۵ اسفند ۱۳۸۸، ۱۲:۰۸

توسعه عملیات پس از برداشت نیاز اساسی در مازندران است

ساری - خبرگزاری مهر : مدیر ترویج سازمان جهاد کشاورزی مازندران، توسعه عملیات پس از برداشت محصولات کشاورزی در این استان را یک نیاز اساسی و مهم دانست.

به گزارش خبرنگار مهر در محمود آباد، سید کریم طاهری شامگاه سه شنبه درکارگاه  تخصصی آموزش ملی توانمندسازی توسعه تکنولوژی پس از برداشت "پی اچ تی دی" درمرکز توسعه منابع انسانی کاپیک آمل افزود: توجه به زیرساختهای بخش کشاورزی برای کاهش ضایعات محصولات کشاورزی ضروری است.   

وی حمایت از احداث انبارها و سردخانه مناسب برای نگهداری محصولات باغی و زراعی، توسعه سیستم بسته بندی و سورتینگ محصولات کشاورزی، بازسازی و نوسازی ماشین آلات برداشت محصولات کشاورزی، احداث سردخانه هایی با انجماد سریع و اصلاح شالیکوبی‌های مازندران را از زیر ساخت های مهم برای کاهش ضایعات به عنوان یک ضرورت مهم عنوان کرد.

مدیر ترویج سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه ارتقای سطح آگاهی کارشناسان و تولیدکنندگان نسبت به تولیدات محصولات کشاورزی در کاهش ضایعات بسیار مهم است تصریح کرد: در این کارگاه آموزشی کارشناسان، صاحبان صنایع تبدیلی و مسئولان اتحادیه و تشکل‌های بخش کشاورزی استان‌های کشور با موضوع ذخیره سازی و تکنولوژی فنی در صنایع تبدیلی، مصرف انرژی در تبدیل، فرآوری، بسته بندی و درجه بندی محصولات کشاورزی را فرا گرفتند.

طاهری با اشاره به اینکه در عملیات پس از برداشت، جابجایی، ذخیره سازی، عمل آوری، بسته بندی، حمل و نقل و بازاریابی محصولات کشاورزی بسیار مهم و کلیدی است گفت: با انجام مناسب و صحیح این عملیات می توان جلوی ضایعات را گرفت.

وی بهبود، اصلاح ایمنی، کیفیت مواد غذایی و افزایش ارزش افزوده محصولات کشاورزی که در نهایت موجب افزایش درآمد کشاورزان می شود را یک امر مهم توجه به عملیات پس از برداشت عنوان کرد..

وی با اشاره به تنوع محصولات کشاورزی مازندران اضافه کرد: توزیع خدمات ترویجی در این استان بسیار پیچیده است اما با ترویج آموزش های لازم در مراحل مختلف پس از تولید می‌توان مانع ضایعات محصولات کشاورزی شد.

مدیر ترویج سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه مازندران 44 درصد برنج کشور را تولید می کند و دارای یک‌هزار و 66 واحد شالیکوبی فعال است، خاطرنشان کرد: به دلیل فرسودگی و مجهز نبودن این واحدها بخش عمده ای از شالی در زمان تبدیل به صورت ضایعات از بین می رود.

طاهری همچنین به ضایعات مرکبات پس از برداشت اشاره کرد و گفت: مازندران با داشتن حدود یکصد هزار هکتار باغ مرکبات که حدود 36 درصد مرکبات کشور را تامین می کند اما به دلیل وجود مشکلات حدود 30 درصد آن پس از برداشت به صورت ضایعات از بین می رود..

کارگاه آموزش ملی توانمندسازی توسعه تکنولوژی پس از برداشت با حضور سرپرست دفتر ترویج و بهبود نظام‌های ترویج وزارت جهاد کشاورزی برگزار شده و امروز نیز ادامه دارد.

مازندران دارای 460 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است.

کد خبر 1040170

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha