به گزارش خبرنگار مهر، یحیی آل اسحاق در اولین جلسه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران در سال 89 گفت: در شرایط اقتصادی فعلی کشور، اگر چشم انداز بیست ساله نظام مد نظر قرار گیرد، عقب افتادگی جدی نسبت به سایر رقبای کشور در منطقه در تمامی شاخصها به چشم می خورد.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران افزود: برای جبران این عقب ماندگی، در سالهای آتی نیاز به کار بیشتر است و اگر بخواهیم با زاویه دید اقتصادی کار را پیش بریم، باید انگیزه های تلاش مضاعف را جستجو کنیم، همچنین اگر امیدی به رشد و توسعه فضای اقتصادی نباشد، به طور قطع با مشکل مواجه خواهیم شد.
وی تصریح کرد: برای تلاش مضاعف به مفهوم سرمایه گذاری و تولید بیشتر، فضای کشور باید از رکود خارج و در حوزه های اقتصادی رونق یابد. در این شرایط، باید بسترسازی شرایط کشور در رابطه با انگیزه های اقتصادی بر مبنای خروج از رکود و دستیابی به رونق باشد.
به گفته آل اسحاق، حال که تورم آهنگ کنترل شده ای دارد، توجه به شاخص رکود از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ضمن اینکه لازمه این امر، بوجود آوردن شرایط انبساطی است. در این میان خط مقدم این نگرش انبساطی بانکها هستند که می توانند بر چگونگی برخورد با تسهیلات و فرآیند دریافت آن تاثیرگذار باشند.
وی با اشاره به بازدید مقام معظم رهبری در اوایل امسال از ایران خودرو خاطرنشان کرد: فراز اصلی صحبتهای ایشان در ایران خودرو در بینش اقتصادی خلاصه می شود ؛ بحثی که حدود 30 سال در حوزه نظری و عملی شاهد نوسانات در برخورد با آن هستیم، بنابراین صحبتهای ایشان فصل الخطاب مطرح می شود که بر مبنای آن، باید اقتصاد و تولید کشور صادرات محور باشد.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران گفت: اگر این جهتگیری در عمل وارد شود، به طور قطع باید از یک فضای درون نگر به یک فضای برون نگر وارد شویم و در حوزه های اقتصادی و سیاسی، تعامل با منطقه و واردات برای تولید در جهت صادرات و نیز تامین نیازهای داخلی را در اولویت قرار دهیم.
وی با اشاره به عملیاتی شدن بررسی برنامه پنجم در مجلس شورای اسلامی گفت: اتاق فعالانه در این فرآیند حضور خواهد یافت.
نظر شما