به گزارش خبرگزاری مهر، آموزش و یادگیری از فعالیتهای اصلی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی است که یا در محیطهای رسمی و کلاسهای درس (آموزش حضوری) و یا با آموزشهای غیررسمی نظیر آموزشهای از راه دور و آموزشهای فناوریمحور (آموزش غیرحضوری) صورت میگیرد.
در حالت دوم، تعاملات دانشجو با محتوا، دانشجویان دیگر، استادان و منابع آموزشی از طریق به کارگیری فناوریهای گوناگون تحقق میپذیرد. این کتاب نقش فناوری را در هر دو نوع آموزش مورد بررسی قرار داده که چگونه این عوامل میتوانند بر یاددهی و یادگیری در آموزش عالی تأثیر بگذارند و چگونه استفاده از اشکال جدید فناوری آموزشی ممکن است به این فرایند کمک کند یا مانع از آن شود.
کتاب حاضر دارای چند ویژگی است که عبارتاند از: 1) ارائه مجموعهای از مباحث تکنولوژی آموزشی در سه بعد، سخت افزاری، نرم افزاری و حل مسئله. 2) ارائه مثالهایی کاربردی که به چگونگی بازسازی فضاهای آموزشی (حضوری یا غیرحضوری) میپردازد که در این میان نکات بسیار مهم و کاربردی برای مسئولان و دستاندرکاران دانشگاهها، مراکز آموزش عالی و استادان بیان شده است که تدریس را با استفاده از فناوریهای جدید روشن و آسان میسازد. 3) معرفی سایتها و منابع اطلاعاتی روزامد و مرتبط که اطلاعات غنی را برای دانشجویان در زمینههای مختلف تکنولوژی آموزشی فراهم میکند. 4) طرح مسائل مرتبط با فناوری آموزشی در مؤسسات آموزش عالی و دانشگاهها، که خصوصاً بر نقش تکنولوژیستهای آموزشی در برنامهریزی و تولید محتوا برای آموزش حضوری و غیرحضوری تأکید میکند.
کتاب حاضر مشتمل بر ده فصل است. در فصل اول فشارهای وارد بر مؤسسات علمی پیشرفته و بهویژه چالشی که در دانشگاهها در به کارگیری فناوری با آن مواجه هستند و در ادامه مسائل و مشکلات یادگیری با فناوری بررسی میشود. در فصل دوم برخی از موضوعات اساسی درباره آموزش و یادگیری بررسی میشود. فصلهای سوم و چهارم بر ماهیت رسانه و فناوری متمرکز شده و چند موضوع اصلی بررسی میشود. در فصل پنجم، به تدیج از مباحث نظری به مباحث عملی حرکت شده است. فصل ششم به برنامهریزی دورهها یا درسها توجه دارد. در فصل هفتم به جزئیات طراحی دوره پرداخته میشود و نشان داده شده که چگونه طراحی دوره باید با برخی از مباحث نظری که در فصلهای قبلی مطرح شد هدایت شود. فصل هشتم، در مورد موضوعات توسعه دوره مانند؛ طرحهای تولید، الگوها، تولید رسانه و ... بحث میکند. فصل نهم، با موضوعات علمی سر و کار دارد که هنگام عدم حضور تماموقت دانشجویان در دانشگاه اتفاق میافتد. فصل دهم، تغییر و ثبات در تدریس با فناوری (بهویژه تأثیر پیشرفتهای جدید فناوری در طراحی و ارائه دورهها) را بررسی میکند. این کتاب حاوی مطالب ارزشمندی است که به دانشجویان رشته تکنولوژی آموزشی، استادان و دانشجویان دانشگاه پیام نور، استادان و دانشجویان رشته های علوم تربیتی و روانشناسی و همه افراد فعال در زمینه آموزش الکترونیکی یا مجازی توصیه میشود.
کتاب مزبور برای دانشجویان رشته علوم تربیتی گرایش تکنولوژی آموزشی، در مقطع کارشناسی به عنوان منبع اصلی درس "تهیه و تولید مواد آموزشی" و "انتخاب، بهره برداری و ارزیابی مواد آموزشی به ارزش هر یک 3 واحد ترجمه شده است. این کتاب در 404 صفحه و مبلغ 42500 ریال در اختیار دانشجویان و علاقهمندان قرار گرفته است.
نظر شما