جمشید پیوندی در گفتگو با خبرنگار مهر در گرگان افزود: استفاده صحیح از سموم، تقویم زمانى برنامه سمپاشى با عنایت به آستانه زیان اقتصادى، یافتن بهترین زمان سمپاشى و روشهاى صحیح و موثردر مبارزه با عوامل خسارت زا گیاهى و مشورت با کارشناسان حفظ نباتات امری ضروری است.
وی اظهار داشت: باید در جهت تهیه سموم باکیفیت مناسب و مصرف صحیح آن در کشور اقدام موثر انجام گیرد.
وی خاطرنشان کرد: محصولات کشاورزى از زمان کاشت تا برداشت تحت تاثیر عوامل خسارت زا مانند قارچ ها، بیمارى ها، حشرات مضر و علف هاى هرز است و حفظ محصول و جلوگیرى از شیوع آفات و بیماریها ضرورت تامین به موقع سموم شیمیایى را ایجاب مى کند.
پیوندى گفت: روش مبارزه شیمیایى با آفات و بیماریها آخرین راهکار در این زمینه است، شاید به دلیل راحتى عمل و تاثیر مستقیم و سریع، این روش به عنوان اولین راهکار استفاده مى شود و ضرورت دارد درجهت تهیه سموم باکیفیت مناسب و مصرف صحیح آن در کشور اقدام موثر انجام گیرد.
مدیرشرکت خدماتی حمایتی کشاوری گلستان افزود: شرکت خدمات حمایتى استان نیز در تهیه و تدارک سموم دفع آفات نباتى و بیماریهاى گیاهى با هدف بهینه سازى و استاندارد نمودن مصرف سموم، تامین سموم با کیفیت مطلوب، بسته بندى مناسب و با بهره گیرى از 134 کارگزار بخش خصوصى و تعاونى در سطح استان تا پایان بهمن ماه سال قبل به میزان 268 تن انواع سموم شیمیایى از قبیل علف کش، قارچ کش، کنه کش، حشره کش و ... توزیع نموده است.
وی بیان داشت: علاوه بر سموم فوق براى مبارزه با کرم ساقه خوار برنج میزان 270 تن سموم گرانوله تولیدى مجتمع شیمیایى آبیک تامین و توسط کارگزاران بخش خصوصى در سطح استان توزیع شد.
وی عنوان کرد: نظر به سرمایه گذارى تحقیقى و ترویجى صورت گرفته جهت جایگزین نمودن روشهاى مبارزه زراعى و بیولوژیک بجاى روش مبارزه شیمیایى، قسمت عمده سموم در استان مربوط به مبارزه با علف هاى هرز و قارچها است.
نظر شما