علی مقداری در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید براینکه جذب دانشجویان خارجی نیاز به سازو کارهای مناسب دارد، افزود: برای فراهم شدن این ساز و کارها لازم است هماهنگیهایی میان وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری، امور خارجه و کشور ایجاد شود تا این دانشجویان به سهولت در دوره های بین الملل دانشگاهها وارد شوند.
وی با بیان اینکه باید در این زمینه مقررات و آیین نامه هایی تدوین شود اظهار داشت: در حال حاضر تناقضاتی میان این دستگاهها وجود دارد که دست وزارت علوم را در جذب دانشجویان خارجی بسته است از این رو نمی توان به راحتی برای معرفی این دوره ها در خارج کشور تبلیغ کرد.
معاون آموزشی دانشگاه صنعتی شریف به بیان نحوه پذیرش دانشجو در دوره های بین الملل این دانشگاه پرداخت و خاطرنشان کرد: پذیرش در این دوره ها همانند سایر دانشگاههای خارجی از طریق پر کردن فرم پذیرش، بررسی پرونده تحصیلی و آزمون زبان صورت می گیرد. علاوه بر این ظرفیتهایی به سازمان سنجش اعلام شده است تا دانشجویانی را از طریق آزمون سراسری در دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد جذب کنیم.
مقداری ادامه داد: در حال حاضر تعداد دانشجویان خارجی در این دوره ها بسیار محدود است به طوری که یک دانشجو از چین پذیرفته شده است و یک دانشجو نیز از آفریقا که به دلیل مشکلات اخذ ویزا از این دوره ها انصراف داد.
وی همچنین با انتقاد از وجود اساتید پروازی در دانشگاهها اضافه کرد: وجود اساتید پروازی در دانشگاهها برای همیشه موجب افت آموزشی می شود ولی در ابتدای راه اندازی این دوره چاره ای جز استخدام اساتید پروازی نبود ولی با برنامه ریزیهایی که صورت گرفت بستر مناسبی برای به حداقل رساندن تعداد اساتید پروازی فراهم شد به طوری که در حال حاضر در دوره های بین الملل دانشگاه شریف 27 عضو هیئت علمی مقیم دائم داریم.
معاون آموزشی دانشگاه صنعتی شریف با انتقاد از واگذاری مدیریت واحدهای دوره های بین الملل به دانشگاههای بومی خاطرنشان کرد: هدف اصلی از ایجاد این دوره ها ایجاد فرصت برای توسعه آموزش عالی و استخدام اساتید بوده است.
نظر شما