سید نورالدین شهنازی زاده در گفتگو با مهر با اشاره به اینکه در حال حاضر صادرات فرآورده های نفتی به ارمنستان از طریق نفتکش های جاده پیما انجام می گیرد، گفت: اخیرا طرف ارمنستانی آمادگی خود را برای ساخت خط لوله ای به منظور واردات فرآورده های نفتی از ایران اعلام کرده است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با اشاره به اینکه هم اکنون مطالعات ساخت خط لوله ایروان – تبریز آغاز شده است، تصریح کرد: پیش بینی می شود قطر این خط لوله بین 8 تا 10 اینچ باشد.
وی همچنین از ساخت ترمینال مشترک نفتی ایران و ارمنستان در مرز دو کشور خبر داد و افزود: با ساخت خط لوله و ترمینال مشترک نفتی حجم صادرات فراورده های نفتی به این همسایه شمالی کشور افزایش می یابد.
به گزارش مهر، در حال حاضر مطالعات و طراحی بنیادی ساخت خط لوله انتقال فرآورده نفتی تبریز – یرسخ برای صادرات 70 هزار بشکه فرآورده نفتی به ارمنستان آغاز شده است.
پیش بینی می شود با ساخت این خط لوله امکان انتقال روزانه 70 هزار بشکه بنزین و گازوئیل به ارمنستان فراهم شود، طول این خط لوله حدود 350 کیلومتر بوده که برای احداث آن به 350 میلیون دلار سرمایه نیاز است.
در صورت توافق دو طرف، 50 درصد سرمایه گذاری اجرای این طرح توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و مابقی توسط یک شرکت ارمنستانی تامین می شود.
انتقال نفت بصره به پالایشگاه آبادان
به گزارش مهر، شهنازی زاده در ادامه درباره آخرین وضعیت ساخت خط لوله نفت بصره – آبادان، توضیح داد: هم اکنون مطالعات ساخت این خط لوله برای انتقال نفت خام از بصره عراق به پالایشگاه آبادان به پایان رسیده است.
وی خاطر نشان کرد: هدف از ساخت این خط لوله واردات نفت خام بوده و ارسال فرآورده های نفتی در دستور کار نیست.
پیشتر شهنازی زاده از مذاکره ایران و عراق برای واردات نفت از بصره برای فرآورش در پالایشگاه آبادان خبر داده و گفته بود: با ساخت خط لوله بصره به آبادان بخشی از خوراک پالایشگاه نفت آبادان تامین خواهد شد.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه با راه اندازی این خط لوله 50 درصد خوراک نفت پالایشگاه آبادان از بصره تامین می شود، اظهار کرده بود: در نشست مشترکی زمینه های مختلف ساخت این خط لوله مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد 7 کیلومتر از این خط لوله 32 اینچ با عبور از رودخانه اروند تا رسیدن به خاک عراق توسط ایران ساخته شود.
در همین حال چارچوب قراردادی ساخت خط لوله انتقال نفت خام و فرآورده های نفتی بین ایران وعراق مرداد ماه 1386 در تهران امضا شده بود.
نظر شما