به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بخش مطبوعات سفارت ایران در لاهه، کاظم غریب آبادی سفیر ایران در هلند و نماینده دائم کشورمان در سازمان منع سلاحهای شیمیایی در جریان پنجاه و نهمین اجلاس شورای اجرایی سازمان، با سخنرانی درباره پیشنهاد مربوط به پیش بینی راهکارهایی برای نابودی سلاحهای شیمیایی که در اختیار یکی از کشورهای عضو سازمان در وضعیت های پیش بینی نشده از جمله مخاصمات مسلحانه قرار می گیرند، از حمله آمریکا به عراق و اشغال آن کشور به شدت انتقاد کرد.
وی اظهار داشت : "آمریکا با این حمله تجاوزکارانه و شرم آور خود مرتکب نقض آشکار حقوق بین الملل از جمله منشور سازمان ملل متحد شده است."
این دیپلمات ایرانی افزود: "تهاجم آمریکا به یک کشور مستقل علاوه بر آغاز یک تراژدی غم انگیز برای مردم مظلوم این کشور و نیز جامعه بین المللی، سابقه ای شرم آور برای آمریکا در پایبند نبودن به تعهدات بین المللی این کشور از جمله کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی به همراه داشت."
سفیر ایران افزود: "دومین عدم پایبندی این کشور به تعهدات و قوانین بین المللی زمانی اتفاق افتاد که متجاوزین آمریکایی بدون ارائه هیچ سند و اطلاعات کامل به سازمان و بدون رعایت مقررات مربوطه آن گونه که در کنوانسیون سلاحهای شیمیایی پیش بینی شده است، ادعا کرده اند که کلیه سلاحهای شیمیایی عراق را نابود کرده اند. در حالی که هیچ کس تصویری روشن از اتفاقاتی که در این کشور رخ داده است، ندارد. آمریکا با این اقدام خود نه تنها اعتنایی به مفاد کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی از جمله ارائه اظهارنامه های اجباری به دبیرخانه سازمان نکرده، بلکه ارکان اصلی تصمیم ساز سازمان یعنی شورای اجرایی و کنفرانس دولتهای عضو و در نهایت جامعه بین المللی را از روند اقدامات خود بی خبر گذاشته است."
کاظم غریب آبادی، اظهار داشت : انهدام سلاحهای شیمیایی هدف اصلی کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی بوده و ادامه وجود سلاحهای مذکور در زرادخانه های برخی از کشورها که در راس آنها آمریکا قرار دارد نه تنها صلح و امنیت بین المللی را به مخاطره می اندازد، بلکه سبب تضعیف اعتبار و انسجام کنوانسیون خواهد شد.
سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان منع سلاحهای شیمیایی، اعلام رسمی دولت آمریکا مبنی بر اینکه قادر نخواهد بود ضرب الاجل نهایی انهدام سلاحهای شیمیایی را که طبق کنوانسیون 29 آوریل 2012 است درباره ذخایر سلاحهای شیمیایی خود رعایت کند، قصور آن کشور تلقی کرده و رعایت نکردن تاریخ مذکور را به منزله پایبند نبودن آن کشور به تعهدات بین المللی خود در زمینه انهدام سلاحهای شیمیایی دانست.
وی در ادامه سخنان خود به ماده 11 کنوانسیون سلاحهای شیمیایی که طی آن کشورهای عضو سازمان متعهد شده اند هرگونه محدودیتهای تجاری، صنعتی و علمی بین خود را از میان برداشته و قوانین داخلی خود را براین اساس اصلاح نمایند اشاره کرد و متذکر شد متاسفانه عمدتا کشورهای غربی با وضع قوانین محدود کننده و اعمال تحریم که هدف آن کشورهای در حال توسعه است، در راه اجرای کامل این ماده سنگ اندازی کرده و راه های تبادل آزاد کالاهای شیمیایی و نیز انتقال فناوری و دانش فنی را به سایر کشورها محدود می کنند.
سفیر کشورمان از کشورهای عضو سازمان درخواست کرد که با رایزنی با یکدیگر از جمله در قالب کارگاهی که قرار است در آینده نزدیک در مقر سازمان منع سلاحهای شیمیایی در شهر لاهه درباره اجرای کامل ماده 11 کنوانسیون و برداشتن موانع مذکور برگزار شود، به مشورت و تبادل نظر بپردازند.
غریب آبادی در ادامه با اشاره به جنگ تحمیلی 8 ساله رژیم صدام علیه جمهوری اسلامی ایران و به کارگیری سلاحهای شیمیایی توسط آن رژیم علیه مردم بی دفاع ایران از کشورهای عضو سازمان درخواست کرد در زمینه اجرای ماده 10 کنوانسیون و ظرفیت های لازم و تخصیص منابع کافی به منظور ارسال کمکهای سریع به افرادی که در معرض حملات شیمیایی قرار گرفته اند، اقدامات عملی انجام دهند.
شایان ذکر است 41 کشور عضو سازمان منع سلاحهای شیمیایی در شورای اجرایی آن که ارگان تصمیم ساز سازمان محسوب می شود عضویت دارند. جمهوری اسلامی ایران از بدو تشکیل سازمان در سال 1997 یکی از اعضای فعال آن بوده و همواره در شورای اجرایی عضویت داشته است. کشورمان در کنفرانس 14 کشورهای عضو سازمان منع سلاحهای شیمیایی برای دوره 2012-2010 مجددا انتخاب گردیده است.
اجلاس 59 شورای اجرایی از 23 لغایت 26 فوریه 2010(4 تا 7 اسفند) در لاهه هلند در حال برگزاری است.
نظر شما