۱۹ اسفند ۱۳۸۸، ۸:۲۱

بررسی عملکرد فدراسیون ها -9

بوکس ایران درگوشه رینگ کم توجهی و بی‌امکاناتی/ کم ‌رمق و ناامید درسایه

بوکس ایران درگوشه رینگ کم توجهی و بی‌امکاناتی/ کم ‌رمق و ناامید درسایه

خبرگزاری مهر - گروه ورزشی: فدراسیون بوکس در حالی سال 88 را به پایان می برد که مشکل همیشگی این فدراسیون یعنی بی امکاناتی همچنان دامنگیر این رشته است و هنوز چاره ای اساسی برای رفع این معضل اندیشیده نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، رشته بوکس در ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره به عنوان رشته ای که برای سلامتی مضر بوده محسوب شده و به همین خاطر هیچگاه از سوی مسئولان سازمان صدا و سیما، این رقابت ها پخش نشده است. همین امر سبب شده که شرکت های تجاری حاضر به سرمایه گذاری بر روی تیم ها نشوند و ورزش ایران همان طور که تجربه نشان داده، تنها با حمایت شرکت های صنعتی و تولیدی بوده که فرصت بقا پیدا کرده و بوکس همواره از این اهرم حمایتی محروم بوده است.

رقابت های بوکس لیگ برتر تنها با حضور 6 تیم برگزار می شود که برگزاری این رقابت ها هم با توجه به شرایط موجود، چندان طبق روال انجام نمی شود.

غلامحسین دلشاد، رئیس سازمان لیگ بوکس، در گفتگو با خبرنگار مهر در این خصوص می گوید: رقابت های لیگ بوکس و محاسبه نتایج باید به وسیله کامپیوترهای مخصوص انجام شود که ما فاقد آن هستیم و تنها یکی در اختیار داریم. فدراسیون بوکس تصمیم دارد 6 دستگاه از سوئد وارد کند اما هنوز کامپیوترها نرسیده و ادامه این وضعیت به برگزاری رقابت های لیگ لطمه می زند و آن را دچار خلل می کند.

بوکس ایران با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می کند و چه بسا ضعف این رشته در برگزاری رقابت های باشگاهی در نهایت منجر به تضعیف بدنه تیم ملی شود. اتفاقی که در سال های اخیر همواره روی داده و ما توفیقی در رقابت های المپیک نداشته ایم. البته رئیس فدراسیون بوکس از سال جاری به عنوان سالی که ورزشکاران کشورمان موفقیت های قابل قبولی کسب کرده اند یاد می کند.

احمد ناطق نوری در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: ما در تورنمنت های فراوانی شرکت کرده ایم و جوانان کشورمان فرصت این را پیدا کرده اند تا با حضور در این مسابقات، شرایط خود را برای آینده بهبود ببخشند. رشته بوکس از جمله رشته هایی است که ورزشکار باید مدام با حریفان رقابت کنند تا بر میزان آمادگی و کسب تجربه شان اضافه شود.

رئیس فدراسیون بوکس با اشاره به برگزاری رقابت های بوکس قهرمانی آسیا که دهه میانی اسفند درسالن شهید افراسیابی مجموعه ورزشی شیرودی تهران برگزار شد، گفت: برگزاری این رقابت ها در تهران می تواند به تقویت نیروی جوان بوکس کشور کمک کند و در نهایت به کشف استعدادهای جدید منجر شود. باید این فرصت را مغتنم شمرده و برای آینده بهره های لازم را ببریم.

این فدراسیون در سال جاری در تورنمنت های فراوانی شرکت کرده که فهرست وار بدین شرح است:
* مسابقات جاده ابریشم - باکو، آذربایجان، 6 تا 11 فروردین . پیوند ساپکو با 8 بوکسور به نمایندگی از ایران در این رقابت ها شرکت کرد و با دو مدال برنز مهدی تولوتی و مهدی قربانی به کار خود پایان داد.

* مسابقات بین المللی احمد کومرت - ترکیه ، 26 تا 31 فروردین . ایران با 12 بوکسور حضور یافت و مسعود ریگی در 48 کیلوگرم مدال برنز گرفت و علی اکبر حسینی فر در 91+ به مدال طلا رسید.

* قهرمانی نوجوانان جهان - باکو، آذربایجان، 2 تا 8 خرداد. هر سه بوکسور ایران حذف شدند.

* مسابقات قهرمانی بزرگسالان آسیا - چین، 17 تا 23 خرداد. ایران با چهار بوکسور در این بازی ها شرکت کرد و هومن کرمی در 64 کیلوگرم نقره گرفت، علی مظاهری در 91 کیلوگرم برنز گرفت و سیدعلی اکبر حسینی فر در 91+ به مدال برنز رسید.

* تورنمنت بین المللی جوانان - بردیشف، اوکراین، 7 تا 15 تیرماه. ایران با 5 بوکسور در این تورنمنت حضور یافت. آرمین امجدیان در 48 کیلوگرم برنز گرفت، در 51 کیلوگرم رضا سوزنی صاحب مدال برنز شد. سامان بداغ در 57 کیلوگرم برنز گرفت و فرهاد مولایی در 91+ کیلوگرم به مدال نقره رسید.

* مسابقات بین المللی گروزنی - روسیه، 27 مرداد تا 2 شهریور. ایران با 7 بوکسور در این رقابت ها شرکت کرد. عمران اکبری در 54 کیلوگرم برنز گرفت، در 60 کیلوگرم فروتن گل آرا به مدال برنز رسید. هومن کرمی در 64 کیلوگرم برنز گرفت. محمد ستارپور در 75 کیلوگرم به مدال برنز دست پیدا کرد. علی مظاهری در 91 کیلوگرم طلا گرفت و جاسم دلاوری در 91+ کیلوگرم صاحب برنز شد.

* مسابقات بین المللی دستکش طلایی جوانان - صربستان، 2 تا 7 مهرماه. ایران با 9 بوکسور در این رقابت ها شرکت کرد و در 51 کیلوگرم آرمین امجدیان مدال نقره گرفت، در 57 کیلوگرم افشین البندی به نقره رسید، در 60 کیلوگرم رضا رومیانی به نقره رسید، در 64 کیلوگرم علی احمدی برنز گرفت، در 75 کیلوگرم سهند بابایی به نقره رسید و در 81 کیلوگرم حسین رضایی به مدال نقره دست یافت.

* اردوی مشترک بزرگسالان - اوکراین، 4 تا 14 آبان. ایران با 10 بوکسور در این تورنمنت حضور پیدا کرد و با انجام چند بازی دوستانه به کار خود پایان داد.

* تورنمنت بین المللی جوانان - کوژلنکو، اوکراین، 5 تا 10 آبان. ایران با 8 بوکسور در این تورنمنت حضور یافت. حسین خضیری در 51 کیلوگرم طلا گرفت، افشین البندی در 57 کیلوگرم به طلا رسید، رضا رومیانی در 60 کیلوگرم برنز گرفت و سالار غلامی در 91+ صاحب گردن آویز طلا شد.

* اردوی مشترک جوانان با چین - تهران، ایران، 20 تا 29 آبان. ایران با 8 بوکسور در این تورنمنت مشترک حضور پیدا کرد.

* جام ستارگان جهان - باکو، آذربایجان، 15 تا 21 آذرماه. علی مظاهری به عنوان تنها نماینده ایران برنز گرفت.

* مسابقات بین المللی - قزاقستان، 28 آبان تا 2 آذر. پیوندساپکو به عنوان نماینده ایران با 5 بوکسور در این رقابت ها شرکت کرد و در 91 کیلوگرم امید بابایی مدال برنز گرفت و در 91+ کیلوگرم محمدرضا قارونی به نقره رسید.

* مسابقات بین المللی جوانان - آگلارف ، آذربایجان، 8 تا 14 آذرماه. ایران با 6 بوکسور به این رقابت ها رفت و در 54 کیلوگرم حسین خضیری برنز گرفت، در 91 سالار غلامی به برنز رسید و در 91+ فرهاد مولایی با برنز به کار خود پایان داد.

در مجموع بوکس در ایران هنوز جایگاه خود را پیدا نکرده است و با شرایط موجود به یکی از رشته های همیشه در سایه ورزش کشورمان تبدیل شده است که از سوی مسئولان سازمان تربیت بدنی هم خیلی مورد توجه قرار نمی گیرد و چه در موفقیت و ها و چه در ناکامی ها خودش است و خودش!

با این حال تلاش هایی که صورت گرفته است تا بوکس ایران از این رکورد خارج شود و خود را همسطح دیگر رشته ها برساند، باید با حمات و توجه بیشتری از سوی مسئولان مواجه شود تا در آینده از این گوشه گیر بودن خارج شود.

کد خبر 1047975

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha