به گزارش خبرنگار مهر در اراک، حمیدرضا جلالوندی ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران در اراک افزود: موزه حیات وحش اراک در زمینی به وسعت 425 مترمربع در سه طبقه تشکیل شده است و در آن تعداد 1304 نمونه شامل مهره داران و بی مهره ها نگهداری می شود که از این نظر موزه حیات وحش اراک مقام اول را در میان سایر موزه های مراکز استان ها به خود اختصاص داده است.
وی اضافه کرد: این موزه با داشتن سالن آمفی تئاتر و امکانات صوتی و تصویری توانسته تعداد زیادی بازدید کننده را روزانه به سوی خود جلب کند که در ایام نورز نیز با تمهیدات صورت گرفته زمینه برای استفاده هر چه بیشتر از آن فراهم شده است.
جلالوندی تعداد غرفه های موجود در این موزه را 11 غرفه اعلام کرد و بیان داشت: در این موزه تلاش شده است براساس طبقه بندی جانوری نسبت به تقسیم بندی گونه های موجود در قالب گروه های مختلف اقدام شود که در این زمینه تاکنون اقدامات مناسبی به انام رسیده است.
مدیرکل محیط زیست استان مرکزی تعداد نمونه های جانوری و گیاهی موجود در موزه شامل پستانداران، پرندگان، خزندگان، دوزیستان، ماهی ها بر شمرد و اظهار داشت: تعداد بی مهرگان نگهداری شده در این موزه 827 نمونه، تعداد جمجمه های موجود 17 نمونه، تعداد سنگها و کانیها 50 نمونه است که این ویژگی های سبب شده است این موزه به یکی از زیباترین موزه های حیات وحش کشور تبدیل شود.
وی گفت: پرندگان یکی از مظاهر زیبایی در طبیعت هستند که ارزش تنوع زیستی را به خوبی به نمایش می گذارند ، به همین سبب در موزه های علوم طبیعی جایگاه ویژه ای دارند که در این راستا به منظور بهینه سازی وضعیت نمونه های جانوری موجود در موزه تعداد 264 قطعه پرنده شناسایی و رده بندی شده است که این تعداد از 16 راسته، 46 تیره ، 100 جنس و 145 گونه تشکیل شده، که در مقایسه با کل گونه های پرندگان ایران 88.9 راسته ها، 64.8 تیره ها ، 47.8 جنس ها، 29.6 گونه های موجود را شامل می شود.
جلالوند به ویژگی چشمگیر این موزه در بخش پرندگان اشاره کرد و افزود: هم اینک نمونه هایی از غاز پیشانی سفید کوچک و شاه باز که در فهرست گونه های آسیب پذیر IUCN قرار دارند در این موزه وجود دارد ضمن اینکه یک نمونه خروس کولی سینه سیاه که جز پرندگان اتفاقی ایران است در موزه نگهداری می شود.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این پرندگان، از 160 نمونه پستانداران وحشی شناسایی شده در ایرا تعداد 67 نمونه آن در موزه دیده می شود که از این تعداد می توان به نمونه هایی از جمله قوچ، آهو، پلنگ، بز کوهی (پازن)، مارال و خرس اشاره کرد.
جلالوند به برنامه ریزی های صورت گرفته این اداره کل در راستای آشنا کردن مردم با مناطق چهارگانه حفاظت شده کشور اشاره کرد و یادآور شد: برای آشنایی بازدید کنندگان با مناطق چهارگانه تحت حمایت سازمان حفاظت محیط زیست، هشت دیورام در موزه ایجاد شده است که نمایی از هر کدام از این مناطق با پوشش گیاهی نقاشی شده و حیات وحش تاکسیدرمی شده به نمایش گذاشته شده است که از آن جمله می توان به نمایی از سد پانزده خرداد دلیجان در دره سیبک، لته در و دره چکاب در منطقه حفاظت شده هفتاد قله – دشت کویر میقان – منطقه سربند و شراء اشاره کرد .
نظر شما