۲۷ فروردین ۱۳۸۹، ۱۰:۲۵

جفری بلنکفورت درگفتگو با مهر: آمریکا درپی مدرن کردن تسلیحات اتمی خود/ امضای استارت 2 نمایش سیاسی بود

جفری بلنکفورت درگفتگو با مهر: آمریکا درپی مدرن کردن تسلیحات اتمی خود/ امضای استارت 2 نمایش سیاسی بود

یک کارشناس در سن فرانسیسکو با اشاره به اظهارات وزیر خارجه آمریکا پس از توافق رؤسای جمهوری آمریکا و روسیه در پراگ برای کاهش تسلیحات هسته ای آن را یک نمایش و تئاتر سیاسی توصیف کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، توافقنامه استارت 2 روز پنجشنبه گذشته بین باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا و دیمیتری مدودف همتای روسی وی در شهر تاریخی پراگ به امضا رسید. شهر پراگ مکانی است که یکسال پیش اوباما در سخنرانی پس از انتخابات، نوید جهان عاری از تسلیحات هسته ای را داده بود که این بیانیه سبب شد تا از آن پس کارشناسان و تحلیلگران زیادی درباره این سخنرانی اظهار نظرهای متفاوتی کنند، اما بسیاری این خواسته و آرزوی اوباما را ساده انگارانه توصیف کردند و برخی دیگر بر این باورند که او در این اظهارات خیلی صادق نبوده است.

"جفری بلنکفورت" کارشناس و یک تهیه کننده برنامه های سیاسی رادیویی در سن فرانسیسکو در گفتگو با مهر در این باره می گوید: مسئله این نیست که آیا اومابا ساده است یا خیر؟ بلکه این است که آیا او در آنچه که می گوید صادق است یا خیر؟ با عنایت به آنچه که او به عنوان یک نامزد انتخاباتی گفت با آنچه که از زمان به قدرت رسیدن به ریاست جمهوری انجام داده دلایل خیلی کمی برای اعتماد به او در این مورد وجود دارد.

درخواست اوباما برای خلع سلاح جهانی در حالی است که در بند 6 معاهده منع اشاعه هسته ای موسوم به ان. پی. تی. نیز چنین خواسته ای عنوان شده است. این کارشناس درباره تفاوت پیمان استارت که هدف از آن مقدمه ای برای خلع سلاح عنوان شده و بند موجود در ان. پی. تی. چنین می گوید: در این مرحله ان. پی. تی صرفاً یک تکه کاغذ بشمار می رود. این سند نتوانست از دستیابی اسرائیل به تسلیحات هسته ای ممانعت بعمل آورد و اسرائیل با معافیت از تمامی محدودیت های موجود در آن به تسلیحات اتمی دست یافت.

این کارشناس اهل کالیفرنیا در ادامه می گوید: پیمان استارت که بین مسکو و واشنگن امضا شد برای کاهش تسلیحات هسته ای مربوط به آنها، تنها بخشی از تسلیحات آنها را شامل می شود و مقدار زیادی از تسلیحات تاکتیکی واشنگتن دست نخورده باقی می ماند. تعهد اوباما مبنی بر اینکه آمریکا تسلیحات هسته ای جدید نخواهد ساخت در شرایط کنونی بی معناست.

در همین رابطه درست یک روز پس از امضای استارت از سوی اوباما و مدودف، هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا گفت که کشورش تا زمانی که تهدیداتی علیه آن باشد تسلیحات هسته ای را برای خود حفظ خواهد کرد.

بلنکفورت در ارزیابی خود از این اظهارات می گوید: منظور کلینتون از این سخنان این است که هیچ چیزی بطور اساسی تغییر نکرده است. آنچه که او بیشتر تاکید می کند این است که آمریکا انبار تسلیحات هسته ای خود را مدرنیزه خواهد کرد و این مغایر با وعده ای است که اوباما در پراگ داد. آنچه که بین اوباما و مدودف اتفاق افتاد بیشتر یک نمایش سیاسی از تلاش های دولت اوباما برای همراه کردن روسیه در راستای سخت تر کردن تحریم ایران و تمایل خود اوباما برای بدست آوردن جایزه نوبل بود.

وی گفت: مهمترین سخنان اوباما مستثنی کردن ایران و کره شمالی در بین کشورهایی که ایالات متحده علیه آنها از تسلیحات هسته ای استفاده نخواهد کرد، بود که امیدوارم وی این سخنان جنگ طلبانه را تنها برای ارضای جنگ طلبان طرفدار اسرائیل در کنگره آمریکا گفته باشد.

کد خبر 1064671

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha