به گزارش خبرنگار گروه دانشگاهي خبرگزاري "مهر"، در اين مراسم كه با حضور وزير علوم، تحقيقات و فناوري و برخي از معاونان وي برگزار شد، نفرات اول تا سوم كنكور سراسري مورد تقدير قرار گرفتند.
ابتدا در اين مراسم دكتر پوركاظمي معاون سازمان سنجش گزارشي از نحوه ثبت نام، آزمون سازي، برگزاري و اعلام نتايج كنكور سراسري را ارائه كرد و گفت: 95/60 دختر و 05/39 درصد پسر در كنكور سراسرس امسال شركت كردند و آزمون سازي كنكور سراسري با استفاده از بانك سوالات و با حفاظت كامل برگزار شد و 2720 سوال چهار جوابي براي كنكور سراسري انتخاب شد. و آزمون بدون كم و كاستي و برخلاف شايعات فراوان در صحت كامل برگزار شد و در نهايت 466821 نفر مجاز به انتخاب رشته شدند.
در ادامه مراسم دكتر رحيمي رئيس سازمان سنجش در جمع نفرات برتر كنكور سراسري گفت: در آزمون سراسري فقط دانش مطرح نيست بلكه دقت، سرعت و برنامه ريزي هم عوامل موثر در موفقيت دانش آموزان است.
دكتر رحيمي دانشگاه را بستر لازم براي شكوفايي استعدادهاي دانش آموزان موفق دانست و به آنها هشدار داد كه تجربه نشان داده است بسياري از افرادي كه در دوران دانش آموزي ممتاز بوده اند در دوران دانشجويي متفاوت از دوران دانش آموزي ظاهر شده اند.
دكتر رحيمي به نفرات برگزيده كنكور گفت: به شما اين هشدار را مي دهم كه در دانشگاه بايد مراقب باشيد و اهتمام خود را بكار گيريد. اميدوارم سه سال آينده شما را در المپيادهاي دانشجويي مشاهده كنم و در آنجا با كسب رتبه هاي برتر بدون دغدغه هاي موجود بتوانيد در تحصيلات تكميلي حاضر شويد و ادامه تحصيل دهيد. شما چيزي از استعداد كم نداريد و در بين شما نابغه هاي ژني وجود دارد و اگر تلاش كنيد و اين راه را ادامه دهيد به طور حتم مي توانيد در دوران دانشجويي نيز انسان هاي علمي و موفقي باشيد.
دكتر رحيمي در پيان به يكسان بودن سطح دانش آموزان سهميه ايثارگران و عادي اشاره كرد و گفت: امسال واقعا تفاوتي بين برگزيدگان سهميه ايثارگران و عادي نبوده است و نمره فرزاندان ايثارگر بالاي 11000 بوده است به طوريكه نفر اول هنر سهميه ايثارگران نفر اول كشوري هم هست يا رتبه اول گروه رياضي و فني نفر دهم كل نيز هست.
در ادامه اين مراسم برگزيدگان كنكور سراسري سوالاتي را مطرح كردند و از وزير علوم خواستار پيگيري آن شدند. يكي از نفرات برگزيده از وزير علوم درخواست كرد تا همانطور كه پسران برگزيده از سربازي معاف هستند، دختران برگزيده كه رشته پزشكي را انتخاب مي كنند از گذراندن طرح پزشكي معاف شوند. همچنين يكي از اوليا برگزيدگان به فرار مغزهاي و مهاجرت نخبگان اشاره كرد و از وزير علوم درخواست كرد در اين زمينه اقدامات جدي صورت گيرد.
سپس وزير علوم، تحقيقات و فناوري گفت: امروز اينگونه نيست كه همه امكانات در تهران متمركز شده باشد و نقش استانهاي كوچكتر در پيشرفت آموزشي بسيار چشمگير بوده است و اين نشان مي دهد كه در مسير عدالت آموزشي حركت مي كنيم. اين عدالت آموزشي از بررسي نتايج كنكورهاي سراسري قابل استنتاج است.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري افزود: خوشبختانه بعد از انقلاب اسلامي در حوزه علوم، تحقيقات و فناوري شاهد پيشرفت هاي بسيار چشمگيري هستيم ويكي از افتخارات نظام جمهوري اسلامي توسعه علمي و دستاوردهاي علمي است و بدون ترديد كشور ما امروز به سمت تبديل شدن به يكي از قطب هاي علمي دنيا پيش مي رود. افزايش و جهش تعداد دانشجويان در كشور نسبت به قبل از انقلاب 12 برابر شده است. ضمن اينكه دوره هاي تحصيلات تكميلي نيز افزايش يافته است. و امروز بيش از 100 هزار دانشجوي تحصيلات تكميلي داريم. قبل از انقلاب نيازهاي كشور از خارج تامين مي شد در حالي كه امروز علاوه بر حفظ روابط بين الملل، همكاري با كشورهاي پيشرفته و مبادله استاد و دانشجو با بسياري از كشورها، نسبت به نيروي انساني و علمي خودكفا شده ايم.وي تصريح كرد: دوره هاي آموزشي مختلفي در كشور اجرا مي شود. علاوه بر آموزش هاي حضوري و روزانه، آموزش هاي راه دور را در كشور شاهد هستيم. دانشگاه پيام نور با 400 هزار دانشجو يكي از 10 دانشگاه اول جهان در زمينه آموزش از راه دور است. آموزش هاي الكترونيكي نيز به صورت آزمايشي آغاز شده است و در آينده اي نزديك با بهره گيري از فناوري اطلاعات و تهيه زير ساخت هاي لازم همه دانشگاه ها به اين سرويس مجهز خواهند شد كه چهره فعاليت هاي دانشگاه ها دگرگون خواهد شد.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري افزود: سياست هايي براي جلوگيري از خروج نخبگان ايجاد شده است. اگر بحث ادامه تحصيل آنها مطرح باشد، آنها مي توانند بدون شركت در كنكور و طبق ضوابط موجود در دوره هاي تحصيلات تكميلي شركت كنند. همچنين آنها مي توانند در دو رشته مختلف به صورت همزمان ادامه تحصيل دهند و براي فعاليت هاي پژوهشي آنها نيز تسهيلات مختلفي ايجاد شده است.
دكتر توفيقي افزود: در حوزه پژوهش نزديك به 800 محقق در يك ميليون نفر داريم در حالي كه در دوران قبل از انقلاب در يك ميليون نفر جمعيت 300 محقق وجود داشت. تعداد اعضاي هيئت علمي نيز از 40000 نفر در قبل از انقلاب به 80000 نفر رسيده است. سرانه فضاي آموزشي، كارگاه ها و شبكه هاي ارتباطي نيز افزايش قابل ملاحظه اي داشته است و امروز بيش از 400 مركز علمي، دانشگاهي از امكانات دسترسي به اينترنت و اينترانت برخوردار هستند.
وزير علوم به ارتباط دانشگاه و صنعت اشاره كرد و تصريح كرد: در زمينه ارتباط دانشگاه و صنعت نيز به سمت تقاضا محوري و استفاده از پژوهش در جهت رفع نيازهاي آموزشي كشور حركت مي كنيم. در پنج سال گذشته بالاترين شيب مقالات علمي را در كشور داشته ايم و امروزه در منطقه كشور ما بعد از تركيه بيشترين تعداد مقالات را دارد كه با تلاش همه جانبه جايگاه ايران از اين هم بالاتر خواهد رفت.
وي افزود: فناوري اطلاعات هم از وظايف جديدي است كه در برنامه سوم توسعه به وزارت علوم واگذار شده است. چرخه آموزش و پژوهش هيچگاه بدون بهره گيري از فناوري اطلاعات به گردش در نخواهد آمد و نمي توان به توسعه اقتصادي رسيد. توسعه فناوري هميشه به عنوان حلقه گمشده توسعه علمي و توسعه اقتصادي مطرح بوده است. خوشبختانه با احداث پارك هاي فناوري، مراكز رشد و شهرك هاي فناوري فعاليت خود را در زمينه توسعه فناوري آغاز كرده ايم و در برنامه چهارم توسعه نيز با توجه بيشتر به اين بخش به سمت استقرار فناوري در نظام آموزشي حركت مي كنيم.
دكتر توفيقي ضمن اشاره به افزايش تعداد اختراعات و ابتكارات در كشور، افزود: بيان دستاوردها، منجر به غفلت از كمبودها و مشكلات نخواهد شد. شايد هيچ زماني نتوان به نظام خالي از مشكل رسيد و اساسا در مسير برخورد به مشكلات پيشرفت ممكن مي شود.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري در پايان ضمن تقدير از برگزيدگان كنكور سراسري به آنها قول داد در صورتي كه در آينده با مشكلي مواجه شوند يا سوالات خاصي داشته باشند، مي توانند به راحتي با وي ارتباط برقرار كنند و مشكلات خود را بيان كنند.
در پايان اين مراسم دكتر توفيقي به نفرات اول تا سوم گروه هاي مختلف آموزشي لوح تقدير اهدا شد.
در حاشيه مراسم:
* به نفرات اول تا سوم به ترتيب سه سكه، دو سكه و يك سكه اهدا شد.
* پدر يكي از نفرات برتر، وضعيت خوابگاه هاي دانشجويي را از وزير سوال مي كرد و نگران وضعيت خوابگاه بود.
* يكي از مسئولان وزارت علوم به يكي از رتبه هاي سه رقمي آزمون هنر اشاره مي كرد كه با اينكه قبل از كنكور دچار سكته شده است، در آزمون سراسري موفق به كسب اين رتبه شده است.
* تعدادي از پسران برگزيده، پس از پايان مراسم، در زمينه كارت معافيت از سربازي خود سوال مي كردند.
نظر شما