترتیب چرخه اقتصادی هنرمند هم تامین می‌شود و سازمان‌ها نیز می‌توانند آثار ارزشمندی در فضای کاری خود نصب کنند.

آقامیری سپس نتیجه‌گیری کرد: اگر یک جشنواره صرفا برگزار شود، انگیزه‌ای برای دانشجویان ایجاد نمی‌کند بلکه باید فضاهای نمایشی متعدد و موثر ایجاد کرد و سفارش کار و چاپ کتاب برگزیدگان جشنواره‌ صورت بگیرد.

نخستین جشنواره هنرهای تجسمی دانشجویان در بخش نگارگری، نقاشی و گرافیک برگزار می‌شود. امروز، چهارم اسفند آثار نگارگری در موزه فلسطین به نمایش درمی‌آید.

کد خبر 1039489

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha