به گزارش خبرگزاری مهر، دست کم 11 نوجوان 15 ساله در کارخانه های چینی مرتبط با محصولات شرکت اپل پیدا شده اند. اپل اشاره مستقیمی به نام شرکتهای خطاکار و یا موقعیت این کارخانه ها نکرده است اما بیشترین بخش محصولات این شرکت در چین مونتاژ می شوند.
اپل در عین حال کارخانه هایی نیر در کشور تایوان، سنگاپور، فیلیپین، مالزی، تایلند، جمهوری چک و ایالات متحده آمریکا دارد. این شرکت طی گزارشی سالانه اعلام کرده است استفاده از کودکان کار در کارخانه ها متوقف شده است و یا این کارگران به سن قانونی کار رسیده اند. اپل می گوید در هر یک از سه کارخانه در کنار تحلیل فرایند استخدام و کشف تعداد افرادی که با سنی کمتر از سن قانونی استخدام شده اند، بازبینی کلی بر روی سوابق کارکنان انجام گرفته است.
شرکت اپل بارها به دلیل استفاده از کارخانه هایی که از کارکنان سوء استفاده می کند و در عین حال کارکنان آن در وضعیت فقر بحرانی بسر می برند مورد انتقادات شدید قرار گرفته است. هفته گذشته 62 کارگر در کارخانه های تولید کننده محصولات نوکیا و اپل توسط سم n-Hexan سمی شیمیایی که می تواند منجر به انحطاط ماهیچه ها و کم بینی چشمها شود مسموم شدند با این حال اپل در گزارش خود اشاره ای به این حادثه که در شهر "سوژو" رخ داده نکرده است.
سال گذشته نیز یکی از کارکنان شرکت تایوانی Foxconn که یکی از بزرگترین تولید کنندگان محصولات اپل به شمار می رود، به دلیل اینکه به جرم سرقت یکی از نمونه های آی-فن مورد اتهام قرار گرفت، اقدام به خودکشی کرد. وی که دانشجوی 25 ساله بود در بخش لجستیک کارخانه مشغول به کار بوده و پس از ناپدید شدن نمونه مورد ضرب و شتم مسئول امنیتی کارخانه قرار گرفته است.
این کارخانه به دلیل رفتارهای خشن با کارمندان خود به شدت مورد انتقاد قرار دارد به صورتی که مدیریت این کارخانه به مدیریتی غیر انسانی تشبیه شده است که حقوق اولیه انسانی را زیر پا می گذارد. بر اساس گزارش اپل حداقل 55 شرکت از میان 102 شرکت تولید کننده محصولات اپل از قوانین این شرکت مبنی بر عدم کار در هفته بیش از 60 ساعت تخطی کرده اند.
همچنین به گفته اپل این شرکت تمامی قراردادهای خود را با کارخانه هایی که از کودکان کار برای تامین نیروی کاری خود استفاده کرده و کارکنان آن در هر هفت روز هفته کار می کرده اند، فسخ کرده است. در واقع تنها 65 درصد از کارخانه های تحت قرارداد اپل از قوانین این شرکت درمورد دستمزد کارکنان خود پیروی کرده اند و تحقیقات بیشتر نشان داده است 24 کارخانه چینی حتی حداقل دستمزد ماهانه رایج در چین یعنی در حدود 76 پاوند را نیز به کارکنان خود پرداخت نمی کرده اند.
در ادامه این گزارش عنوان شده است تنها 61 درصد از کارخانه های تحت قرارداد از قوانین جلوگیری از بروز آسیبهای حین کار پیروی کرده و تقریبا 57 درصد از آنها از مجوز زیست محیطی قانونی برای فعالیت برخوردار بوده اند.
بر اساس گزارش تلگراف، در سال 2008 نیز شرکت اپل دریافته بود در حدود 25 کودک در کارخانه های تولید آی پادها، آی-فن ها و بخشهایی از رایانه های این شرکت در کارخانه ها به کار گرفته شده اند.
نظر شما