۳ شهریور ۱۳۸۳، ۱۵:۴۵

رئيس مركز نظارت و ارتقاء بخشي درمان در وزارت بهداشت:

نظامي براي ثبت اطلاعات خطاهاي پزشكي در كشور وجود ندارد

رئيس مركز نظارت و ارتقاء بخشي درمان در وزارت بهداشت گفت: متاسفانه به علت فقدان نظام ثبت اطلاعات خطاي هاي پزشكي، در كشور ما خطاهاي پزشكي ثبت نمي شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر دكتر سيد سجاد رضوي افزود: از اين پس تمامي بيمارستان ها ملزم هستند كه در قسمت ورودي و همچنين تمامي بخش هاي بيمارستان منشور حقوق بيمار به همراه راهنمايي آنان به منظور شكايت هاي مربوط به خدمات بيمارستان و درمان را نصب كنند.

وي ادامه داد: اين منشور ضمن اينكه بيمار را نسبت به حق و حقوق خود آگاه مي كند مي تواند آنان در زمينه پاسخگويي به شكاياتشان از بيمارستان راهنمايي كند و نشان  دهد كه براي شكايت هايي نظير برخورد نامناسب پرسنل بيمارستان، ايجاد مشكل در ارائه خدمات درماني و بهداشتي به كدام قسمت بيمارستان مراجعه كرده و همچنين در صورت عدم پاسخگويي آن قسمت مشخص مي كند كه به چه مراجع ديگري بايد مراجعه كنند.

دكتر رضوي اظهار داشت: امروزه در دنيا پذيرفته شده كه 90 درصد اعتراضات بيماران بايد در محل بيمارستان حل شود و در اين خصوص تمامي دانشگاه هاي علوم پزشكي نيز در اين خصوص توجيه شده اند كه بايد در صورت اعتراض به حق بيماران بسته به نوع خطا نظير عدم خدمات مناسب هتلينگ بايد از آنها معذرت خواهي كنند و يا در صورت وارد كردن خسارت جسمي به پرداخت ديه و يا جريمه هاي ديگر مجبور شوند.

وي در خصوص خطاهاي پزشكي گفت: برخي از مشكلات به وجود آمده براي بيماران كه منجر به شكايت آنها از پزشكان مي شود جزء بيماري و عوارض ناشي از آن است و پزشك در اين زمينه مقصر نيست بنابراين بيماران بايد در اين زمينه و عوارض بيماري خود توجيه شوند چرا كه بايد در اين سيستم ماهيت بيماري را هم در نظر گرفت.

دكتر رضوي گفت: خطاهاي پزشكي را بايد از عوارض بيماري جدا كرد و مردم بايد مطمئن باشند كه در صورت خطاي عمد پزشكي نظير عدم درمان و مراجعه به موقع در مورد بيمار اورژانسي از قصورات غير قابل گذشت محسوب مي شود كه برخورد شديد با آن پزشك خواهد شد تا جايي كه در برخي موارد حتي منجر به محروم شدن از طبابت هم مي شود.

وي در خصوص حادثه بيمارستان ايرانمهر گفت: با اعلام نتايج اين پرونده در برخي موارد 35 تا 65 درصد مديريت بيمارستان مقصر شناخته شد و به هيچ وجه حقوق بيماران در اين ميان ناديده گرفته نشده است و وزير بهداشت و معاون سلامت شخصا پيگير اين پرونده هستند .

دكتر رضوي با اشاره به پايين بودن ميزان سرانه درمان در كشور گفت: ميزان سرانه درمان در كشور ما 105 دلار در صورتي كه اين ميزان در كشورهايي نظير آمريكا 4 تا 6 هزار دلار است و با اين وجود به گفته برخي از كشورها، ايران در سيستم بهداشتي معجزه مي كند.

وي در خصوص تعرفه هاي پزشكي گفت: واقعي نبودن تعرفه هاي پزشكي سبب مي شود كه مراكز درماني دولتي و خصوصي هر كدام تصميمات خاص خود را بگيرند و مردم هم در زمينه عدم نظارت و وجود تعرفه هاي مختلف اعتراض داشته باشند.

دكتر رضوي گفت: در كشورهايي نظير آمريكا 60 درصد هزينه هاي درمان را دولت مي دهد در صورتي كه در كشور ما 55 درصد اين هزينه به عهده مردم است.

 وي با اشاره به اينكه در زمينه ويزيت هاي سرپايي، كمتر پزشكي با بيمه گرها قراداد دارد و بيمار ناچار است 5 تا 6 هزار توماني كه پزشك تعيين كرده را بپردازد، تصريح كرد: اگر تعرفه هاي پزشكي واقعي شوند تمامي پزشكان ملزم به بستن قراداد با سازمان هاي بيمه گر مي شوند و به جاي پرداختن ويزيت 5 هزارتوماني بيمار با داشتن دفترچه بيمه فقط 30 درصد آن يعني 1500 تومان را پرداخت خواهد كرد. 

دكتر رضوي در پايان گفت: پزشكان و پرستاران در سيستم بهداشتي و درماني كشور جزء بهترين ها هستند اما اين سيستم به علت واقعي نبودن تعرفه هاي پزشكي به عنوان ناكارآمد ترين سيستم معرفي مي شود.

کد خبر 106452

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha