به گزارش خبرنگار مهر، سید رضا کسایی زاده در جمع خبرنگاران درباره آخرین برنامه های صادرات گاز طبیعی به اروپا با بیان اینکه هم اکنون مطالعات مهندسی خط نهم سراسری در حال تکمیل است، گفت: اما اجرای این خط لوله بستگی به این دارد که چه مسیری را برای صادرات گاز به اروپا انتخاب کنیم.
مدیر عامل شرکت ملی صادرات گاز ایران از بررسی 6 مسیر توسط دو شرکت اروپایی برای صدور گاز طبیعی به اروپا خبر داد و افزود: خط لوله پرشین، خط لوله نابوکو و خط لوله عراق- سوریه- ایتالیا از مهمترین گزینه های ایران برای صدور گاز به اروپا خواهد بود.
این مقام مسئول با بیان اینکه یکی از گزینههای مطرح در این بخش خط لوله عراق - سوریه – ایتالیا است، اظهار داشت: این خط لوله از قابلیت رقابت با سایر گزینه ها برخوردار بوده اما در نهایت تصمیم اجرایی بستگی به نوع مذاکرات به کشورها درهر مسیر دارد تا به گونهای باشد که بیشترین منافع ملی را به همراه داشته باشد.
وی در ادامه با اشاره به فعال شدن مذاکرات میدان گازی پارس شمالی با یک شرکت چینی برای تولید سالانه 20 میلیون تن LNG، تصریح کرد: در این مذاکرات دو تیم کاری بسیار قوی به منظور عقد قرارداد خرید گاز و خوراک کارخانه LNG و دیگری برای امضای قرارداد اصلی توسعه پروژه مشخص شدهاند.
به گفته کسایی زاده همچنین مذاکراتی با شرکتهای اروپایی وآسیایی برای مشارکت در طرح LNG انجام شده که مذاکره با سه شرکت خارجی از پیشرفت مناسبی برخوردار شده که پیش بینی می کنیم در ماههای آتی نهایی شود.
کسایی زاده، یادآور شد: به طور کلی فضای کاری بین ایران و سوئیس بسیار مثبت است و پروژه مسیر طبیعی خود را طی میکند.
به گزارش مهر، کسایی زاده با اشاره به امضای ضمائم قرارداد فروش گاز به پاکستان در اسفند ماه سال گذشته، بیان کرد: پیش بینی می کنیم قرارداد عملیاتی و سر فصلهای ترانزیت گاز در قرارداد صادرات گاز به پاکستان بر اساس توافق تا پایان ماه آوریل ( 10 اردیبهشت) نافذ شود.
وی با یادآوری اینکه قرارداد ایران و پاکستان برای صادرات گاز در حضور روسای جمهور دو کشور در خرداد سال گذشته امضا شده بود، تبیین کرد: این قرارداد برای نافذ شدن نیاز به توافق بر سر ملحقات پیچیده و مهمی داشت که از آن جمله قرارداد عملیاتی و سرفصلهای ترانزیت گاز از پاکستان به کشور ثالث بود.
به گفته وی از ابتدای ماه می 2010 میلادی قرارداد گازی با پاکستان شرایط اجرا به خود میگیرد و هر دو طرف میتوانند برای ساخت خط لوله خود اقدام کنند.
مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز درباره ساخت خط لوله در پاکستان به اعلام آمادگی شرکتهای مختلف برای اجرای این پروژه از طریق قرارداد فاینانس اشاره کرد و بیان داشت: حتی به ایران نیز پیشنهاد دادهاند باقی مانده خط لوله که حدود 250 کیلومتر است را از طریق امضای قرارداد فاینانس بسازند.
کسایی زاده در پایان در مورد آخرین وضعیت حضور توتال فرانسه در فاز 11 پارس جنوبی به امضای قرارداد با یک شرکت چینی برای توسعه بخش بالادستی این فاز اشاره کرد و گفت: در بخش LNG هنوز تصمیمگیری نشده و توتال به دنبال این است که همچنان در این بخش حضور داشته باشد و در بخش بالادست با چینیها همکاری کند.
نظر شما