به گزارش خبرگزاری مهر، در این همایش که با حضوراندیشمندان، مسئولان نهادها و مراکز فرهنگی فعال درحوزه زنان برگزار شد، جمعی از بانوان اندیشمند و صاحبنظر مهمترین مسائل فرهنگی واجتماعی زنان در جهان امروز را مورد بررسی قرار داده و در ادامه شرکت کنندگان با مشارکت در مباحث ، به طرح پرسشها و نظرات خود پرداختند.
مینا هاشمی پزشک ایرانی مقیم اسپانیا دراین سمینار طی سخنانی پیرامون وضعیت اجتماعی زنان ایرانی اظهار داشت: کوشش زنان ایرانی برای رسیدن به مقامات بالای اجتماعی بسیار باارزشتر از تلاش زنان غربی است، زیرا از امکانات آموزشی کمتری نسبت به آنها برخوردارند.
وی با اشاره به اینکه 52 درصد جمعیت دانشجویان شاغل به تحصیل در ایران را زنان و دختران تشکیل میدهند و 44 درصد استادان رشتههای پزشکی نیز زن هستند، تصریح کرد زنان ایرانی بسیار فعال هستند .
خانم "ماریه لاوره رودریگز کی روگا" دبیر امور زنان فدراسیون مسلمانان و رییس اتحادیه زنان مسلمان اسپانیا نیز طی سخنانی تصریح کرد: رسانه های غربی دربیش از 90 درصد تبلیغات خود تصویری نادرست از چهره زنان در کشورهای اسلامی ارائه می دهند.
دبیر امور زنان فدراسیون مسلمانان اسپانیا ضمن اشاره به نقش اجتماعی زنان مسلمان با بیان اینکه بیشترین مسئولیت زنان مسلمان خانه داری است، خواستار نقش بیشتر زنان مسلمان در تشکیلات اسلامی اسپانیا شد.
وی با تاکید بر اینکه حضرت محمد (ص) پیامبر گرامی اسلام همواره بر رفتار خوب و عادلانه با زنان تاکید فرموده اند، نسبت به اینکه زنان مسلمان نمی توانند مدیر یک مسجد یا تشکیلات دیگر باشند، انتقاد کرد.
خانم " لوردس پرز آسینسو " زیست شناس و رئیس جمعیت زنان مسلمان شهر " وای د اوکسو" در منطقه والنسیا نیز به عنوان سومین سخنران این همایش، وضعیت اجتماعی کنونی زنان مسلمان در اسپانیا را مورد نقد و بررسی قرار داد.
وی با اشاره به اینکه در ایالت والنسیا 150هزار مسلمان زندگی میکنند که 30درصد آنها را زنان تشکیل می دهند، گفت: بیکاری مشکل 27درصد زنان مسلمان این منطقه است.
وی با انتقاد از اینکه بسیاری از موسسات از استخدام زنان مسلمان بخاطر داشتن حجاب خودداری میکنند، تصریح کرد: حجاب مهمترین مشکل زنان مسلمان اسپانیا بوده و باعث خانه نشین شدن آنها شده است.
خانم" مارسیا د آبرئو" رئیس" جمعیت زنان برای صلح جهانی" نیز به عنوان آخرین سخنران این سمینار تحت عنوان "مقام زنان در جامعه" ضمن بیان تاریخچهای از جنبشهای زنان درغرب اظهار داشت: زنان در غرب مبارزات طولانی را انجام دادهاند تا توانستهاند به حقوق خود دست بیابند.
وی درعین حال گفت: به رغم همه مبارزاتی که برای برابری زنان و مردان صورت گرفته است، هنوز زنان بسیاری در نقاط مختلف جهان با تبعیص روبرو هستند.
وی تاکید کرد: زنان باید به خودباوری برسند، زیرا این امر به مبارزه آنها برای ایجاد برابری در جامعه کمک خواهد کرد.
نظر شما