به گزارش خبرگزاری مهر، علی رضا الماسوندی امروز در گردهمایی معاونان طرح و توسعه شرکتهای آب منطقه ای کشور با اعلام این خبر، از اختصاص اعتباری معادل اعتبارات سدسازی برای ساخت شبکه های آبیاری و زهکشی در سال آینده خبر داد و گفت: با این توجه ویژه، سال آینده شاهد یک تحول اساسی در تکمیل شبکه های آبیاری و زهکشی در کشور خواهیم بود.
وی افزود: همچنین با افتتاح و آغاز آبگیری 22 سد تا پایان امسال، سال بی نظیری را در سدسازی کشور پشت سر خواهیم گذاشت.
مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران سپس گفت: با ساختن سد به تنهایی، مأموریتهای ما به پایان نمی رسد و لازمه تکمیل این چرخه، انتقال و توزیع آب تنظیم شده توسط سدهاست که مورد توجه و تاکید رئیس جمهور و وزیر نیرو هم قرار دارد.
الماسوندی در ادامه به ارائه گزارش وضعیت بارندگی کشور از ابتدای سال آبی 89-88 تاکنون پرداخت. وی از کاهش یک درصدی بارش در کشور نسبت به متوسط درازمدت خبر داد و گفت: البته میزان بارش نسبت به سال گذشته 34 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: با اینکه تصور می شود بارندگی های خوبی در کشور داشته ایم، اما به خاطر افزایش دما و بالا رفتن تبخیر و کاهش منابع آب زیرزمینی، جریان رواناب های کشور نسبت به متوسط درازمدت 27 درصد کاهش یافته است.
مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران سپس به تشریح اولویتهای بخش طرح و توسعه آب با توجه به قوانین و اسناد بالادستی پرداخت.
الماسوندی گفت: سند چشم انداز 20 ساله نظام، راهبردهای توسعه بلندمدت منابع آب کشور، سیاست های کلان برنامه پنجم پیشرفت و عدالت، لایحه برنامه برنامه پنجم پیشرفت و عدالت، سیاست های اصل 44 قانون اساسی و قانون هدفمند کردن یارانه ها، مهم ترین راهنماهای عملکرد بخش آب کشور هستند.
وی افزود: براین مبانی و نیز بخشنامه های ابلاغی وزیر نیرو در تعیین خط مشی شرکت های آب کشور، مطالعات جامع منابع آب، رکن اصلی مدیریت جامع منابع و مصارف آب را تشکیل می دهد. مهندس الماسوندی در ادامه با تاکید بر ضرورت جامع نگری در مطالعات و مدیریت آب کشور و پرهیز از نگاه سازه ای تک بعدی، افزود: طرح های توسعه منابع آب زمانی معنی دار و مفید خواهند بود که بتوانند نقش خود را به خوبی در حوضه آبریز ایفا کنند.
الماسوندی سپس با تأکید بر ضرورت مشارکت ذینفعان و بهره برداران در تمام مراحل مطالعه، ساخت و بهره برداری از تاسیسات آبی کشور، گفت: باید مشاوران را هم موظف کنیم که در مطالعات طرح ها، حتما به مشارکت بهره برداران توجه ویژه ای داشته باشند.
وی تصریح کرد: اصلاح الگوی مصرف نیز فقط به مشترکان و مشتریان بخش آب مربوط نیست بلکه کارفرماها، مشاوران و پیمانکاران بخش آب نیز باید این موضوع را از ابتدای مطالعات طرح های آب کشور، در اقداماتشان لحاظ کنند.
نظر شما