حمیدرضا جلالوندی در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک افزود: در نمونه گیری های مستمر 15 دقیقه یکبار توسط شش ایستگاه سنجش آلودگی در مناطق مختلف اراک، هوای این شهر در 89 درصد از روزهای سال 88 در حد مجاز بوده ولی 10 درصد از روزها در شرایط ناسالم و یک درصد از روزها وضعیت بحرانی داشته است.
وی با بیان اینکه، ذرات معلق، دی اکسید گوگرد و ازن بیشترین آلاینده های موجود در هوای شهر اراک است، افزود: فرهنگ سازی و بسیج مردم در حفاظت از منابع طبیعی و جلوگیری از فرسایش خاک می تواند در مهار آلاینده ها و کاهش ذرات معلق که عمدتا به خاطر همجواری اراک با کویر میقان در هوای این شهر وجود دارد، موثر باشد.
وی وجود ترکیبات گوگردی در هوای اراک را ناشی از سوخت های فسیلی و تردد خودروها عنوان کرد و افزود: میزان روزهای ناسالم هوای شهر اراک در سال 87 برابر 14 درصد بود که آمارها حاکی از کاهش سه درصدی روزهای ناسالم هوای اراک طی پارسال به خاطر اقدامات موثر زیست محیطی و بهره برداری از بخشی اقدامات طرح جامع کاهش آلودگی هوای این شهر بوده است.
وی گفت: اقدامات طرح جامعه کاهش آلودگی هوای اراک توسط دستگاههای مختلف درحال حاضر حدود 25 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که در صورت تسریع در انجام آنها نتایج موثری بر کیفیت بخشی هوای این شهر خواهد داشت.
جلالوندی گفت: بر اساس ارزیابی اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی هفت درصد از صنایع و تمامی واحدهای آجرپذیری استان مرکزی به دلیل ایجاد آلایندگی شدید در هوای این شهر مشمول قانون پرداخت عوارض یک درصد آلودگی هوا هستند.
نظر شما