۲۱ اسفند ۱۳۸۸، ۱۰:۳۳

گزارش خبری مهر /

حلقه های کنکور زوجهای جوان در پیچ و خم دولت و مجلس

حلقه های کنکور زوجهای جوان در پیچ و خم دولت و مجلس

خبرگزاری مهر - گروه حوزه و دانشگاه: پس از اعلام اعطای 20 درصد سهمیه کنکورهای تحصیلات تکمیلی به زوجهای جوان از سوی رئیس سازمان ملی جوانان در آبان ماه 88 و موج مخالفتهای مجلس با این تصمیم، همچنان موضوع سهمیه متاهلین بحث داغ محافل دانشگاهی است.

به گزارش خبرنگار مهر، مهرداد بذرپاش معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی جوانان در آبان ماه 88 در حاشیه جشنواره زوج خوشبخت ایرانی موضوع اعطاء 20 درصد سهمیه در کنکور برای زوج های جوان دانشجو که قصد ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دارند را مطرح می کند و یادآور می شود این موضوع براساس مصوبه اخیر هیئت دولت بوده و دانشجویان متأهل از سال آینده (89) برای ورود به مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری از 20 درصد سهمیه برخوردار خواهند شد.

این موضوع از سوی سازمان ملی جوانان در راستای تشویق جوانان به ازدواج ارزیابی می شود اما این در حالی بود که بسیاری از روسای دانشگاهها و نمایندگان مجلس شورای اسلامی به این موضوع اعتقاد نداشتند.

در اولین واکنش دکتر علی عباسپور تهرانی فرد رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تعیین سهمیه برای قشری خاص در کنکور سراسری را غیرقانونی دانست و گفت: ایجاد هرگونه سهمیه و اختصاص بخشی از ورودی دانشگاهها به قشر خاصی از جامعه نیاز به مصوبه مجلس و قانون شدن دارد.

پس از آن دیگر اعضای کمیسیون آموزش مجلس نیز بر این نکته تاکید کردند که فرصتها باید به شکل عادلانه بین داوطلبان کنکور توزیع شود و تصمیمات شتابزده ای که قابلیت اجرایی ندارند در موردموضوعاتی مثب کنکور نباید مطرح شود.

در ادامه واکنش ها به موضوع اختصاص سهمیه به متاهلین در کنکورهای تحصیلات تکمیلی، فرهاد دانشجو رئیس دانشگاه تربیت مدرس به عنوان یکی از دانشگاههای کشور که تنها به تحصیلات تکمیلی می پردازد با ابراز مخالفت نسبت به اختصاص سهمیه کنکور به متاهلین گفت: ایجاد تداخل بین مسئله ای مثل ازدواج و تحصیل و دانشگاه را نمی پسندم.

فرهاد دانشجو افزود: به عنوان یک کارشناس متوجه نمی شوم که اگر یک ازدواجی بر اساس دانشگاه و ادامه تحصیل شکل بگیرد خوب است یا خیر اما تجربه کرده ام که منافاتی میان ازدواج و ادامه تحصیل وجود ندارد.

در این میان کارشناسان علوم اجتماعی نیز معتقد هستند که ممکن است با اختصاص این سهمیه به افزایش ازدواج های صوری و ظاهری بیانجامد و از سوی دیگر تبعات روانی و اجتماعی آن نیز باید درنظر گرفته شود.

واکنش وزارت علوم به عنوان مجری اصلی اجرای این سهمیه نیز قابل توجه بود. در حالی که به نظر می رسید بدنه دانشگاهها چندان موافق سهمیه متاهلین نیستند کامران دانشجو وزیر علوم در گفتگو با خبرنگار مهر تاکید کرد که مصوبه دولت برای اختصاص 20 درصد سهمیه کنکور کارشناسی ارشد به زوجها  با موافقت وزارت علوم و در جهت تشویق افراد شایسته علمی به ازدواج تصویب شده و حقی از داوطلبی را تضییع نخواهد کرد.

دانشجو افزود: سازمان ملی جوانان در بررسی که انجام داده بود و بر اساس آن گزارشی را به هیئت دولت ارائه کرده بود خواستار اختصاص پنج درصد سهمیه کنکور کارشناسی ارشد برای متاهلین شده بود و  باید آیین نامه اجرایی این مصوبه تنظیم و به هر مرجعی که باید مسیر قانونی را بگذارند ارائه شود. وزیر علوم معتقد است این مصوبه تشویق مناسبی برای ازدواج جوانان محسوب می شود.

با این وجود موضوع سهمیه متاهلین همچنان ادامه داشت و با وجود تصویب جزئیات طرح برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی و تغییرات ویژه در سهمیه های زنان در دوره دستیاری پزشکی و سهمیه های مناطق محروم و سایر سهمیه های مورد بحث، هیچ سهمیه ای به متاهلین اختصاص نیافت و مجلس این بار مخالفت خود را با نظر دولت به این شکل نشان داد.

این در حالی است  که همچنان بذرپاش به عنوان رئیس سازمان ملی جوانان بر اجرای این مصوبه اصرار می کند و معتقد است اختصاص سهمیه 20 درصدی برای متاهلان در کنکور کارشناس ارشد و دکتری به تصویب هیئت دولت رسیده و به وزارت علوم ابلاغ شده است و این وزارتخانه بالاخره زیربار اجرای آن می رود.

بذرپاش در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: اظهارنظرها از سوی مجلس بدون دعوت از ما و یا طرح سئوال در ارتباط با علل این تصمیم صورت گرفته است و یک نفر در مجلس مصاحبه کرده و این طرح را رد می کند در حالی که آن نماینده از موضع خود صحبت کرده است، کل مجلس مخالف این طرح نیست و تنها یکی دو نماینده مقاومت می کنند. به گفته وی، این تصمیم برای رفع بخشی از مشکلات جوانان لازم بوده و دوستان مجلس به ما بگویند دلیل محکم رد آن چیست.

کامران دانشجو وزیر علوم در آخرین اظهارنظر در مورد سهمیه متاهلین تاکید می کند که این مصوبه را تنها در  صورت قانونی شدن اجرا می کند و به نوعی اجرای آن را منوط به تصویب مجلس می داند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یادآور می شود: چنانچه سهمیه متاهلین در مجلس به تصویب برسد و قانونی شود وزارت علوم آن را اجرا می کند.  با قانونی شدن این سهمیه وزارت علوم آن را به اجرا می رساند زیرا دولت ما یک دولت قانونمدار است. وی در ادامه تاکید می کند: طبعا مواردی که غیرقانونی است اجرایی نمی شود چرا که وزارت علوم تا کنون بر اساس قانون حرکت کرده و بر همین اساس در آینده نیز گام خواهد برداشت.

به نظر می رسد با اینکه مجلس تکلیف سهمیه های کنکور را مشخص کرده است اما سازمان ملی جوانان بر نظر خود اصرار می ورزد و در این میان زوج های جوان که درگیر مشکلات ریز و درشت زندگی تازه هستند، با موضوع  سهمیه اختصاصی کنکور هم به عنوان یک موضوع تازه مواجه شده اند. موضوعی که به نظر نمی رسد در برابر هزینه های زندگی، اشتغال، آینده کاری و هزاران مسئله دیگر دغدغه چندان جدی باشد.

کد خبر 1049299

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha