به گزارش خبرنگار مهر در سمنان، جعفر خلقانی ظهر شنبه در نشست بررسی مشکلات بخش کشاورزی استان سمنان گفت: توجه به آبیاری مدرن و کم کردن آبیاری سنتی در کشاورزی باید مورد توجه مسئولان و کشاورزان قرار گیرد.
وی افزود: بهره وری آب مهمترین مشکل زیرساخت های بخش کشاورزی است و اولویت وزارت جهاد کشاورزی در برنامه پنجم توسعه، توجه به زیرساختهای بخش کشاورزی است.
وی با اشاره به اینکه ساخت سد در مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی بسیار موثر است، گفت: از هشت میلیون و 700 هزار هکتار از اراضی آبی کشور سه میلیون و 700 هزار هکتار اراضی پایاب سد است.
به گفته وی، تنها یک میلیون و700 هزار هکتار از این اراضی دارای کانال های درجه یک و دو هستند و کانال های درجه سه و چهار نیز در 700 هزار هکتار از این اراضی به مرحله اجرا در آمده است.
وی با اعلام اینکه در بودجه سال 89 اعتبار مناسبی به بخش کشاورزی اختصاص داده شده است، خاطرنشان کرد: اختصاص دو هزار و 500 میلیارد به بخش کشاورزی و سه هزار و 500 میلیارد برای آب می تواند پایه ریزی خوبی را برای رشد آبخیزداری و به طور کل در بخش زیر ساخت ها شاهد باشیم.
استاندار سمنان نیز در این نشست تدوین سند توسعه کشاورزی، دامی و آب و خاکی استان سمنان را خواستار شد و گفت: باید به بخش کشاورزی این استان توجه ویژه ای شود.
عباس رهی افزود: 80 درصد آب تولیدی استان سمنان در بخش کشاورزی مصرف می شود.
وی با بیان اینکه استان سمنان قابلیت افزایش تولید گوشت سفید و قرمز را نسبت به سایر استانها دارد، گفت: پسته دامغان، خربزه گرمسار، انگور شاهرود و بسیاری از محصولات کشاورزی استان سمنان با وجود مشکل کم آبی و نبود زیرساختها در کشور مطرح هستند.
به گفته وی، با توجه به شرایط آب و هوایی ویژه استان سمنان و بروز خشکسالی در این استان توسعه و حمایت از بیمه محصولات کشاورزی در استان سمنان ضروری است.
نظر شما