۲۴ فروردین ۱۳۸۹، ۱۳:۴۳

خسارت 400 میلیارد تومانی خشکسالی در آذربایجان شرقی در سال 88

خسارت 400 میلیارد تومانی خشکسالی در آذربایجان شرقی در سال 88

تبریز - خبرگزاری مهر: مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان شرقی اعلام کرد: پدیده خشکسالی در سال 88 خسارتی معادل 400 میلیارد تومان به استان تحمیل کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، خلیل ساعی پیش از ظهر سه شنبه در آئین افتتاح دوره آموزشی مدیریت جامع بحران خشکسالی در تبریز افزود: تا حدود سه سال قبل، 10 استان کشور به عنوان استان های متاثر از پدیده خشکسالی مطرح و عمده اعتبارات عمرانی برای مقابله با پدیده خشکسالی به این استان ها اختصاص می یافت که با ادامه روند خشکسالی، چهار استان دیگر به استانهای 10 گانه اضافه و در مجموع 14 استان در لیست کشوری قرار گرفتند.

وی تصریح کرد: با همه این اوصاف، آذربایجان شرقی با توجه به آمار بارش سازمان هواشناسی کشور، جزو لیست فوق منظور نشد اما پیگیری هایی که از سوی نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و سایر مسئولان محلی انجام گرفت منجر به ابلاغ و تخصیص اعتبارات قابل ملاحظه ای به آذربایجان شرقی شد.

مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان شرقی یادآور شد: با پیگیری های صورت گرفته در مرحله نخست، اعتباری افزون بر 19 میلیارد و 370 میلیون تومان برای جبران بخشی از خسارات خشکسالی، پارسال به آذربایجان شرقی اختصاص یافت که در 120 پروژه صرف گردید.

وی افزود: متاسفانه اعتبارات مرحله دوم جبران خسارات خشکسالی که رقمی معادل 19 میلیارد و 370 میلیون تومان را شامل می شود تاکنون تخصیص نیافته که اداره کل مدیریت بحران آذربایجان شرقی در حال مذاکره برای جذب این میزان اعتبار است.

ساعی اضافه کرد: هنگامی که بحث از حوادث غیرمترقبه می شود شاید از بین 34 نوع بلیه معمول در کشور، عموماً افکار به زلزله، سیل و خسارات ناشی از آن معطوف می گردد اما خشکسالی نیز به عنوان زلزله خاموش و آرام، هرساله خسارات قابل توجهی را در نواحی مختلف کشور تحمیل می کند.

وی افزود: خشکسالی اثرات جدی اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی به دنبال دارد و زمانی تبدیل به بلا می شود که جامعه بشری از آن متاثر و آسیب پذیر می گردد و انسان ها را در شرایط بحرانی و اضطراری قرار می دهد.

مدیر کل مدیریت بحران آذربایجان شرقی در ادامه به فرازهایی از بیانات مقام معظم رهبری درباره سیاست های کلی پیشگیری و خطرات ناشی از سوانح طبیعی و حوادث غیرمترقبه اشاره و خاطر نشان کرد: گسترش آموزش و بسط فرهنگ ایمنی، آماده سازی مسئولان و مردم برای رویاروئی با عوارض ناشی از سوانح طبیعی، شناسایی بلایای طبیعی و غیرمترقبه، ایجاد نظام بهم پیوسته ملی و نظام های پیش آگاهی بلندمدت با استفاده از فناوری های پیشرفته مورد تاکید است.

دوره آموزشی مدیریت جامع بحران خشکسالی با حضور 300 نفر از روسا و اعضای کارگروه های خشکسالی آذربایجان شرقی در محل تالار پتروشیمی تبریز برگزار می شود.

کد خبر 1063051

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha