به گزارش خبرگزاري مهر و به نقل از كريستين ساينس مانيتور ، اين سايت اينترنتي در تحليلي با اشاره به اعلام جرج بوش براي تغيير در آرايش نظامي سربازان آمريكايي پس از گذشت 15 سال از پايان جنگ سرد مي نويسد . عقب نشيني 70 هزار سرباز آمريكايي از اروپا و آسيا موضوعي است كه بايد مدتها پيش و پس از پايان جنگ سرد انجام مي شد .
تحليلگران مي گويند : درست است كه پنتاگون دهها تاسيسات نظامي خود را در اروپا در دهه گذشته بسته است ، اما آرايش نظامي سربازان آمريكايي در جهان الگويي را كه براي مهار تهديد كمونيسم طراحي شده بود ، منعكس مي كند .
حساسيت همپيمانان ، مقاومت سنتي ارتش در برابر تغييرات سازماني بر حضور آمريكا در خارج از اين كشور تاثير گذارده است . ادامه استقرار نيروهاي آمريكايي در عراق علاوه بر فشارهاي سياسي انتخابات رياست جمهوري و گذشت زمان احتمالا آن مقاومت را خواهد شكست .
مايكل اوهانلون يك متخصص استراتژي نظامي در موسسه بروكينگز در واشنگتن مي گويد : " من فكر مي كنم در مجموع اين ايده خوبي است . بايد فكر كنيم كه از لحاظ استراتژيكي سربازان ما چرا و در كجا هستند .
در حال حاضر 100 هزار سرباز آمريكايي در اروپا هستند كه 70 در صد از آنها در آلمان مستقر شده اند و 100 هزار سرباز آمريكايي ديگر نيز در آسيا و اقيانوسيه هستند كه تمركز اصلي آنها در ژاپن و كره جنوبي است .
در دهه آينده 70 هزار تن از اين پرسنل به خود آمريكا منتقل خواهند شد و 100 هزار تن ديگر از سربازان به سادگي تغيير مكان خواهند داد .
مقامات دولتي مي گويند : اين تغيير بزرگترين تغيير درآرايش ارتش آمريكا از زمان جنگ كره است و اين مسئله گامي است در جهت تحقق آرزوي دونالد رامسفلد وزير دفاع آمريكا براي دستيابي به يك ارتش انعطاف پذيرتر و به طور بالقوه پر تحركتر .
بر طبق اين استراتژي آمريكا بيشتر بر واحدهاي انعطاف پذير كه در خود اين كشور مستقر هستند و به سرعت عكس العمل نشان مي دهند ، تكيه خواهد كرد و نه بر ساختارهاي كنوني اين كشور در اروپاي غربي .
اسكات مك للان سخنگوي كاخ سفيد گفت : تغييرات بلند مدت به ما كمك خواهد كرد كه توان خود را براي مقابله با تهديدهاي جديد افزايش دهيم .
وي گفت : اين تغييرات زمانبر خواهند بود و مردم آمريكا نبايد توقع داشته باشند به زودي شاهد بازگشت ژنرالهاي آمريكايي باشند .
تحليلگران مي گويند اگر چه اين آرايش نظامي بسيار گسترده تر از آرايش نظامي در عراق است با اينحال ادامه حضور 150 هزار سرباز آمريكايي در عراق و افغانستان يقينا مقامات پنتاگون را به تمركز بر مسئله يك ساختار نظامي موثر تر سوق داده است .
مايكل كورگان يك افسر بازنشسته نيروي دريايي و پروفسور روابط بين الملل در دانشگاه بوستون نيز مي گويد : انگيزه اصلي اين تغيير را وضعيت عراق به وجود آورد .
جنگ سرد 15 سال پيش به پايان رسيد و پنتاگون از آن زمان تغييرات را آغاز كرده است . بر طبق گزارش اداره محاسبات عمومي دولت آمريكا در ده سال گذشته پنتاگون 560عدد از تاسيسات نظامي خود را در اروپا بسته است .
اين گزارش مي افزايد : با اين حال آمريكا هنوز 702 عدد تاسيسات نظامي خارجي و 200 هزار سرباز مستقر در خارج از اين كشور دارد . اين گزارش نتيجه گيري مي كند كه ارتش آمريكا هنوز مطابق با ايده هاي زمان جنگ سرد آرايش يافته است .
دولت آمريكا به دليل واهمه از واكنش متحدان خود از جمله كره شمالي و آلمان از اين تغيير بيمناك بود و از انجام آن سرباز مي زد .
مايكل اوهانلون از موسسه بروكينگز مي گويد : آمريكا به سربازان خود در آسيا براي كمك به سربازان عراقي نياز دارد .
اين گزارش در پايان مي افزايد اعلام اين مسئله بوسيله بوش موجب خواهد شد كه مسئله امنيت ملي به مسئله اصلي براي مبارزه انتخاباتي بدل شود .
نظر شما