محمد شمس لنگرودی شاعر و پژوهشگر ادبی در سالروز درگذشت سهراب سپهری، ضمن بزرگداشت یاد و خاطره این شاعر معاصر به خبرنگار مهر گفت: سهراب سپهری بی تردید نه فقط یکی از بزرگترین شاعران معاصر بلکه یکی از بهترین شاعران از دوره حافظ تا اکنون است.
وی ادامه داد: متاسفانه شکوفایی شعر سپهری هنگامی در ایران اتفاق افتاد که ما روشنفکران، سخت مشغول سیاست و تغییر حکومت بودیم و ارزشهای او را نشناختیم و به ویژه کسانی بیشتر مشغول رقص و پایکوبی با ارزشهای او شدند که تصور میکردند ترور زیبایی شناسی سپهری هم یکی از امکانات و وسایل مبارزه علیه خفقان نظام است.
این منقد ادبی درباره دیدگاه سپهری به زندگی و جایگاه زندگی در شعر او بیان کرد: سپهری نه از بیرون که از درون زندگی به آن نگاه می کرد. برای او نه مسائل گذرای روزمره بلکه اساس هستی و زندگی آدمی مد نظر بود.
شمس لنگرودی افزود: عده ای همیشه و متاسفانه گاهی هنوز گمان می کردند و می کنند که کم بها دادن به روزمره گیها از طرف سپهری نه از بلندای نظر او نسبت به هستی بلکه از بی دردی اوست وگرنه او که پیش از من و دیگران شعرش را تحت تاثیر نیما و آرای او آغاز کرده بود.
شاعر " ملاح خیابانها" تاکید کرد: در اشعار اولیه، او کمتر از ما از خون و خنجر و تغییر صحبت نمی کرد. بعدها بود که دیدگاهش نسبت به این مسائل عوض شد؛ تغییری که شگفت آور است.
وی با اشاره به اینکه سپهری اندیشمندی شاخص است توضیح داد: سپهری به گمان من نه فقط جزو معدود شاعران بلکه جزو معدود اندیشمندان ایرانی است که به زندگی بیش از مرگ بها میداده است. در زندگی ملتی که انسان موقر انسان غمزده، موسیقی سنگین موسیقی غمزده و لباس موقر لباس سیاه است وجود اندیشمند و شاعری مثل سهراب که کم از حافظ نیست نعمتی است که متاسفانه هنوز عده ای از خردبینان خود را از دقت نظر در آثار او محروم می کنند.
شمس لنگرودی در پایان گفت: ما به لحاظ ارزش نهادن و ستایش زندگی، به شاعران و اندیشمندان بیشتری چون سپهری نیازمندیم.
نظر شما