به گزارش خبرنگار مهر، سردار سرتیپ پاسدار امیر علی حاجی زاده عصر پنجشنبه در مراسم اختتامیه سمینار فناوری سیستمهای راداری با تاکید بر ضرورت رادار در حیات کشورها افزود: کشورهای دارای تکنولوژی ما را تحریم کرده اند به طوری که اگر بخواهیم نیازهای خود را از طریق خرید تامین کنیم مسیرها مسدود است.
وی با اشاره مسدود بودن مسیرهای برای خرید فناوری و ورود تجهیزات مهندسی به کشور اظهار داشت: این امر به گونه ای است که امروزه شاهدیم که بسیاری از تجهیزات پدافندی را به ما نمی دهند.
حاجی زاده از امتناع طرف روسی تحت فشار آمریکا برای تحویل سامانه روسی ضد موشکی S300 خبر داد و خاطرنشان کرد: با توافق میان آمریکا و روسیه حمل این محموله به کشور متوقف شده است اما امیدواریم روسیه این سامانه را به ایران تحویل دهد.
فرمانده نیروی هوا فضای سپاه با تاکید بر اینکه امروزه حتی کشور چین تحت فشارهای غرب از عرضه رادارهای جستجوی معمولی به کشور ما امتناع می کند اضافه کرد: این اتفاقات افتاده است و شاید ما در برخی از موارد مشکلاتی داشته باشیم ولی تجربه نشان داده که تحت فشارهای این چنینی است که حرکتهای حماسی و انقلابی شکل می گیرد.
وی به اقدامات محققان کشور در حوزه های فناوری رادار اشاره کرد و یادآور شد: در برخی از موارد موفق به دستیابی به دانش فنی ساخت تکنولوژی شدیم ولی گرفتاریهایی در بخش تولید داریم ضمن آنکه در بعضی از زمینه ها نیازهایی داریم که در حال برطرف شدن است.
ضرورت توجه بیشتر به اولویتهای فناوریهای رادار
حاجی زاده به ضعفهای کشور در حوزه فناوری سیستمهای راداری اشاره کرد و با تاکید بر اینکه وضعیت کشور در حوزه رادارهای جستجو خوب است اضافه کرد: ولی در بیشتر مواقع این سیستم ها نیاز به "پیش سیستم" هایی دارد. در سامانه های پدافند هوایی نیاز به سیستم های ساحل به دریا، دریا به دریا داریم.
استفاده از تکنولوژی موشک در گرو توجه به زیرساختهای راداری
وی رادارهای تعقیب (Tracker) را از اولویتهای تحقیقاتی کشور در حوزه فناوری سیستم های راداری دانست و خاطر نشان کرد: در صورتی مشکل ساخت سیستم "ردگیر" (رادارهایی که وظیفه شناسایی، مسیریابی و تعقیب، نشانه روی هدف را بر عهده دارند) برطرف نشود عملا تکنولوژی ساخت موشک که امروزه در کشور داریم در برخی بخشها به ویژه زمین به هوا کارایی نخواهد داشت و نمی توان از این تکنولوژی استفاده کرد.
فرمانده نیروی هوا فضای سپاه با بیان اینکه ما چاره ای جز افزایش شتاب خود را در این حوزه نداریم، افزود: مهمترین دستاورد این سمینار مطلع شدن مراکز تحقیقاتی، دانشگاهها و نیروهای مسلح از وضعیت تحقیقات و پروژه هایی است که در حوزه رادار انجام شده است.
حاجی زاده با اشاره به پژوهشهای انجام شده در حوزه رادار گفت: تاکنون پروژه های زیادی در حوزه فناوری رادار انجام شده که منجر به اختراع شده است ولی اکثر آنها اختراع از نوع اول نیست بلکه به صورت مهندسی معکوس است. یعنی کارهایی که سالها قبل در کشورهای دیگر اجرا شده است ما مجددا آنها را اجرا کردیم.
وی با انتقاد از دوباره کاری و انجام تحقیقات تکراری در مراکز پژوهشی و دانشگاهها اظهار داشت: در صورتی که مجموعه های پژوهشی به صورت تخصصی تعریف شود از موازی کاری جلوگیری می شود ضمن آنکه با هدفمند کردن انرژیها می توان به سرعت به مرزهای دانش دست یافت.
نیازهای کشور در حوزه رادارهای ردگیر ماهواره
حاجی زاده نیازهای کشور در حوزه های رادارها را شامل رادارهای Passive (رادارهایی که بدون تشعشع هدف را شناسایی می کنند) و ساخت رادارهای ردگیری ماهواره دانست و گفت: نامگذاری رادارها به نظامی و غیر نظامی در سالهای قبل موجب شده است این حوزه منحصر به نیروهای مسلح شود ولی در سالهای اخیر شرکتهای خصوصی پروژه هایی را در این حوزه اجرایی کردند که ما از آن استقبال می کنیم و قول مساعد برای همکاری با بخشهای مختلف دانشگاهی و شرکتهای دانش بنیان را می دهیم.
فرمانده نیروی هوا فضای سپاه از همکاری این مجموعه با دانشگاه صنعتی اصفهان خبر داد و افزود: در این راستا پژوهشکده این دانشگاه صرف اجرای پروژه ها و قراردادهای مجموعه هوافضا شد.
وی همچنین از همکاری این مجموعه با دانشگاه صنعتی شریف خبر داد و یادآور شد: قراردادی با این دانشگاه در زمینه راه اندازی پژوهشکده نوع سوم منعقد شده است. معتقد هستیم که راه اندازی این نوع پژوهشکده ها می تواند ما را در به کارگیری و بهره مند ساختن کشور از توانمندیهای موجود یاری رساند.
حاجی زاده با بیان اینکه فناوریهایی که امروزه در دنیا است انتهای راه نیست تاکید کرد: در میان راههایی که وجود دارد باید راه درست را انتخاب کنیم و بیش از همیشه باید به اختراع نوع اول توجه شود.
نظر شما