به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، کامران دانشجو در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران با اشاره به ضعف ارتباطی دانشگاه ها با حوزه علمی کاربرد که صنعت یکی از این حوزه هاست، افزود: دانشگاه ها و حوزه کاربرد باید به گونه ای باشد که حوزه کاربرد و دانشگاه به هم اعتماد داشته باشند.
دانشجو با اشاره به اینکه زمانی اعتماد متقابل میان حوزه علمی کاربرد و دانشگاه به وجود می آید که حوزه کاربرد کارش را به موقع از دانشگاه دریافت و دانشگاه نیز به خوبی تحقیقات و سفارش را انجام دهد، اظهار داشت: این امر به دانشگاه و پتانسیل های آن باز می گردد و اینکه مدیر آن چگونه بتواند از امکانات و پتانسیل ها استفاده و شرایط را برای تحقیقات حوزه مورد نیاز منطقه فراهم کند خود یک هنر است.
وی خاطرنشان کرد: سیاست وزارت علوم به سمت ارتقاء تحقیقات کاربردی و حل کردن مسائل جامعه در موارد مورد نیاز جامعه در حوزه های مختلف است و باید اساتید را به سمت انجام تحقیقات در راستا حل مشکلات موجود جامعه و کشور سوق داد تا مشکلات کشور حل شود.
وی اضافه کرد: زمانی که اساتید به سمت انجام تحقیقات کاربردی حرکت کنند دانشجویان و دانشگاه نیز به این سمت حرکت می کند.
وزیر علوم بیان کرد: وزارت علوم در حال تدوین آیین نامه ارتقا است که بر اساس آن اساتیدی که تحقیقات آنها کاربردی بوده و گره ای از کشور حل کند به همان گونه که در مجلات I.S.I ارتقا می یابند بر اساس این آیین نامه ارتقا و امتیاز دریافت می کنند.
وی به آماده شدن آیین نامه ارتقا در سال آینده اشاره کرد و ابراز کرد: آیین نامه از مهر ماه ابلاغ و اجرایی می شود، همچنین در برنامه پنجم توسعه 11 وزاتخانه موظف به ایجاد مراکز تحقیقاتی در دانشگاه ها شده اند.
دانشجو یاد آور شد: تا پایان برنامه پنجم توسعه ۵۵۰ مرکز پژوهشی در دانشگاه ها خواهیم داشت که متعلق به صنایع و وزارتخانه است که در دانشگاه فعالیت و ارتباط ارگانیکی بین دانشگاه و صنعت به وجود خواهد آورد.
وی بیان کرد: به دانشجویانی که طرح تحقیقاتی کاربردی داشته باشند۵۰۰ هزار تومان پژوهانه داده می شود.
22 هزار عضو هیئت علمی در حوزه علوم انسانی نیاز داریم
کامران دانشجو گفت: در کشور دو میلیون و ۲۰۰ دانشجو در رشته های علوم انسانی وجود دارد که برای این تعداد دانشجو ۲۲ هزار عضو هیئت علمی و استاد نیاز داریم.
وی ادامه داد: بر اساس استاندارد بین المللی تعداد استادان باید یک به 17 باشد در صورتی که در کشور یک استاد در برابر ۱۰۰ دانشجو است.
وی متذکر شد: علاوه بر نیاز به استاد در حوزه علوم انسانی باید در متون درسی که بیشتر ترجمه کتاب های غربی است نیز به تدریج تجدید نظر کرد.
دانشجو تاکید کرد:دانشگاه ها به اساتیدی نیاز دارند که به خوبی نظریات جامعه شناسان غربی و اسلام را شناخته و با مفاهیم آنها آشنا و علاوه بر آن به مبانی اسلام اعتقاد داشته باشند.
وی بیان کرد: اساتیدی که به کلاس ها می روند در صورت آشنایی با اصول اسلام و اعتقاد به آن ها دانشجویی را تربیت و آموزش می دهد که به مبانی اسلام آشنا و معتقد است.
وزیر علوم اسلامی کردن متون را پروسه ای زمان بر اعلام و تصریح کرد: دانشگاه باید محلی برای شکوفایی اساتید و دانشجویان بوده که در آن احساس شادابی و نشاط کنند.
وزیر علوم از تلاش وزارت علوم برای جذب سالی هزار عضو هیئت علمی صحبت کرد و متذکر شد: بخش بزرگی از این اساتید باید در حوزه علوم انسانی جذب شوند.
وی با اشاره به به اینکه بین انتقاد و عناد تفاوت دارد گفت: دانشجویان با تیپ خاطر می توانند به انتقاد از دولت بپردازند اما به کسی اجازه تبلیغ سکولاریسم داده نمی شود.
دانشجو با بیان اینکه به اساتیدی که تبلیغ سکولاریسم کنند نیاز نداریم، ادامه داد: حتی اگر وزارت علوم اجازه فعالیت به این گونه اشخاص را بدهد مردم نمی دهند و تکلیفشان را با آنها و ما مشخص می کنند.
وی با بیان اینکه کاپیتالاسیون را قبول ندارم خاطر نشان کرد: یکی از شاخصه های فرهیختگی رعایت قانون و مقررات است و به کسی اجازه نمی دهیم محورهای نظام که از اسلام، قانون اساسی و امام عبور کند.
وی تاکید کرد: ملاک وزارتخانه در جذب اساتید معتقد بودن اساتید به اسلام، قانون اساسی، و نظام جمهوری اسلامی است.
دانشگاه آزاد مکمل دانشگاه های دولتی است
وزیر علوم تاکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی مکمل و یکی از بالهای وزارت علوم و آموزش عالی کشور است که خدمات ارزنده ای را به کشور در سال های گذشته ارائه کرده است.
کامران دانشجو با اشاره به اینکه اساسنامه دانشگاه آزاد تغییرات چندانی نداشته است، بیان کرد: تغییراتی که در اساسنامه این دانشگاه داده شده برای کیفیت بخشی بیشتر و پویایی این دانشگاه است.
نظر شما