به گزارش خبرگزاری مهر اسماعیل احمدی مقدم در این دیدار با اشاره به جایگاه خاص جمهوری اسلامی ایران در منطقه گفت: متاسفانه قیمت مواد مخدر در ایران به دلایل همجواری با افغانستان و مسیر نزدیک بین حوزه خلیج فارس و اروپا، کاهش یافته است.
مشاور رئیس جمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه مسئله افغانستان حدود سه دهه گذشته، موجب افزایش مشکلات فراوان شده است، اظهار داشت: در سالهای اخیر، میزان کشت مواد مخدر در افغانستان، به حدود 9 هزار تن در سال هم رسیده است.
وی با اشاره به تلاشهای صورت گرفته در طول 30 سال گذشته در باره مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: تاکنون 3 هزار و 600 شهید در راه مبارزه با مواد مخدر جان خود را فدا کردهاند و استراتژی همه جانبه بوده و مبارزه در مرزها، بخش مقابله با عرضه، درمان و کاهش تقاضا ترسیم شده است که همه نشاندهنده اقدامات موثر ایران در راه مبارزه است.
وی در ادامه، احداث دیوارهای بتونی، نصب سیستمهای مقابلهای، ایجاد کانال و انسداد مرزهای پاکستان و افغانستان با کشور را از جمله این اقدامات برشمرد و گفت: در بخش کاهش تقاضا، 70 درصد معتادان در حال درمان هستند و تلاش شده است که زندان به نگهداری قاچاقچیان اصلی اختصاص داده شود. همچنین در بخش پیشگیری، اقدامات فرهنگی مناسبی از طریق آموزش و پرورش، رسانهها و روحانیت به انجام رسیده است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کشفیات مواد مخدر توسط جمهوری اسلامی ایران گفت: بر اساس گزارش رسمی سازمان ملل، ما یک سوم موادی که از کشور عبور میکند را کشف کردهایم، سال گذشته نیز کشفیات بر پایه تریاک، حدود هزار تن بوده است و این بیش از 90 درصد کشفیات دنیا را در بر میگیرد.
وی ادامه داد: البته مسیر این مواد از اروپا به ایران است و فرودگاههای بینالمللی به سگهای موادیاب، دستگاههای بادی اسکنر تجهیز شدهاند و تا سال آینده نیز همه فرودگاهها به این موارد مجهز خواهند شد.
وی این دیدار را بستر مناسبی برای همکاریهای دو جانبه برشمرد و گفت : ایران با تجربیات موثر خود موجب غنای این همکاریها خواهد شد و ما آماده هر گونه همکاری در زمینه تبادل اطلاعات در ابعاد مختلف درمانی هستیم.
همچنین در این دیدار، رئیس شورای ملی مبارزه با مواد مخدر اندونزی گفت: اندونزی به عنوان عضو سازمان ملل متحد، دغدغه مبارزه با موادمخدر را دارد و خود را ملزم به این تعهدات میداند و در چارچوب قوانینی همچون قانون شماره 26 مصوب سال 1977 و قانون شماره 35 مصوب 12 اکتبر 2009 تغییرات ساختاری ایجاد کردهایم و شورای ملی مبارزه با موادمخدر را با اختیار تحقیقات در سطح استانها ایجاد نمودهایم.
ژنرال گوریس مره افزود: قانون جدیدی را تصویب کردهایم که مجازات مرگ را برای حمل موادمخدر پیشبینی دارد و حمل 5 بوته و نیز واردات، صادرات و توزیع مواد، شامل این قانون میشود.
وی در خاتمه خواستار انتقال تجارب ایران در حوزههای مختلف درمان، بازپروری و حرفهآموزی به کشورش شد و خاطر نشان ساخت: تلاشهای جمهوری اسلامی ایران در ابعاد مختلف مبارزه با مواد مخدر قابل تقدیر است و امیدواریم این دیدار موجب تقویت و گسترش همکاریها شود.
نظر شما