به گزارش خبرنگار مهر، اکران نوروزی در حالی به پایان فروردینماه نزدیک میشود که حتی پس از پایان تعطیلات آغاز سال فروش سینماها روندی رو به رشد قابل توجهی نداشته اشت. هرچند فروش بالای "پوپک و مش ماشاالله" توانسته به اکران بهار رونق بدهد اما وضعیت فروش دیگر فیلمهای روی پرده چندان امیدوارکننده نیست.
"تسویه حساب" به کارگردانی تهمینه میلانی که در 22 سینما روی پرده رفته همچنان نسبت به دیگر فیلمهای اکران نوروزی فروش بیشتری دارد. فیلم پس از 26 روز نمایش 400 میلیون تومان فروخته است. مهناز افشار، لادن مستوفی، اکبر عبدی، بهاره افشاری، محمدرضا شریفینیا و السا فیروزآذر بازیگران این فیلم سینمایی هستند که داستان چند زن بزهکار است که تصمیم میگیرند از جامعه انتقام بگیرند.
میلانی در سالهای اخیر فیلمهای سینمایی پرفروش "آتش بس" و "سوپراستار" را روی پرده داشته و "تسویه حساب" سومین فیلم این کارگردان است که در جذب مخاطب موفق میشود. میتوان گفت میلانی از معدود کارگردانهایی است که رمز و راز گیشه و سلیقه مخاطب را میداند و در چنین شرایطی که هر پیشبینی نادرست از کار درمیآید میتواند فیلم پرفروش بسازد.
"سلام بر عشق" به کارگردانی اصغر نعیمی دومین فیلم پرفروش اکران نوروزی است، این محصول پویافیلم که با تبلیغات فراوان و بیلبوردهای متعدد به میدان اکران نوروزی آمد در 21 سالن فروش 240 میلیون تومانی داشته است. نعیمی در دومین فیلم سینماییاش با بازیگرانی همکاری کرده که نه تنها حرفهای و شناخته شده هستند بلکه میتوانند روی فروش هر فیلمی تاثیر بگذارند. ترکیب امین حیایی، نیکی کریمی و آتیلا پسیانی در کنار الناز شاکردوست و احمد پورمخبر نشان میدهد که پویافیلمیها در "سلام بر عشق" به دنبال چه چیزی بودهاند.
فیلم اگرچه فضایی متفاوت و موضوعی خاص نسبت به دیگر فیلمهای روی پرده دارد اما آن طور که پیشبینی میشد نتوانست در جذب مخاطب موفق باشد، از این ترکیب و فضای پرزرق و برق انتظار بیشتری وجود داشت.
در حالی که از آغاز اکران عمومی "پوپک و مش ماشاالله" به کارگردانی فرزاد موتمن 12 روز میگذرد فیلم توانسته 273 میلیون تومان فروش کند، بیشتر از "سلام بر عشق"، "هیچ" و "طهران، تهران" در مدتی کوتاه. "پوپک و مش ماشاالله" در 22 سینما روی پرده رفته و زوج فرهاد آئیش و مهناز افشار نقشهای اصلی این کمدی را بازی میکنند.
فیلم داستان دختری است که پس از سالها به سرزمین مادریاش برمیگردد و رفتار و عقایدش در تضاد با مردی سنتی است.موتمن توانسته این جنگ و جدال همیشگی و تکراری میان سنت و مدرنیته را در قالبی ساده و جذاب به تصویر بکشد. فیلم، قصهاش را بدون لکنت روایت میکند و فیلسماز تلاش می کند به کلیشههای چنین آثاری وفادار باشد. استقبال مخاطبان از فیلم نشان میدهد که موتمن استراتژی درستی برای ساخت یک فیلم پرفروش داشته است.
در حالی که شرایط اجتماعی و فضای جامعه نشان میدهد مردم همچنان ترجیح میدهند فیلمهای کمدی و سرگرم کننده ببینند، فروش پائین فیلمهای "طهران، تهران" و "هیچ" دور از انتظار نیست. "طهران، تهران" فیلمی دو اپیزودی است با دو نگاه متفاوت که واکنشهای مختلفی به آن شده است. عدهای اپیزود داریوش مهرجویی را به دلیل سرخوشی و فضای مفرحش دوست دارند و گروهی اپیزود مهدی کرم پور را به دلیل تصویری که از نسل جدید ارائه میدهند میپسندند.
با این حال "طهران، تهران" که در 11 سینما روی پرده رفته پس از 26 روز نمایش عمومی سهمی بیش از 177 میلیون تومان نداشته است. گروه بازیگران، تبلیغات رسانهها و نام و اعتبار داریوش مهرجویی هم نتوانست این فیلم را به یکی از پرفروشهای نوروز 89 تبدیل کند.
فیلم سینمایی "هیچ" به کارگردانی عبدالرضا کاهانی که در 12 سینما روی پرده رفته پس از 26 روز نمایش عمومی فروش 170میلیون تومانی داشته است. طبیعی به نظر میرسید که "هیچ" به دلیل فضای تلخ و طنز متفاوتی که دارد به فروشی متوسط در اکران نوروز دست یابد.
اما یکی از اتفاقهای غیرقابل پیشبینی اکران نوروزی فروش پائینتر از انتظار "به رنگ ارغوان" که از 29 اسفند 88 اکران شده است . فیلم پرحاشیه ابراهیم حاتمی کیا که پس از پنج سال روی پرده رفت میتوانست بمب گیشه نوروزی باشد، نمایش این فیلم با 600 میلیون تومان فروش در سینماهای تهران ادامه دارد.
افقی که اکران نوروزی و فروش فیلمها در نخستین ماه سال 89 پیش روی قرار میدهند چندان روشن نیست. به نظر میرسد میل و رغبت عمومی برای سینما رفتن نسبت به سال پیش کاهش دارد. افزایش بهای بلیت و شرایط جامعه این تصور را به وجود میآورد که سینما در سال 89 روزهای ٱرامی نداشته باشد.
نظر شما