به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، دریاچه های استان فارس طی دو سال گذشته با خشکسالیهای شدیدی دست و پنجه نرم کردند و این امر باعث شد که اکثر آنها رو به خشکی رود یا به میزان قابل ملاحظه ای از سطح آن کم شود.
دریاچه های پریشان، کافتر و بختگان از جمله آنها بودند که رو به خشکی نهادند و سطح قابل ملاحظه ای از دریاچه هایی نظیر مهارلو کم شد که این امر تلف شدن پرندگان، تغییر شرایط اقلیمی و یا کوچ زیستمندان را در پی داشته است.
البته طی هشت ماهه گذشته بارندگیهایی که در سطح استان فارس رخ داد تا حدی در وضعیت برخی از تالابها و دریاچه ها مانند مهارلو تاثیرات مثبتی بر جای گذاشت و این امید را در دوستداران محیط زیست زنده نگه داشت که با کمی تدبیر و جلوگیری از تخریبهای انسانی می توان امیدوار بود که با ادامه بارندگیها شاید وضعیت دریاچه ها بهبود یابد.
این شرایط اکنون که فصل گرما رو به آغاز است کمی تغییر کرده به طوریکه مسئولان امر پیش بینی کرده اند وضعیت دریاچه های استان با فصل گرما و افزایش دما بدتر شود.
معاون محیط زیست استان فارس در این خصوص به خبرنگار مهر در شیراز گفت: تنها دریاچه استان فارس که وضعیت به نسبت خوبی دارد "مهارلو" و "برمشور" بوده اما مابقی دریاچه ها در وضعیت نامناسبی قرار دارند.
حمید ظهرابی از بختگان نیز به عنوان یکی از دریاچه هایی نام برد که وضعیت بسیار بدی دارد و گفت: با توجه به افزایش حرارت و دما وضعیت دریاچه های استان فارس بدتر خواهد شد.
به هر حال برای تغییر این وضعیت در حوزه عوامل طبیعی باید امید به باران داشت اما می توان با مدیریتهای انسانی، حداقل مراقب بود که در این حوزه دریاچه ها و تالابهای استان مورد آسیب جدی قرار نگیرند.
نظر شما