خبرگزاری مهر- گروه اقتصادی: برنامهریزی به قصد هدف غایی رسیدن به توسعه شکل میگیرد. یعنی برای آنکه به شرایط توسعهای دست یافته شود، برنامهریزی شکل میگیرد. لذا از آنجا که هدف اصلی و غایی برنامه ریزی توسعه است، درک و شناخت این مفهوم بسیار ضروری است.
این گفته از آنجا بر میآید که در اقداماتی چون برنامهریزی ، ویژگیها و مشخصات هدف، الزاماتی را در مسیر تحقق آن ایجاد کرده که رعایت آنها برای رسیدن به هدف مدنظر لازم و ضروری است.
مبانی و نظریات توسعه اقتصادی و برنامهریزی - آسیبها و چالشهای پیش روی نظام برنامهریزی توسعه در ایران- چهارچوب فکری و مبانی نظری برنامه های توسعه در ایران- پیش درآمدی بر تدوین راهبرد جدید نظام برنامه ریزی توسعه ، چهار فصل این کتاب را تشکیل می دهند.
بررسی و تبیین نظریات رشد و توسعه اقتصادی، راههای متعدد به سوی توسعه در کشورهای مختلف جهان، طبقه بندی استراتژیهای توسعه ای بکار رفته در سایر کشورها، تغییر رویکرد در روش برنامه ریزی توسعه ای در جهان، آسیبهای اجرایی نظام برنامه ریزی توسعه در ایران، چالشهای ساختاری نظام برنامه ریزی ایران از موضوعات مورد بررسی در این کتاب هستند.
اهمیت پشتوانه های نظری برنامه های توسعه، مبانی فکری و نظریه های پشتیبان برنامه های توسعه اقتصادی بعد از انقلاب، برنامه های اول و دوم توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، برنامه های سوم و چهارم توسعه اقتصادی اجتماعی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، تنگناهای نظری در تدوین برنامه های توسعه اقتصادی اجتماعی ایران، از دیگر عناوین مورد توجه در این کتاب هستند.
نظر شما