به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، هنوز خاطره گودبرداری غیراصولی در مرکز شهر گرگان از ذهن اهالی این استان فراموش نشده است که این بار بروز خسارت براثر گودبرداری غیراصولی در شهر کلاله خسارتهایی برجای گذاشت و موجب صدمه زدن به ساختمانهای مجاور در حاشیه ساختمان در دست ساخت شهر کلاله شد.
در سالهای اخیر با افزایش تراکم ساختمانی، نیاز به پارکینگ و انباری و سطوح مشاع دیگر افزایش یافته و باعث افزایش تعداد طبقات زیرزمین شده است.
گلستانیها نگرانند/ دو هزار هکتار بافت فرسوده در شهر وجود دارد
تداوم این روند در مناطق گلستان موجی از نگرانی را بین شهروندان و مسئولان این استان ایجاد کرده است و اهالی منطقه خواهان نظارت و پیگیری جدی تر مسئولان برای کاهش این حوادث شد.
فرسوده بودن بافت مناطق مختلف شهری، نوع مقاومت خاک و اختلاف سطح در ساختمانهای مجاور هم، خطر ریزش ساختمانها در هنگام گودبرداریهای غیراصولی در گلستان را افزایش داده است.
گلستان دو هزار هکتار بافت فرسوده شهری دارد که 300 هکتار آن در شهر گرگان واقع شده است.
به گفته کارشناسان و بر اساس تعاریف مهندسی گودبرداری در زمینهایی انجام می شود که باید تمام یا قسمتی از ساختمان پایین تر از سطح طبیعی زمین احداث شود و گاهی ممکن است عمق گودبرداری بنابر جنس زمین به چندین متر برسد
به تاکید کارشناسان، پیمانکاران و سازندگان بناها، باید پیش از گودبرداری شناخت کامل از نوع خاک منطقه و موقعیت تأسیسات شهری مانند لولههای آب و گاز و سوختهای مایع داشته باشند.
همچنین متقاضیان ساخت و ساز، از ایستایی و مقاومت ساختمانهای مجاور اطمینان حاصل کرده و ساکنان آنها را از گودبرداری مطلع و توجیه کنند و پس از گودبرداری، هر چه سریعتر عملیات مهارسازی و اجرای پی انجام دهند.
نظارت ضعیف شهرداری نسبت به عملکرد مهندسان ناظر و مجریان ساخت و ساز از جمله عواملی است که رود گودبرداریهای غیراصولی و خسارتهای این بخش در گلستان را شدت بخشیده است.
نقش نهادهای نظارتی کمرنگ است
نگاهی به اخبار منتشر شده در زمینه گودبرداری های غیر اصولی در بسیاری از شهرهای بزرگ کشور و حوادثی که به این دلیل رخ داده اهمیت توجه بیش از پیش به این موضوع را دو چندان می کند، از اینرو نقش سازمان های نظارتی برای برخورد با متخلفان در این زمینه آشکار شده و چاره اندیشی سریعتر از سوی آنان را طلب می کند.
جمعی از اهالی گلستان معتقدند: مهندسان متخلف باید در زمینه با نحوه عملکرد خود به مراکز دیصلاح مانند شهرداری، نظام مهندسی و مسکن و شهرسازی پاسخگو باشند و باید پروانه فعالیت مهندسان متخلف لغو شود.
متاسفانه با وجود تاکیدات روز افزون جهانی بر ساخت ساختمان های مقاوم و استاندارد و به روز شدن راهکارهای مربوط به آن اما هنوز در گلستان برای انجام اولین مرحله ساخت و ساز با مشکلات جدی مواجه هستیم.
شاید سهل انگاری های ناشی از عدم اجرای قانون را بتوان با جبران خسارات مالی رفع کرد اما چه کسی پاسخگوی خانواده شهروندانی است که جان خود را بر اثر ساخت و سازهای غیرمجاز از دست می دهند؟!
نظر شما