به گزارش خبرگزاری مهر، رضا میرکریمی درباره نقش فرهنگساز سینما گفت: وجه فرهنگسازی سینما معمولا نادیده گرفته میشود یا دیده و ارزیابی نمیشود. ابعاد آموزشی و تربیتی سینما را میتوان جدیتر گرفت و ذخیرهای برای نسل آینده دانست و در پناه آن فرهنگ عمومی را رو به جلو برد.
کارگردان "خیلی دور، خیلی نزدیک" ادامه داد: کشور ما یکی از مناطق زلزلهخیز جهان است اما سینما و فیلمهای آموزشی برای پرداختن به این ماجرا کم کار بودهاند. فرهنگسازی برای مقابله با پیامدهای منفی حاصل از این ماجرا از طریق سینما به درستی و شکلی مثبت انجام نشده است.
وی افزود: رسانه فراگیر و پرمخاطب تلویزیون میتواند نقش بیشتری در این ماجرا داشته باشد و فرهنگ رو در بایستی را کنار بگذارد و بدون ملاحظه از مشکلات این عرصه به مردم هشدار بدهد و آنها را برای مقابله با بلایا و فجایع طبیعی آماده کند. گاهی ملاحظات اجتماعی و فرهنگی مانع نمایش واقعیت در رسانه ملی میشود.
این کارگردان گفت: فراموش نکنیم که دولتها نمیتوانند همه مشکلات را حل کنند و این مردم هستند که با آگاهی به موقع و مشارکت در بحرانهای اجتماعی نقشی موثر در زندگی اجتماعی بازی میکنند. رسانههای بانفوذی مانند سینما و تلویزیون میتوانند بیشترین و موثرترین قدمها را برای آگاهی دادن به مردم درباره مواجهه با بلایای طبیعی بردارند.
میرکریمی گفت: با وجودی که فیلمهای کمی در سینما و تلویزیون درباره حوادث طبیعی ساخته میشود اما همین معدود آثار هم از تلویزیون پخش نمیشوند و دیده نمیشوند. مسامحه با این خطرها که ما را تهدید میکند باعث میشود زمانی به سراغ آنها برویم که دیگر دیر شده است.
کارگردان "کودک و سرباز" ادامه داد: سینما و تلویزیون باید مردم را نسبت به مشکلات ساخت و ساز در ایران آگاه کنند و نگاه غیرتخصصی حاکم بر این بخش را اصلاح و خطرها را به مردم گوشزد کنند.
دومین جشنواره فیلم بم از امروز 13 اسفندماه تا 15 اسفندماه در بم برگزار میشود. فرهاد ورهرام، ابراهیم حاتمیکیا، تهمینه میلانی، ایرج تقیپور و رضا میرکریمی داوران این دوسالانه هستند.
نظر شما