به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، "محمد البرادعی" گفت : تغییر در مصر قطعی است، تغییر از راه مسالمت آمیز تنها راه برای جلوگیری از احتمال وقوع هر گونه برخورد است.
البرادعی که پیشتر آمادگی خود را برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری سال 2011 در رقابت با حسنی مبارک یا هر نامزد دیگر حزب حاکم اعلام کرده بود، گفت برای جذب نیروهای مردمی طرفدار تغییر در مصر تلاش خواهد کرد به طوری که در نزدیک ترین زمان ممکن، مصر به یک نظام دموکراتیکی که عدالت اجتماعی را تضمین کند، تبدیل شود.
این دیپلمات بین المللی سابق پس از 12 سال ماموریت به عنوان مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی هشت روز پیش به کشورش بازگشت و همچون یک قهرمان ملی در فرودگاه قاهره از وی استقبال به عمل آمد.
البرادعی گفت : اولین گام در این راه، تغییر قانون اساسی است تا تضمینهایی برای برگزاری انتخابات آزاد و سالم فراهم شود و آنگاه قانون اساسی جدیدی برای کشور تدوین شود.
البرادعی هشدار داد مشکلاتی در مصر وجود دارد که پیچیده تر می شود که خطرناک ترین آن، فقر، نبود عدالت اجتماعی و فاصله زیاد طبقاتی و تنشها میان مسلمانان و قبطی ها(مسیحیان) است.
وی افزود : پیچیده تر شدن این مشکلات منجر به بروز تنشها می شود و تنها راه برای حل آن، تلاش برای ایجاد نظام سیاسی جدید مبتنی بر صلح اجتماعی در چارچوب دموکراتیک است.
طی هفته گذشته، شخصیتهای سیاسی مختلف از ناصری ها، اخوان المسلمین و چپها و مستقلها و همچنین ادبا، بازرگانان و جوانان نماینده جنبشهای معترض از جمله جنبش "6 آوریل" و " دیگر بس است" به دیدار البرادعی در منزلش در قاهره رفتند.
این در حالی است که روزنامه "المصری الیوم" اخیرا گفته بود مدیرکل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی و دیپلمات کهنه کار مصری، برای پذیرش نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری آتی مصر چند شرط شامل تشکیل کمیته ملی مستقل و بی طرف برای برگزاری انتخابات، نظارت قضایی کامل بر آن، تدوین قانون اساسی جدید و همچنین نظارت بین المللی بر آن را اعلام کرد، شروطی که عملی شدن آن با توجه به فضای حاکم بر مصر و سلطه کامل حزب وابسته به حسنی مبارک بر آن بسیار دشوار به نظر می رسد.
خاطر نشان می شود البرادعی پس از 12 سال فعالیت در سمت مدیرکلی آژانس بین المللی انرژی اتمی که نوع ریاست وی به سبب کرنش در برابر خواسته های زیاده خواهانه غرب و تلاشهای آنها برای سیاسی کردن پرونده های هسته ای برخی کشورها از جمله ایران مورد انتقاد قرار داشته ، اول دسامبر(10 آذر) جای خود را به "یوکیا آمانو" ژاپنی داد.
نظر شما