به گزارش خبرنگار گروه دانشگاهي خبرگزاري "مهر"، دبير كل سازمان بورس و اوراق بهادار افزود : صنعت سرمايه گذاري مخاطره پذير صنعتي است كه براي سرمايه گذاري در زمينه ايده ها و كارآفريني ها اقدام مي كند. اين صنعت تبديل انديشه به كسب و كار را برعهده دارد. در كشورهاي در حال توسعه اين تامين مالي از طريق دولت مرتفع مي شود و دولت بايد به كارآفريني و ايجاد اشتغال بپردازد. در برخي از دولت ها از جمله ايران، مديران دولتي معتقدند به علت ضعف بخش خصوصي در كشور، امر اشتغال زايي و كارآفريني و حمايت از انديشه ها و نوآوري ها به دولت واگذار شده است.
دكتر حسين عبده تبريزي افزود: از دهه 50 و 80 در بسياري از كشورهاي پيشرفته شركت هايي ايجاد شدند كه نوآوري ها و ايده ها را تامين مالي مي كردند و مخترع و انديشمند در آزمايشگاه به تحقيق و پژوهش مشغول مي شد. دانشمند كاري جز آزمايش كردن و تحقيق كردن ندارد و اين شركت ها هستند كه بايد انديشه اين دانشمند را به تجارت تبديل كنند. حمايت از انديشه ها و شركت هاي كوچك تحقيقاتي سبب پديد آمدن شركت هاي بزرگ و معتبري چون مايكروسافت و اپل شده است.
وي تصريح كرد: در ايران نيز اگر مي خواهيم چنين صنعتي را داشته باشيم تا از انديشه هاي مخاطره پذير حمايت و انديشه ها و نوآوري ها به كسب و كار تبديل شوند، بايد از حوزه بخش خصوصي وارد شويم. دولت ها، همه هنرشان اين است كه كمتر خرج كنند و چيزي ندارند كه در حوزه حمايت از طرح ها و انديشه ها خرج كنند.
نظر شما