علی الهبداشتی در گفتگو با خبرنگار مهر در قم با اشاره به سیر تاریخی ورود علوم انسانی به دانشگاههای کشور، اظهار داشت: متأسفانه در دانشگاهها انتظاری که از رشد علوم انسانی وجود دارد، برآورده نشده است زیرا منشأ پیدایش برخی از این علوم در غرب بوده و دروسی که در دانشگاههای ایران تدریس میشد بر اساس مبانی فکری غرب بود و با مبانی فکری جامعه ایران که مبانی اسلامی و شیعی است، همخوانی نداشت.
وی افزود: این عدم سنخیت بین فرهنگ بومی و علوم وارداتی باعث میشود که علم جایگاه خودش را در جامعه پیدا نکند و نتواند با فرهنگ ما عجین شود و به همین خاطر هم نتوانسته رشد مورد نظر را داشته باشد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه قم همچنین بیان داشت: در دانشگاههای کشور به ویژه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، چون برخی استادان دانشگاه تربیتیافته غرب بودند و فرهنگ غنی و معارف اسلامی را به خوبی درک نکرده بودند، در بومیسازی علوم انسانی موفق نبودند و بنابراین نتوانستند خودشان به صورت مستقل این علوم را بر اساس فرهنگ اسلامی پایهریزی کرده و توسعه دهند.
وی یکی دیگر از دلایل عدم رشد مطلوب علوم انسانی در دانشگاهها را مربوط به نگاه جامعه به علوم انسانی دانست و گفت: متأسفانه در ذهن نوجوانان و جوانان ما که گروه دبیرستانی را تشکیل میدهند، رشتههای انسانی که بستر رشد علوم انسانی را فراهم میکنند، به عنوان رشتههای درجه دو مطرح هستند.
قم - خبرگزاری مهر: مدیر گروه فلسفه و حکمت دانشگاه قم گفت: رشد علوم انسانی در دانشگاههای کشور مطابق با انتظارات نبوده است.
کد خبر 1057885
نظر شما