به گزارش خبرگزاري مهر، روزنامه گاردين در شماره روز چهارشنبه خود در مقاله اي ضمن تشريح زواياي مختلف درگيري ها در دارفور سودان و دخالت كشورهاي غربي كه ظاهرا به منظور آرام سازي اين درگيري ها انجام مي شود، پرداخته و نوشت: در سودان درگيري ها به غير از وسعت و شدت ويژگي هاي ديگري هم دارد و آن جلب بسياري از كشورهاي قدرتمند جهان است.
گاردين در ادامه آورده است: اين نخستين بار نيست كه كشورهاي انگليس و آمريكا به اين منطقه جلب مي شوند و ظاهرا قصد دارند مشكلات را دراين منطقه حل و فصل كنند. براي مثال در سال هاي 1983 نيز وضع قوانين خاصي در سودان سبب شده بود كه مسلمانان و مسيحيان در اين كشور به دو بخش كاملا مجزا تقسيم شوند و به اين ترتيب سابقه درگيري ها در سودان به آن زمان بازمي گردد.
همچنين در پايان قرن 19 بود كه انگليس به بهانه مبارزه با برده داري در منطقه سودان دخالت كرد و به قدري در مسائل مربوط به اين كشور اظهار نظر كرد كه شكاف ميان قبايل دراين منطقه بيش از پيش نمايان شد. از زماني كه در 1956 استثمار اين منطقه را كنار گذاشت و از آنجا خارج شد، خشونت ها افزايش يافت و اين وضعيت به جايي رسيد كه امروز درگيري ها در دارفور به فاجعه تبديل شده است.
اين روزنامه انگليسي در ادامه تصريح كرده است كه وجود نفت در منطقه سودان موضوعي است كه قدرت ها را به آنجا مي كشد تا شايد از نفت آنجا به نفع خود بهره برداري كنند و وجود اين سرمايه زيرزميني در اين منطقه باعث شده است كه درگيري هاي موجود به دخالت دولت هاي بيگانه ختم شود.
گاردين در بخش ديگري از اين مقاله احتمال حمله كشورهاي غربي به سودان را بعيد ندانسته است.
نظر شما