به گزارش خبرگزاری مهر، صدور پروانه کار اتباع خارجی با توجه به تبصره ماده 17 آئین نامه اجرایی و همچنین ماده 129 قانون کار مورخ 1382 و تفویض اختیار وزیر کار در رابطه با ترکیب و چگونگی تشکیل هیئت فنی اشتغال اتباع خارجی در استانها، امکان صدور، تمدید و تجدید پروانه کار اتباع خارجی از سوی ادارات کار استانها امکانپذیر شد.
بر اساس این گزارش، این تفویض اختیار برای هیئت تا سقف 10 نفر است و در صورت بیشتر بودن تعداد درخواست، لازم است از سوی اداره کل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار بررسی و پیگیری شود. اداره کل کار و اموراجتماعی استان، نمایندگان اداره کل اشتغال اتباع خارجی استانداری و نماینده دستگاه استفاده کننده از خدمات تبعه خارجی به عنوان اعضای اصلی هیئت محسوب می شوند.
از این پس، هزینه صدور و تمدید پروانه کار اتباع خارجی به ترتیب 5 و 3.5 میلیون ریال است. روادید با حق کار مشخص برای اتباع بیگانه در صورتی که در میان اتباع ایرانی آماده به کار واجد تحصیلات و تخصص مشابه وجود نداشته باشد برای مدت حداکثر 3 ماه صادر می شود که تمدید آن مستلزم تائید هیات فنی اشتغال اتباع بیگانه خواهد بود. هزینه صدور کارت اشتغال اتباع خارجی تا پیش از این 700 هزار ریال و هزینه تمدیدی نیز 500 هزار ریال بوده است.
کارفرمایان مکلفند قبل از اقدام به عقد هرگونه قراردادی که موجب استخدام کارشناسان بیگانه می شود، نظر وزارت کار را در مورد امکان اجازه اشتغال تبعه خارجی استعلام نمایند. در مواردی که به هر عنوان رابط استخدامی تبعه خارجی با کارفرما قطع می شود کارفرما مکلف است ظرف مدت 15 روز مراتب را به وزارت کار و ادارات کار استانها اعلام کند.
همچنین، تبعه بیگانه مکلف است ظرف مدت 15 روز پروانه کار خود را در برابر اخذ رسید به وزارت کار یا ادارات کار استانها تسلیم کند. نماینده شرکتها می توانند بدون حق رای صرفا برای توضیح در جلسات هیئت فنی اشتغال اتباع خارجی استانها حاضر شوند.
نظر شما