۶ اسفند ۱۳۸۸، ۱۲:۰۳

سهم ناچیز فرهنگ دینی/ بودجه فرهنگی باید بدرستی مدیریت شود

سهم ناچیز فرهنگ دینی/ بودجه فرهنگی باید بدرستی مدیریت شود

معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه سهم فرهنگ دینی در بودجه کشور چندان مورد توجه قرار نگرفته است، نقش مدیریت و برنامه‌ریزی را در صرف بهینه و سازنده بودجه فرهنگی مورد تأکید قرار داد .

حجت الاسلام سید جواد موسوی هوایی معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با بودجه فرهنگی کشور در سال 89 گفت:  فرهنگ از اصول همه تمدنها است و پرداختن به فرهنگ آحاد و افراد جامعه، ایجاد بسترها و زمینه هایی برای رشد و تعالی برای بقیه زمینه های حیات یک اجتماع است.

توسعه فرهنگی عامل توسعه همه جانبه

وی افزود:  اگر به فرهنگ خوب بپردازیم و توسعه فرهنگی همه جانبه به معنای  توسعه فرهنگی الهی داشته باشیم می توانیم انتظار توسعه صحیح ، منطقی و عدالت محور اقتصادی هم داشته باشیم که در کنار آن توسعه صحیح سیاسی مطرح می شود و همچنین در زمینه نظم و انصباط اجتماعی هم رشد داشته باشیم، وقتی فرهنگ متعالی شد و انسانها را در گردونه تربیتی صحیح قرار دادیم سایر عناصر اجتماعی نیز تحت تأثیر قرار می گیرند.

حجت الاسلام موسوی هوایی کفت: ضرورت مسئله فرهنگ بسیار واضح است، به ویژه درحال حاضر که ارتباطات با سراسر دنیا تسهیل شده و تقابلهای فرهنگی و تمدنی و همچنین تعاملات هم از آن تأثیر گرفته است.

وی تصریح کرد: نمی توان انکار کرد که مسائل سیاسی و اقتصادی در مسائل فرهنگی تأثیر گذار است اما در تمام حوزه ها انسانهایی از نظر تصمیم سازی و تصمیم گیری و مدیریت مشغول هستند که دارای فرهنگ هستند و آن ساختار خود دارای یک فرهنگ است، اگر این فرهنگ الهی شود و با منطقی که خداوند در قرآن تشریح کرده منتبطق شود ما شاهد رشد و توسعه عدالت محور از فضای کنونی خواهیم بود.

سید جواد موسوی هوایی تصریح کرد: تعبیر زیبای مقام معظم رهبری که فرهنگ مظلوم است و مظلوم واقع شده حاکی از تسلط ایشان به فضاهای مختلفی است که در درون حاکمیت و بیرون آن میان مردم مطرح است.

فرهنگ دینی مظلوم تر از فرهنگ عمومی است

وی همچنین گفت: در سازمان تبلیغات اسلامی فرهنگ عمومی را در قالب فرهنگ دینی درنظر می گیریم، نکته اصلی اینجا است درحالی که فرهنگ هنوز از مظلومیت در نیامده، باید گفت که فرهنگ دینی بسیار مظلوم تر از فرهنگ عمومی و اصل مسائل فرهنگی است، از این رو باید این مسائل را به شدت مورد توجه قرار دهیم.

معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی افزود: جمهوری اسلامی مبتنی بر خون شهدا و ارواح طیبه آنها است و در این زمینه برای این که بتوانیم پاسخگو باشیم و بتوانیم اهداف و آرمانهایی که اسلام، قرآن و اهل بیت تشریح کرده اند را تحقق بخشیم، مستلزم داشتن ابزارها و امکاناتی است که یکی از آنها توجه به مسائل فرهنگ دینی در بحث بودجه است.  در لایحه پیشنهادی بودجه مسئله فرهنگ دینی چندان مورد توجه قرار نگرفته و ما در این زمینه با مشکلاتی رو به رو می شویم؛ اما در کمیسیون فرهنگی تلاشهایی صورت گرفته و ما امیدواریم که این تلاشها به ثمر برسد.

ضرورت مدیریت و برنامه ریزی صحیح برای بودجه فرهنگی

حجت الاسلام موسوی هوایی گفت: برای رسیدن به اهداف خود و برآوردن انتظارات شوراهای ناظر نیازمند بودجه هستیم اما مسئله اصلی تنها بودجه نیست، بلکه مصرف صحیح بودجه، مدیریت محیط تعاملی و استفاده از ظرفیتهای سایر نهادهای فرهنگی به ویژه دستگاه های فرهنگ دینی و مسئله هم افزایی که در این بین باید وجود داشته باشد نیز باید نظر گرفته شود. بنابراین بودجه یکی از عناصر مهم در مسئله تبلیغات، نشر فرهنگ و معارف دینی است، اما در این میان از نقش مدیریت، برنامه ریزی فرهنگ دینی است که همه در این رابطه هم عقیده هستند که سازمان تبلیغات در این رابطه بسیار موفق بوده است.

کد خبر 1040827

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha