به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه خبرگزاري "مهر"، پژوهشگران دانشگاههاي كلمبيا و ميسوري با تحقيقاتي كه بر روي فسيل هاي انساني و حيواني صورت داده اند متوجه شده اند كه نظريه ريچارد الكساندر مبني بر اين كه انسان به جهت فعاليت اجتماعي مغزي متمايز از ديگر موجودات دارد قابل اثبات و تاييد است.
به نظر اين پژوهشگران ، تحقيقاتي كه هم اكنون در شاخه هايي چون عصب شناسي، روان شناسي شناخت و انسان شناسي صورت گرفته نيز مي توانند شواهدي براي اين نظريه باشند.
بر اساس اين تحقيقات، تكامل طبيعي دارويني قادر به تبيين تفاوت مغز انسان و مغز ديگر انسانها نيست و براي يافتن سر و دليل اين تفاوت بايد به سرشت اجنتماعي انسان رجوع كرد. به موازاتي كه انسان بيشتر و جدي تر به فعاليت اجتماعي مي پردازد قابليتهاي اجتماعي، شناختي و زباني خود را افزون مي كند چرا كه اين قابليتها به وي اين اجازه را مي دهند كه تعاملات اجتماعي را بهتر پيش بيني كند و بنابراين واجد مغزي پيچيده تر گردد.
كارول وارد از جمله افرادي كه در اين فعاليت فكري و علمي نقش داشته معتقد است مدل پيشنهادي آنها بهتر از مدل هاي رقيب چون مدل دارويني مي تواند دليل تمايز و تفاوت مغز انسان با مغز ديگر موجودات زنده را تبيين كند.
نظر شما