۲۵ فروردین ۱۳۸۹، ۱۳:۳۹

طاهری اعلام کرد:

قانون مبارزه با موادمخدر با امنیت ملی کشور مرتبط است

قانون مبارزه با موادمخدر با امنیت ملی کشور مرتبط است

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: قانون مبارزه با موادمخدر مرتبط با امنیت ملی کشور و عامل بازدارنده جرایم موادمخدر است که اگر به موقع در اختیار عوامل اجرایی کشور قرار نگیرد تاثیرات منفی و جدی را در اجتماع به بار خواهد آورد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، "طه طاهری" در دیدار با نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس و برخی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: تا قبل از سال 1385 مبارزه با موادمخدر بر محور مقابله، ضربه و دستگیری بود اما از آن سال به بعد، استراتژی متوازنی با توجه به سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری اتخاذ شد که ضمن برخورد و مقابله با عاملان مواد مخدر به کاهش تقاضای مواد مخدر نیز توجه شود.

وی خاطرنشان کرد: وضعیت کشت موادمخدر در افغانستان از 9 هزار تن تولید در سال 87 به 8 هزار تن در سال 88 رسیده اما متاسفانه در بعضی از استان‌های افغانستان که عاری از کشت تریاک می‌شوند؛ کشت حشیش به دو دلیل سودآوری بالا در تجارت و نبود یک حکم شرعی مبنی بر حرام بودن کشت آن از سوی علمای مذهبی افغانستان، جایگزین آن شده است.
 
طاهری با بیان اینکه 245 هزار خانوار افغانی درگیر موادمخدر و تولید خشخاش در افغانستان هستند، گفت: 123 هزار هکتار زمین‌های زیر کشت افغانستان، قابلیت بهره‌برداری کشت خشخاش را دارند و متأسفانه حضور نیروهای بیگانه در این کشور در راستای مبارزه با تروریسم و مواد مخدر، موجب کاهش کشت موادمخدر نشده است.
 
وی با بیان اینکه در سال گذشته، 1000 تن مواد مخدر توسط نیروهای بخش مقابله در سطح کشور کشف شده، ادامه داد: متاسفانه قانون مشخصی برای برخورد با حاملان و قاچاقچیان شیشه و آمفتامین‌ها وجود ندارد.
 
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ادامه داد: اصلاحیه قانون برخورد با قاچاقچیان، تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان مواد صناعی تهیه و به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارائه شده ولی هنوز این قانون در مجمع تصویب نشده است، مسولان توجه کنند که این قانون مرتبط با امنیت ملی کشور و عامل بازدارنده است که اگر به موقع در اختیار عوامل اجرایی کشور قرار نگیرد تاثیرات منفی و جدی را در اجتماع به بار خواهد آورد.

طاهری به اهم اقدامات ستاد در قانون برنامه چهارم توسعه اشاره کرد و افزود: جذب و پذیرش بیش از 50 درصد معتادان در مراکز درمان، احداث 1500 مرکز درمان نگهدارنده با متادون، ایجاد 150 مرکز گذری مختص به معتادان تزریقی، تولید دستگاه‌های خودپرداز سرنگ، کاهش ویروس HIV میان معتادان از 25 درصد به 12 درصد و شروع طرح درمان معتادان با تنتور اپی‌یوم و اتمام پایلوت آن در پایان سال 88 برای گروه خاصی از معتادان در مراکز درمانی که مجوز فعالیت از وزارت بهداشت دارند، همگی از اقدامات مهم ستاد در حوزه درمان است.

وی، بازنگری و ارائه پیش‌نویس اصلاحیه قانون مبارزه با مواد مخدر به مجمع تشخیص مصلحت نظام، کمک به ایجاد و راه‌اندازی مجتمع‌های تخصصی رسیدگی به جرایم موادمخدر در قوه قضاییه، تسریع در رسیدگی به پرونده‌های محکومین جرایم موادمخدر را از اقدامات ستاد در حوزه حقوقی برشمرد.
 
این مقام مسوول گفت: راه‌اندازی خط ملی مشاوره، تحقق 153 درصدی اهداف کمی مندرج در برنامه چهارم توسعه، طراحی طرح جامع فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد و تبدیل معضل موادمخدر به طرح گفتمان اجتماعی، تولید فیلم‌های آموزشی و موثر در زمینه اعتیاد نیز از اهم اقدامات ستاد در حوزه فرهنگی و پیشگیری است.

طاهری تصریح کرد: پدیده اعتیاد و موضوع مواد مخدر به دلیل پیچیدگی ابعاد مختلف، نیازمند مداخلات مختلفی است که خوشبختانه اقدامات علمی و اساسی، طی دوره برنامه چهارم توسعه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی عضو انجام شده و در سیاست کلی برنامه پنجم توسعه که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد یک مبارزه همه جانبه با موادمخدر و روانگردان و اهتمام به اجرای سیاست‌های مبارزه با موادمخدر ایجاد شده است.

همچنین در این دیدار، نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: یکی از چالش‌های اصلی جمهوری اسلامی ایران از ابتدای انقلاب تاکنون، معضل اعتیاد است که به عنوان یک ناهنجار وسیع و گسترده در جامعه، نه تنها مهار نشده است بلکه موجب تغییر رفتارها و هنجارهای اجتماعی شده است.

"محمدرضا محسنی‌ثانی" افزود: مصرف موادمخدر از روش سنتی به روش صنعتی تغییر کرده و متاسفانه درصد نگرانی‌های مردم از موادمخدر و شیوع آنها در جامعه روز به روز بیشتر می‌شود.

نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اقدامات ستاد در بخش‌های مختلف گفت: ستاد اقدامات بسیار خوبی را در زمینه مبارزه با این پدیده شوم انجام داده اما هنوز نگرانی و احساس ناامنی در جامعه مشهود است، باید اقدامات بیشتری در زمینه پیشگیری صورت پذیرد و با ارزیابی اقدامات انجام شده، بدانیم کدام برنامه اثربخشی بیشتری در جامعه داشته است تا فعالیت‌های مناسب‌تر و کارآمدتری در آن زمینه داشته باشیم.

محسنی ‌ثانی تاکید کرد: اعتیاد، وجاهت سیاسی، اعتقادی و مذهبی کشورمان را مخدوش می‌کند، شما با آسیب شناسی‌های مختلفی که انجام داده‌اید راهکارهای کارشناسی عمیق و موثری را در مجلس ارائه دهید تا به کمک هم بتوانیم برای حل این معضل گام‌های اساسی برداریم، چون اعتیاد یک تهدید جدی در کشور است، لذا هرجا که قانون مشکل دارد، موارد مورد نیاز را مطرح کنید تا ما نیز از طریق کمیسیون اقدام و سپس از مجلس کمک بگیریم.

در ادامه نمایندگان عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، ضمن ارائه نقطه نظرات خود از اقدامات صورت‌گرفته در ستاد مبارزه با مواد مخدر و یافتن راهکارهای علمی برای مبارزه و فعالیت‌های چشمگیر این ستاد در حوزه‌های مختلف طی سال‌های اخیر تقدیر و تشکر و اعلام کردند آماده هرگونه همکاری با ستاد هستند.

همچنین مقرر شد جلسات منظم فصلی به منظور تعامل دو جانبه و ابهام‌زدایی از مسائل و مشکلات و چاره‌چویی برای حل مسئله اعتیاد با کمک مجلس شورای اسلامی در دستور کار قرار گیرد.

در این دیدار نمایندگان مجلس از شهرستان‌های شهرکرد، اردبیل، آزادشهر، دشتی و تنگستان، ایرانشهر، مبارکه، سبزوار، سراب، کرمانشاه، خرم‌آباد، سنقر کیلیایی و نقده حضور داشتند.
کد خبر 1063937

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha