غلامعباس عبدی نژاد در گفتگو با مهر در خصوص اقدامات ایران درارتباط با پدیده گرد وغبار موجود درکشور گفت: به منظور مقابله با پدیده گرد وغباردرتیرماه امسال هیئت وزیران برنامه ای را تحت عنوان آیین نامه آمادگی و مقابله با آثار زیان باراین پدیده با عضویت وزارتخانه های جهاد کشاورزی، نیرو، نفت، راه و ترابری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت امورخارجه، کشور، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری و سازمان حفاظت و محیط زیست به تصویب رسانده است.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور بیان کرد: مصوبه هیئت وزیران شامل 19 ماده است که وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشورموظف به اجرای برخی از موارد آن به منظور مقابله با پدیده گردوغباردر کشورشده است.
وی اظهارداشت: در راستای تعیین کمیت و کیفیت این پدیده دراستانهای جنوب وغرب کشوردرحال حاضر در برنامه ای کوتاه مدت شناسایی کانونهای بحرانی به منظور پیش بینی و اطلاع رسانی وقوع آن با همکاری سازمانهای حفاظت و محیط زیست و هواشناسی در دستورکارقرارگرفته است.
عبدی نژاد با بیان مطلب فوق افزود: ظرف 3 ماه طرح توسعه و تجهیزایستکاههای پایش وضعیت جوی سیستمهای پیش آگاهی و کنترل هوای منطقه به صورت مشترک با سازمانهای مذکور تهیه و ارایه می شود.
وی عنوان کرد: در برنامه کوتاه مدت وزارت جهاد کشاورزی موظف است با هماهنگی سازمان هواشناسی و استانداریهای استانهای کرمانشاه، ایلام، بوشهر، هرمزگان، خوزستان، سیستان و بلوچستان، لرستان، کردستان نسبت به مالچ پاشی در این مناطق اقدام کند که البته این اقدام درمناطق مزبوربر اساس طرح شناسایی کانونهای بحران صورت می گیرد.
وزارت نفت مصوبه دولت را اجرا نکرد
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور خاطرنشان کرد: به منظورمالچ پاشی درمناطق مذکور وزارت نفت مکلف است ضمن تامین و تحویل رایگان مالچ نفتی مورد نیاز، برنامه ریزی لازم را جهت تولید و نگهداری این ماده در پالایشگاه منطقه را به عمل آورد که تاکنون این امر از سوی این وزارتخانه محقق نشده است.
وی افزود: با وجود اینکه وزارت نفت مکلف به تامین و تحویل رایگان مالچ نفتی براساس یکی از بندهای مصوبه هیئت وزیران است اما تاکنون اقدامی از سوی این وزارتخانه صورت نگرفته، ضمن اینکه این وزارتخانه خواستارپرداخت مبلغ 407 تومان به ازای هرلیترمالچ شده است.
عبدی نژاد با اعلام اینکه برای هر هکتار10 تن مالچ مورد نیازاست، افزود: درحال حاضرباید 20هزار هکتارمالچ پاشی در5 استان خوزستان، هرمزگان، ایلام، بوشهر، سیستان و بلوچستان صورت گیرد که برای این مناطق باید حدود 200 هزار تن مالچ نفتی تامین شود که متاسفانه هنوز اقدامی صورت نگرفته است.
وی با بیان اینکه برای مالچ پاشی بیش از 5/5 میلیون تومان برای هرهکتارمورد نیازاست گفت: همچنین برای ایجاد فضای سبزمشجردرکانونهای بحران مناطق استانهای مذکورباید برای هر هکتار اعتباری بالغ بر 800 هزار تومان تامین شود.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اظهارداشت: در برنامه ای میان مدت مقرر شده ظرف 5 سال آتی با همکاری وزارت دفاع، پشتیبانی و نیروهای مسلح همچنین سازمان هواشناسی نسبت به احداث حداقل 600 کیلیومتر مربع نهالکاری با نیاز کم آبی در مناطق استانهای مذکور اقدام شود.
وی عنوان کرد: در برنامه ای بلند مدت وزارت جهاد کشاورزی مکلف است به منظورحفاظت ازمنابع خاک در معرض فرسایش بادی طرح جامع مدیریت و احیای مراتع استانهای جنوب و غرب کشور را ظرف یک سال تهیه و برای اجرا و تامین بودجه لازم در برنامه پنجم توسعه به دولت ارایه کند که این امردر یک ماه گذشته انجام شده است.
عبدی نژاد خاطرنشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی مکلف است طرح جامع مقابله با شنهای روان و فرسایش باد درپهنه جنوب و غرب کشوررا با همکاری سازمان حفاظت و محیط زیست وبا اولویت روش بیولوژیک تهیه و در مدت برنامه پنجم به انجام رساند.
وی در پایان گفت: سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور به عنوان مرجع ملی کنوانسیون مقابله با بیابانزدایی در کشور مکلف است با همکاری سازمان حفاظت و محیط زیست و هواشناسی و وزارتخانه های نیرو و امور خارجه ظرف سه ماه پیش نویس طرح همکاری چند جانبه کشورهای منطقه را با هدف پیشگیری و کنترل پدیده گرد و غبار منطقه تهیه و به تایید کارگروه برساند.
نظر شما