به گزارش خبرگزاري "مهر" مدير تحقيق و توسعه سازمان صنايع دستي ايران با بيان اين مطلب، عمده مواد معدني شناسايي شده را شامل عقيق، فيروزه ، دُركوهي ، كارنت و يشم ذكر كرد و افزود: اكثر معادن آن نيز در استان هاي آذربايجان شرقي، خراسان ، اصفهان، همدان و زنجان واقع شده است.
رضا محرمي تصريح كرد: با وجودي كه تجارت سنگهاي قيمتي، از تجارتهاي سودآور اقتصادي جهان است و بسياري از كشورها توانسته اند با بهره گيري از اين صنعت درآمد هنگفتي را نصيب كشور خود كنند ، اما متاسفانه در ايران مطالعات دقيق و نظام مند علمي بر روي توزيع و اكتشاف سنگهاي قيمتي صورت نگرفته است.
وي ادامه داد : با وجودي كه ايران كلكسيون ارزشمندي از معادن سنگهاي قيمتي است اما فعاليت هايي كه در اين خصوص در كشور انجام گرفت، چشمگير نيست.
محرمي، سهم ايران از تجارت جهاني سنگ هاي قيمتي را ناچيز خواهند و گفت: ارزش افزوده سنگهاي فرآوري شده تا 700 درصد قيمت سنگ خام پيش بيني شده است اما در ايران صنعت تراش سنگهاي تزييني به صورت خيلي محدود انجام مي شود.
وي افزود: سازمان صنايع دستي ايران براي بهبود وضعيت فرآوري و تراش سنگهاي قيمتي ، كارگاههاي آموزشي استاندارد در استان هاي آذربايجان شرقي، اردبيل ، مركزي ، تهران، آذربايجان غربي ، خراسان و فارس ايجاد كرده و مشابه اين كارگاهها در آينده به تدريج در اكثر استانهاي كشور راه اندازي خواهد شد.
نظر شما