به گزارش خبرنگار مهر، سید مسعود میرکاظمی در مورد آخرین برنامه ریزی های انجام گرفته برای مدیریت فعالیتهای بخشهای بالادستی و پائین دستی صنعت نفت، با اشاره به اینکه لازم است برای بخش خصوصی این امکان فراهم شود که در بخشهای پائین دستی نفت سرمایهگذاری کند، بیان کرد: به این منظور حساب ذخیره ارزی میتواند پشتوانه مناسبی باشد که اگر درآمدهای نفتی را افزایش داده و در حساب ذخیره ارزی ذخیره کنیم، پشتوانه مناسبی برای سرمایهگذاری خواهد شد.
دفاع وزیر نفت از نفت 65 دلاری بودجه
این مقام مسئول به نفت 65 دلاری در بودجه سال 1389 اشاره کرد و یادآور شد: اگر چه در سال گذشته قیمت هر بشکه نفت در بودجه 35.5 دلار بسته شده بود ولی وقتی مالیات و سود حاصل از سهام نفت را به آن اضافه میکردیم به حدود 55 دلار میرسد که در صورت جمع کردن یارانههای مورد نیاز سوخت به حدود 62 تا 63 دلار افزایش می یابد بنابراین چندان با بودجه امسال تفاوت نداشته است.
به گفته میرکاظمی امسال اگر چه برای نفت 65 دلار در نظر گرفته شده یعنی از نظر عددی خیلی تفاوت نداریم ولی محاسبات و نحوه تدوین بودجه تغییر کرده است یعنی در بودجه ریزی امسال برای نفت سهام در نظر گرفته شده، مالیات جدا شده و در سهام کلان درآمد کشور قرار گرفته و درصد مشخصی را پس از کسر همه این اعداد به نفت اختصاص دادهاند.
به گزارش مهر، وی درباره اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها با تاکید بر اینکه قانون آن ابلاغ شده و باید در زمان مناسب آغاز شود، تاکید کرد: اجرای این طرح قطعا به نفع صنعت نفت است زیرا در گذشته زمانی سیاست تثبیت قیمتهای انرژی اعمال شده که به دلیل مهار نشدن تورم، شاهد مصرف بیرویه انرژی بودهایم.
وزیر نفت ادامه داد: در نتیجه بر صنایع فشار آمده و به دلیل درآمد کم، سرمایهگذاری مناسب نکردهاند و طوری شده که هماکنون برای نمونه اگر در زمستانها به نیروگاهها سوخت مایع ندهیم باید گاز رسانی به تعدادی از روستاها یا برق رسانی متوقف شود.
میرکاظمی در ادامه با اشاره به اینکه بر اساس برنامه پنجم توسعه باید 125 میلیارد دلار در بخش بالادستی صنعت نفت سرمایهگذاری شود، تصریح کرد: این درآمد باید از محل درآمد داخلی نفت، منابع داخلی کشور همچون موسسات مالی و بانکها و منابع خارجی (بیع متقابل، فاینانس) جذب شود.
به گفته این عضو کارگروه نمایندگان ویژه رئیس جمهور در امور نفت در این زمینه بخشی از درآمد 25 میلیارد دلاری که سالانه جذب میشود باید به بازپرداخت وامهای قبلی که از طریق بیع متقابل یا فاینانس جذب شده برگردد.
وزیر نفت با تاکید بر اینکه به منظور اجرای برنامه پنجم تاکنون توافقنامه برای جذب 75 میلیارد دلار با بانکها و موسسات مالی داخلی امضا شده که به تدریج به مشخص کردن پروژهها خواهیم پرداخـت، اظهار داشت: در عین حال مذاکره با شرکتهای خارجی ادامه دارد.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: به نظر ما باید در برنامه پنجم توسعه این خط قرمز را که کمتر از 25 میلیارد دلار سرمایهگذاری نکنیم، جدی بگیریم.
وی با اشاره به اینکه قرار است در پایان سال 1393 تولید گاز به حدود 900 میلیون متر مکعب در روز و تولید نفت به بیش از پنج میلیون بشکه در روز افزایش یابد، تبیین کرد: اولویت وزارت نفت توسعه حوزههای مشترک نفتی و گازی است زیرا در میادین مشترک، اگر کشور مقابل سرمایهگذاری کند، علاوه بر اینکه بدون محدودیت میتواند منابع هیدروکربوری را برداشت کند، موجب میشود این منابع به سمت آن کشور حرکت کند.
وزیر نفت افزود: در حال حاضر میدانهای مشترک نفتی و گازی با کشورهای حاشیه خلیج فارس، عراق، ترکمنستان و خزر داریم.
به گزارش مهر، وی به اعلام رسمی عراق برای افزایش تولید نفت تا روزانه 11 میلیون بشکه اشاره و یادآوری کرد: اگر چه این برنامه کمی اغراق آمیز است ولی تاکنون قراردادهای توسعه برای تولید روزانه حدود هفت میلیون بشکه را امضا کردهاند.
این مقام مسئول اظهار داشت: در این خصوص اولویت اول ما توسعه همه فازهای پارس جنوبی در این برنامه است به طوری که تا پایان سال 1393 بهرهبرداری از همه فازهای این میدان مشترک عملیاتی شده باشد.
به گفته میرکاظمی از آنجا که اجرای طرحهای توسعهای در صنعت نفت زمان بر است و نیاز به سرمایه گذاری کلان دارد، بنابراین پیش بینی میشود باید در اول برنامه سرمایهگذاریها با شتاب انجام شود تا با احتساب 3.5 تا 4 سال مدت اجرای پروژه این طرحها در پایان برنامه پنجم اجرایی شوند.
وی بیان کرد: به این ترتیب با داشتن این طرح میتوانیم نسبت به میزان جابجایی انرژی و تلفات احتمالی، برنامهریزی کنیم.
وزیر نفت افزود: همچنین در صورت وجود طرح جامع اقتصادی مشخص خواهد بود که چه زمانی چه صنعتی قرار است راه اندزی شود و در این صورت وزارت نیرو یا نفت میتوانند با برنامهریزی دقیق نسبت به تامین انرژی آنها اقدام کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 30 درصد از انرژی مورد نیاز کشورهای اروپایی از طریق زغال سنگ تامین میشود، گفت: اروپاییها برنامهریزی کردهاند که با وجود مسائل زیست محیطی تا سال 2030 میلادی تنها یک تا دو درصد از مصرف این حامل انرژی را کاهش دهند.
وی افزود: این در حالی است که مصرف زغال سنگ در ایران بسیار کم است و باید تلاش کنیم به منظور مصرف کمتر فرآوردههای نفتی، امکان استفاده از این حامل انرژی را افزایش دهیم.
نظر شما