۱۹ اسفند ۱۳۸۸، ۸:۵۸

استقبال ازبهار در استان مرکزی/

سفره هفت سین در زادگاه امام خمینی (ره) گسترده می شود

سفره هفت سین در زادگاه امام خمینی (ره) گسترده می شود

اراک - خبرگزاری مهر: همزمان با فرارسیدن ایام نوروز و جشن عید مسئولان استان مرکزی همچون دیگر استانها در تدارک پذیرایی هرچه بهتر از مهمانان نوروزی هستند و در این راستا برنامه هایی تدارک دیده اند که از جمله آنها گستردن سفره هفت سین در شهر زادگاه امام خمینی (ره) است.

به گزارش خبرنگار مهر در اراک، اواخر اسفند همزمان است با آغاز حس بهار، روزهایی که در انتظار نو شدن و آغاز روزگاران دوباره است و بر اساس اعتقادات ما هرچه عید را شادمان تر شروع کنیم سال بهتری خواهیم داشت.

امسال قرار است برای هرچه بهتر و شادمان تر برپا کردن بهار و عید، کارهای مختلفی از سوی ارگان های استان صورت گیرد. از باز شدن سفره هفت سین در شهر زادگاه امام خمینی (ره) گرفته تا آماده شدن موزه ها برای بازدیدکنندگان نوروزی، پاکسازی و زیباسازی  شهرها، آماده شدن گروه های امدادی و کارهای دیگر.

در میان دستگاه های متعدد، میراث فرهنگی و گردشگری بیش از هر دستگاهی می تواند اقدامات موثری داشته باشد و از دستگاه های پرکار در ایام عید و پیش از تعطیلات است.

برپا کردن سفره هفت سین در زادگاه امام خمینی و80 نقطه استان

در همین رابطه رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان مرکزی در گفتگویی با خبرنگار مهر در اراک با اشاره به اینکه نوروز از اعیاد ایرانی و باسابقه ترین عید کشور است، گفت: برای استقبال از بهار و عید 88 سفره هفت سین در شهرهای گردشگری استان از جمله در خمین زادگاه امام راحل چیده می شود و شهروندان می توانند عید خود را در کنار این سفره آغاز کنند.

محمدحسین فرمهینی‌فراهانی با اشاره به برپا شدن سفره هفت سین در شهرهای اراک، ساوه، محلات در کنار شهر خمین برای حضور و بازدید هرچه بیشتر مردم از جاذبه های گردشگری این شهرها افزود: همچنین مراسم استقبال از مهمانان نوروزی از اول فرودین ماه با گل و شیرینی در ورودی‌های شهرهای مختلف استان برگزار می‌شود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان مرکزی خاطرنشان کرد: همزمان با آغاز سال نو همچنین 80 سفره هفت سین در تمام واحدهای زیر پوشش و موزه‌های زیر پوشش این اداره کل برپا می‌شود.

آماده شدن بیش از 70 نقطه پذیرایی از گردشگران در استان

وی گفت: از مهمترین جاذبه های گردشگری استان مرکزی می توان به خانه تاریخی امام خمینی (ره) در خمین، حمام موزه چهار فصل و بازار اراک، آبگرم و سرچشمه محلات، مسجد جامع ساوه و ستونهای خورهه محلات اشاره کرد.

فرمهینی‌فراهانی ادامه داد: به منظور رفاه حال مسافران نوروزی 46 واحد راهی، 9 واحد هتل، شش واحد مهمان‌پذیر، 23 دفتر خدمات مسافرتی آماده پذیرایی از مسافران هستند.

وی با بیان اینکه تمام دستگاه‌های اجرایی به ویژه هلال احمر، آموزش و پرورش، شهرداری، حمل و نقل و پایانه‌ها با این اداره کل همکاری مستمر دارند، ادامه داد: هلال احمر برای تجهیز و در اختیار قراردادن نیروهای کار آزموده به منظور استقبال از مسافرین نوروزی همکاری می‌کند.

موزهای استان مرکزی آماده بازدید گردشگران

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در ادامه گفت: در ایام نوروز امسال 9 موزه در استان مرکزی آماده استقبال و پذیرایی از بازدیدکنندگان است.

محمدحسین فرمهینی‌فراهانی در گفتگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: استان صنعتی و زیبای مرکزی در جنوب غرب تهران در مرکز ایران قرار گرفته که در این استان 11 شهرستان وجود دارد و در این 11 شهرستان چهار موزه در اراک، دو موزه در ساوه و یک موزه در هرکدام از شهرستان‌های آشتیان، نراق و خمین وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه استان مرکزی دارای قابلیت های زیادی در حوزه گردشگری است، افزود: استان دارای بیش از دو هزار اثر تاریخی و گردشگری است که نیازمند تخصیص اعتبارات لازم برای آماده شدن برای توسعه گردشگری است.

موزه هایی که از چهار هزار سال قدمت استان خبر می دهد

وی تصریح کرد: موزه باستا‌ن‌شناسی و مردم‌شناسی چهار فصل، موزه سلطان آباد، موزه حسن‌پور و موزه مفاخر استان، چهار موزه از موزه‌های استان مرکزی هستند که در موزه باستان شناسی و مردم شناسی چهار فصل اشیایی به قدمت چهارهزار سال پیش از میلاد تا دوره ایلخانی وجود دارد.

وی اضافه کرد: در موزه سلطان آباد که در بازار اراک و بافت قدیمی شهر واقع شده و موزه‌ای خصوصی است با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در سال 1386 به روی مردم گشوده شده است، مجموعه‌ای نفیس از خطوط مختلف قرون اسلامی و از کاتبان مشهور آن دوران همچون محمدجعفر تبریزی، میرزا غلامرضا اصفهانی، میرزا رضاخان فراهانی، همچنین تابلوهای نقاشی قهوه‌خانه‌ای و نمونه‌های نفیسی از آثار فلزکاری با کتیبه و خطوط اسلامی موجود است.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی بیان داشت: موزه حسن‌پور نیز در بافت قدیمی شهر اراک و در بازار اراک قرار دارد و موزه صنایع دستی استان مرکزی محسوب می‌شود که آثار منحصر به فردی از هنرمندان معاصر در رشته‌های مختلف همچون؛ قالی بافی، منبت‌کاری، کنده‌کاری، مشبک چوب، مسگری، قلم زنی و... در آن به نمایش عمومی در آمده است.

فرمهینی‌فراهانی درباره موزه مفاخر استان نیز خاطرنشان کرد: این موزه در حال تاسیس و بازگشایی است و در آن نماد و پیکره برخی مفاخر استان به نمایش گذاشته شده است و در نزدیکی میدان شریعتی اراک قرار دارد.

وی با اشاره به موزه‌های شهرستان ساوه گفت: موزه چهارسوق یکی از موزه‌های شهر ساوه است که این بنا در اصل به عنوان محور اتصال راسته اصلی و محور اصلی بازار بوده و در دوره‌هایی از تاریخ نیز برای تکیه و برگزاری مراسم عزاداری از آن استفاده می‌شده است و اکنون تبدیل به موزه شده که در آن اشیای باستانی و ارزشمند مسی و سفالی، سکه، اسناد خطی، سنگ قبر و همچنین یکسری پیکره زن و مرد با پوشش‌های مختلف مردم ساوه در زمان قاجار به نمایش گذاشته شده است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی استان مرکزی ادامه داد: موزه مسجد جامع ساوه  نیز از دیگر موزه‌های این شهر است که این بنا خود به عنوان سایت موزه محسوب می‌شود و علت این امر همانا نوع معماری و آجرکاری و مصالح به کار رفته و گچبری‌های زیبای آن است.

فرمهینی با اشاره به موزه آشتیان شهر آشتیان گفت: این موزه در بافت قدیمی شهر، در محله بازار آشتیان قرار دارد که منزل قدیمی یکی از بزرگان آشتیان به نام میرزا هدایت‌الله وزیر دفتری است که در خرداد ماه 1385 پس از مرمت و تجهیز توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی و با همکاری شورای اسلامی شهر آشتیان به موزه تبدیل شده است.

وی افزود: اکثر آثار این موزه اهدایی مردم آشتیان بوده و شامل نسخ خطی، سفالینه‌های دوران اسلامی، ابزار و وسایل روشنایی و مطبخ و آلات کشاورزی هستند.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با بیان اینکه موزه آب نراق از موزه‌های شهر نراق است، گفت: نراق یکی از شهرهای شهرستان دلیجان است و بنای موزه آب نراق جزو آثار ثبتی نیست و تحت نظارت شهرداری نراق اداره می‌شود.

فرمهینی بیان داشت: موزه مردم‌شناسی خمین نیز در قلعه سالار محتشم واقع است که جزو عمارت‌های نادر در ایران محسوب می‌شود که در 170 سال پیش دارای سیستم برق کشی بوده است.

وی تصریح کرد: اکثر اشیای موجود درون این موزه اهدایی مردم خمین بوده و متشکل از اشیای سفالی، کوزه، خمره، کاسه و... است.

رئیس میراث فرهنگی استان مرکزی در پایان با اشاره به اینکه هر سال بیش از 10 میلیون نفر از استان مرکزی برای رسیدن به استان های دیگر استفاده می کنند گفت: توسعه گردشگری در استان می تواند این موضوع را به فرصتی برای استان تبدیل کند.

وی خاطرنشان کرد: قابلیتهای گردشگری و تاریخی استان از چهار هزار سال پیش تاکنون است و گردشگری در بخش های مختلف تاریخی، دینی، صنعتی، روستایی وآثار باستانی باید توسعه یابد.

کد خبر 1048215

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha