۲ شهریور ۱۳۸۳، ۱۰:۴۳

گزارش خبرگزاري " مهر " از روند پرشتاب ساخت و سازهاي غير مجاز در كرج

باغهاي سرسبز كرج ، زير آوار آهن و سيمان و بتن جان مي دهند

باغهاي سرسبز كرج ، زير آوار آهن و سيمان  و بتن جان مي دهند

روزگاري نه چندان دور كرج از خوش آب وهواترين ييلاق هاي اطراف تهران بود . از زماني كه باغ هاي فاتح و جهان با درختان سربه فلك كشيده ريه هاي تنفسي شهر بود ، زمان زيادي نگذشته است.باغ سيب مهر شهر و جهان شهر از پربارترين باغ هاي استان بود و در همه جا مثال زدني ، در حاشيه شهر كرج ، مزارع پرمحصول و طلايي رنگ گندم و باغ هاي پراز گل وعطر و ميوه زبانزد بود. اما خاطره كرج سبز كم كم به افسانه ها مي پيوندد و كرج زير خروارها تن آهن و سيمان و بتن بي صدا جان مي سپارد.

 امروز كرج از گذشته خود فرسنگ ها فاصله گرفته وهر جا بوته و درخت  و شاخه گلي بوده ، گويي جهش ژنتيكي رخ داده و به جاي آنها آهن و بتن و سنگ روييده و بساز و بفروش ها با حمايت دستهاي پنهان هر روز گوشه اي  از شهر را در دست مي گيرند و بر ويرانه هاي باغات شهر مجتمع هاي در آمد زاي چند طبقه مي سازند.

ديگر كمتر فضاي بكر و دست نخورده اي دركرج باقي مانده است . از سويي آلودگي زيست محيطي اين شهر كه آن را در رديف 7 شهر آلوده كشور قرار داده است ، نمي توان ناديده گرفت و نمي شود از كنار دست هايي كه به اين آلودگي  دامن مي زنند به سادگي گذشت.

آبهاي كرج با فاضلاب آلوده  شده اند ، آسمان آبي كرج در اثر استنشاق بيش از حد دود به تيرگي گراييده ، آلودگي صوتي روان هزاران انسان را آزرده ، خروارها زباله هر روز زير پيكر ناتوان اين شهر دفن مي شود و ... در اين ميان كدام نهاد مي تواند و بايد پاسخگو باشد ،  بدرستي  نمي دانيم ، همين قدر مي دانيم كه بايد به آيندگان پاسخ دهيم .

اين روزها ناپايداري مديريت هاي اصولي مزيد بر علت شده و فرصت هاي بيشتري در اختيار سود جويان قرار داده است. وقتي دست هاي برخي مسئولين شهر به ساخت و سازهاي غير مجاز آلوده است از چه كسي مي توان توقع داشت مدافع منافع شهر و به فكر آينده آن باشد. همان گونه كه منابع آگاه از دستگيري 5 تن از مسوولان مالي و اداري شهرداري كرج خبر مي دهند كه براي نمونه سند 3 هزار مجوز ساخت در تعاوني مسكن منطقه 5 در حصارك كرج  را تبديل به 30 هزار مجوز كرده اند و در حال حاضر پرونده قضايي آنها در مراجع قضايي در حال بررسي است .

مسوولان شهرداري كرج پاسخ دهند

 حفظ و گسترش فضاهاي سبز از جمله وظايف  شهرداري هاست و مطابق بند 6 قانون حفظ وگسترش فضاهاي سبز ، اگر درخت يا باغي بدون مجوز شهرداري از بين برود، شهرداري مي تواند ملك مورد نظر را مصادره كرده و براي استفاده عموم به عنوان فضاي سبز مورد بهره برداري قرار دهد؛ اما شهرداري كرج در اين زمينه نه تنها وظيفه خود را بدرستي انجام نداده است بلكه بارها با ارايه لوايح مختلف به شوراي شهر درخواست تغيير كاربري باغها و فضاهاي سبز شهر را نموده است كه اين تقاضا  نشانگر عدم انگيزه شهرداري براي حفظ ريه هاي تنفسي شهر است.

 شهرداري حتي روي حقوق خود پا مي گذارد و به پايمال  شدن حق خود مطابق بند 6 قانون فضاي سبز توجه ندارد كه اين امر به طور قطع به زيان جبران ناپذير در محيط زيست شهر تبديل خواهد شد و آيندگان را به قضاوت  هاي تلخ در مورد ما وادار خواهد كرد.

اعضاي شوراي شهر كرج نيز با وجود تمام مصوبه ها  و قوانيني كه خود تصويب مي كنند بندرت  قوانين مصوب شده خود را اجرا و پيگيري مي كنند و حتي برخي اعضاي شورا براي محو شدن كرج  آگاهانه يا نا آگاهانه قدم بر مي دارند.

ساخت و سازهاي بي رويه در شمال شهر كرج و در مسير رودخانه ارزشمند كرج همچنان ادامه دارد و به رغم مصوبه شوراي امنيت ملي براي برخورد با ساخت و سازهاي حاشيه رودخانه كرج كه هر گونه  ساخت و ساز  در اين حدود را ممنوع مي كند ، همچنان ساختمان هاي متعدد هر روز از زمين سر بر مي آورند.

چندي پيش  مطابق بخشنامه رييس سازمان محيط زيست كشور توسعه و تغيير خط توليد تا شعاع 120 كيلومتري تهران كه شامل كرج نيز مي شود ، ممنوع شد،اما كارخانه هاي آلاينده كرج همچنان به فعاليت مشغول هستند.

 امروز كرج يكي از 7 شهر آلوده كشور است كه تلاش هاي مردم و مطبوعات براي جمع آوري كارخانه هاي آلاينده شهر بي نتيجه مانده و كرج بزودي از حيث آلودگي ارتقا درجه خواهد يافت! مدتي قبل اداره محيط زيست اين شهرستان ، طرح جامع كاهش آلودگي هوا را با اعتباري چشمگير آغاز كرد كه اين برنامه پيش از اين فقط در تهران و مشهد اجرا شده بود؛ اما اينكه اين پروژه به كجا رسيده است ، پرسشي است كه پاسخي براي آن وجود ندارد. اداره محيط زيست كرج مخالف سرسخت تغيير كاربري و قطع درختان شهر است؛ اما تا چه حد حرف اين اداره جدي گرفته مي شود، بر كسي معلوم نيست.

يك آپارتمان به جاي يك درخت !

يك استاد دانشگاه  در اين باره مي گويد : در كرج محيط زيست معناي واقعي خود را از دست داده است و اين شهر با بزرگترين مشكلات محيط زيستي جهان روبه رو است.

دكتر مجيد مختوم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري مهر مي افزايد : سردرگمي ادارات  كرج در حيطه وظايف خود و بحران و نابساماني دراين شهرمحيط زيست آن را به ورطه نابودي كشانده است.

وي مي گويد : كمبود فضاي سبز در كرج به طورجدي مطرح است واگر ميزان فضاهاي سبز موجود را بر تعداد جمعيت واقعي كرج تقسيم كنيم رقمي به دست خواهيم آورد كه احساس كوير بودن كرج را به انسان منتقل مي كند.

وي داشتن استراتژي معين و توسعه راهبردي را راه حل معضل كرج دانسته و اظهار اميدواري  مي كند : با سياست گذاري و اهتمام ويژه مسئولين كرج مسائل محيط زيست اين شهر حل شود و قبل از آنكه به جاي هر درخت يك آپارتمان برويد مسئولين فكري عملي و اجرايي براي حفظ كرج به كار بندند.

نگذاريد كرج به افسانه ها بپيوندد

ترافيك سردرگم كرج نيز مزيد بر علت است و بيش از پيش بر مسائل كرج مي افزايد. خيابانهاي باريك شهر كه براي 50 سال پيش طراحي شده اند، ظرفيت پذيرش اين همه تردد را ندارند و دائم ترافيك سنگين روي دوش خيابانهاست. ترافيك بيشتر يعني  آلودگي بيشتر و در نهايت ميزان آلودگي بالاتر يعني نياز به تهويه فراوان تر . حالا كرج بدون درخت و سرسبزي چگونه مي خواهد اين همه آلودگي را در خود هضم كند، سوالي است كه جا دارد مسئولين به آن بينيشند و راهكاري براي آن بيابند.

بر تمام مسائل ذكر شده ، افزايش بي رويه جمعيت را نيز اضافه كنيد. بديهي است هنگامي كه تعداد زيادي انسان از قوميت هاي مختلف دور هم جمع شوند ، ظهور مسائل اين چنيني قابل پيش بيني است ؛ اما بايد به اين باور رسيد كه كرج بيش از اين ظرفيت ندارد و بايد هر چه سريعتر وضعيت كرج از جهات مختلف بررسي شود. يك جايي بايد سقف جمعيتي ، آلودگي ، ساخت و ساز ، كم كاري ، بي مهري و بسياري مسائل ديگر در اين شهر بسته شود و چه خوب است كه پيش از اينكه كرج به افسانه بپيوندد اين كار انجام شود، چرا كه مسئولين بايد در مقابل آيندگان پاسخگو باشند.

کد خبر 104975

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha