به گزارش خبرنگار مهر، آلرژیهای فصلی به اعتقاد 25 درصد از تمام کسانی که در دنیا زندگی می کنند و از این بیماری رنج می برند نیمه تاریک بهار است که می تواند به میزان قابل ملاحظه ای از جلوه این فصل زیبا بکاهد.
در سال 1998 نتایج تحقیقاتی که در اروپا و با شرکت 100 هزار بیمار مبتلا به انواع آلرژی انجام شد نشان داد که بین 9/10 تا 6/18 درصد از این بیماران از آلرژی فصلی رنج می برند و در سوئیس موارد ابتلا به آلرژی در مدت 66 سال با یک افزایش 12 برابری مواجه شده است. در آمریکا بیماریهای آلرژیکی به بیش از 50 میلیون نفر، تقریبا در حدود 20 درصد از جمعیت این کشور آسیب می رساند.
نتایج تازه ترین تحقیقات دانشمندان موسسه تحقیقات غذایی نورویچ انگلیس که به تازگی و با فرارسیدن فصل بهار در مجله علمی Clinical and Experimental Allergy منتشر شده است نشان می دهد که ارتباط مستقیمی میان رژیم غذایی، سلامت سیستم ایمنی، عملکرد دستگاه گوارش و باکتریهای حاضر در روده با بروز علائم آلرژیهای فصلی وجود دارد و در این میان، رژیم غذایی برپایه مواد "پروبیوتیک" نقش مهمی در کاهش این علائم ایفا می کنند.
این بررسیها بر روی دو گروه از بیماران مبتلا به آلرژیهای فصلی انجام شد. به یک گروه به مدت دو هفته شیر محتوی لاتیک پروبیوتیک داده شد درحالی که در این دوره زمانی برای گروه دوم پلاسیبو (داروی بی اثر) تجویز شد.
این محققان با استفاده از آزمایش خون روزانه، پاسخهای سیستم ایمنی داوطلبان را در پیک آلرژی (ماه آوریل) در مدت دوره ماکسیمم آلرژی (ژوئن) و یک ماه پس از فصل آلرژی (آگوست) کنترل کردند.
نتایج این تحقیقات نشان داد آلرژی در افرادی که از شیر پروبیونیک استفاده کرده بودند تا حد چشمیگری کاهش یافته است.
دلایل بروز آلرژی
سیستم ایمنی بدن که در اثر استرس زیاد ضعیف شده باشد خطر ابتلا به آلرژی را افزایش می دهد. از دیگر فاکتورهایی که می توانند سیستم ایمنی را ضعیف کنند می توان به مصرف بیش از حد آنتی بیوتیکها، واکسیناسیون زیاد، قرصهای ضدبارداری و آلودگی زیست محیطی اشاره کرد.
همچنین در آلرژیهای غذایی استفاده از تنها یک رژیم غذایی و مصرف مکرر یک نوع غذای خاص می تواند در دراز مدت سیستم ایمنی را نسبت به آن ماده غذایی حساس کند و موجب بروز آلرژی شود.
علائم آلرژی
آلرژی، واکنش سیستم ایمنی به ماده ای است که به طور طبیعی بی ضرر است. علائم آلرژیکی می توانند با عوارض خفیف و یا حاد بروز یابند که شامل موارد زیر می شوند:
علائم بینی: آب ریزش بینی، گرفتگی بینی، عطسه های مکرر و خارش بینی
علائم چشمی: خارش چشم، قرمزی، تورم، اشک ریزی و حساسیت به نور
علائم تنفسی: احساس کمبود هوا و تنفس همراه با صدای خس خس
علائم عمومی در بدن: خستگی و عصبی شدن
چگونه از آلرژی فصلی پیشگیری کنیم
1- استفاده از رژیم غذایی محتوی ویتامینهای گروه C، B و K
2- اجتناب از غذاهایی که دارای "رایحه های طبیعی" هستند. در میان موادی که در این گروه جای می گیرند می توان به عسل و گرده گلها اشاره کرد.
3- عدم استفاده از دارو بدون مشورت با پزشک. افرادی که از آلرژی رنج می برند بیش از دیگران به داروهای شیمیایی حساس هستند.
4- عدم استعمال دخانیات و دوری جستن از محیطهای ویژه افراد سیگاری، چرا که مخاطهای بینی و چشم می توانند تحریک شوند.
5- خوابیدن حداقل 8 ساعت در شب
6- تغذیه سه نوبت در روز
7- استراحت و دور شدن از کار حداقل به مدت یک ربع ساعت در زمانی که فرد احساس خستگی می کند
8- انجام فعالیتهای فیزیکی هفتگی
9- رسیدگی به کارهای شخصی در اوقات فراغت
10- عدم مبارزه با احساسات شخصی و بروز دادن احساسات در برقراری ارتباط با دیگران. درحقیقت احساسات سرکوب شده، استرسهای روحی و جسمی، زندگی بی نظم و ... فاکتورهایی هستند که سیستم ایمنی را خلع سلاح می کنند و موجب نفوذ بیشتر آلرژی می شوند.
نظر شما